Foto: SVen-Erik Falk

Mellan Vänern och Vättern ligger Stenstorps pastorat. Välkommen till en traditionsrik bygd!

Vi söker kyrkoherde

Vi söker dig som ser fördelarna med att arbeta i ett pastorat där det är nära mellan människor, och där kyrkan står mitt i byn. Som kyrkoherde får du ett mångskiftande arbete, som spänner över hela kyrkans verksamhet. Vid sida har du ett arbetslag med cirka 25 medarbetare. Det finns också ett antal engagerade ideella medarbetare och förtroendevalda i pastoratet.

Sommaren bjuder på kafé och musik

Under fem helger i sommar får Stenstorps pastorat ett internationellt kafé. Du kan läsa mer om kaféet i sommarnumret av KyrkNytt som är Stenstorps församlingstidning. Där finns det också ett reportage om syföreningen i Broddetorps som hållit på i 135 år. Dessutom finns det program för sommarens alla aktiviteter i våra kyrkor, inklusive årets sommarmusik som bjuder på fem hörvärda konserter. Du kan läsa KyrkNytt direkt på skärmen. Klicka här.

Konfirmation - att ställa frågor

Finns Gud? Blir jag lycklig om jag blir smal? Varför finns olika religioner? Vem kan jag lita på? Kommer kriget till Sverige? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varmt välkommen till konfirmandtiden.

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Orden Och kom till herran står på en gammal kyrkklocka.

Vi ringer för fred

Varje vardag kl 12 ringer klockorna i Stenstorps kyrka. Vid samma tid samlas de som vill till bön för fred i Stenstorps församlingshem. Du är välkommen att vara med och delta i bönen eller be för fred där du befinner dig. /Maria Ytterbrink, vik kyrkoherde

Här kan du se vad som händer i Stenstorps pastorat.

Barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen att vara med i någon av Stenstorps pastorats barn- och ungdomsgrupper.

Sommaräng med lavendel.

Sommaraktivitet

Sommaraktivitet för barn från 6 år och uppåt. 13 juni - 6 juli.

Vilskeleden

En ny vandringsled sträcker sig genom Falbygden. Den sträcker sig mellan Jäla kyrka i söder och Östra Tunhems kyrka i norr.

Välkommen att boka dop och vigsel

Har ni blivit föräldrar och vill döpa ert barn? Eller funderar ni på att gifta er? Nu är det möjligt att vara upp till 100 personer i våra största kyrkor, så tveka inte att förverkliga era funderingar. Vi har nu också lite större dopklänningar för barn i 2-3 årsåldern.

Någon håller en tallrik soppa i handen.

Välkommen till sopplunch

Varannan torsdag ordnas sopplunch i Stenstorps församlingshem. Då är det öppet kl 12.00 -13.00. Vårens soppluncher ordnas följande datum: 3 mars, 17 mars, 31 mars 21 april, 5 maj,19 maj, 2 juni, 16 juni Anmäl dig gärna senast dagen före till Ann-Kristin Gillberg, 070-385 67 41. Avgift: 40 kronor.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Vuxenverksamhet

Stenstorps pastorat har ett rikt utbud för dig som är vuxen.

Sjung i kör

Det är roligt att sjunga i kör. Forskning visar att det också är nyttigt både för kroppen och humöret. Så välkommen att vara med i någon av pastoratets körer, som finns för både stora och små.

Kyrkogårdsförvaltning

I Stenstorps pastorat finns 12 begravningsplatser.

Så behandlar vi personuppgifter GDPR

Svenska kyrkan välkomnar dataskyddsförordningen. Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka.

Om Svenska kyrkan Stenstorp

Stenstorps pastorat består av fyra församlingar och har tolv kyrkor som skymtar i landskapet när man färdas över Falbygden.