Foto: Sven-Erik Falk

Stenstorps pastorat

Mellan Vänern och Vättern ligger Stenstorps pastorat. Välkommen till en traditionsrik bygd!

Korta vandringar för nya eller vana pilgrimer

Pilgrimsvandringen är en kristen tradition där du vandrar i lugn takt och både tar intryck av omgivningen och vad som sker i ditt inre.

Fotoutställning i Stenstorps kyrka sommaren 2024

Vad ser du framför dig när du hör orden Tro, hopp och kärlek? Den frågan ställde vi och fick in bilder som vi nu vill visa dig ett urval av.

Öppna kyrkor och guidning

Extra satsning i Gudhem och Borgunda

Bokcirkel i Broddetorp

Vi läser och delar tankar om boken Bibelns förlorare. 44 berättelser om hopp och hopplöshet.

En regnbåge över en sjö.

Tisdagar med tänk

De populära föreläsningarna är tillbaka i höst. Är du intresserad av livsfrågor? Välkommen till våra kvällsföreläsningar om liv och tro i Stenstorps församlingshem med Frank Lorentzon, präst och filosof. Fika från kl. 18. Föreläsningen startar kl. 18.30 och avslutas kl. 20.30. Ingen anmälan.

KyrkNytt 2024-2

Här kan du läsa senaste numret av KyrkNytt, där du bland annat kan läsa om pilgrimsvandring, öppna kyrkor och guidning, men även ta del av spridda höjdpunkter från årets konfatid.

Tre olika dopklänningar hänger i ett träds grenar.

Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Har ni blivit föräldrar och vill döpa ert barn? Eller funderar ni på att gifta er? Välkomna att höra av er till Monica på pastorsexpeditionen!

KyrkNytt berättar vad som händer

KyrkNytt är pastoratets egen tidning. Här kan du läsa reportage från verksamheten, och dessutom få reda på vad som ska hända.

Kalender

Här kan du se vad som händer i Stenstorps pastorat.

Tillsammans med barn och unga

Vi möts på olika arenor i vårt pastorat.

Gemensamma pastoratsträffar

Välkommen till Stenstorps pastorats gemensamma träffar för en stunds gemenskap och fika!

Säkra gravstenar

En gravsten måste vara säkert monterad och får inte utgöra en säkerhetsrisk för besökare eller anställda. Vart femte år kontrollerar därför huvudmannen gravstenarna på en gravplats.

Kyrkogårdsförvaltningen

Välkommen till kyrkogårdsförvaltningen! Vi sköter kyrkogårdarna och begravningsverksamheten för alla som bor i Stenstorps pastorat, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan. Kontakta oss gärna om du har frågor.

Vuxenverksamhet

Stenstorps pastorat har ett rikt utbud för dig som är vuxen.

Sjung i kör

Det är roligt att sjunga i kör. Forskning visar att det också är nyttigt både för kroppen och humöret. Så välkommen att vara med i någon av pastoratets körer, som finns för både stora och små.

Bli medlem!

Välkommen till Svenska kyrkan! Som medlem bidrar du till att vi kan stödja människor i Stenstorps pastorat och i världen. Du är också med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för fred, rättvisa och försoning.

Vilskeleden

Vilskeleden är en regional vandringsled genom västra Falbygden. Den sträcker sig mellan Jäla kyrka i söder och Östra Tunhems kyrka i norr, sammanlagt 44 km. Här kan du vandra genom hagar, jordbruksmark och skog, och uppe på Mösseberg har du milsvid utsikt med Kinnekulle i fjärran.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Ett föräldrapar, en präst och en bebis vid ett dop utomhus på vintern.

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.

GDPR

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt i många hundra år och det kommer vi att fortsätta att göra. Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Om Svenska kyrkan Stenstorp

Stenstorps pastorat består av fyra församlingar och har tolv kyrkor som skymtar i landskapet när man färdas över Falbygden.