Foto: SVen-Erik Falk

Stenstorps pastorat

Mellan Vänern och Vättern ligger Stenstorps pastorat. Välkommen till en traditionsrik bygd!

Dop utomhus i vintern. med ett föräldrapar, en bebis och en präst.

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.

Kasse med mat

Dela lika under samma himmel

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. Att dela med sig har aldrig varit viktigare. Act Svenska kyrkan arbetar med partner över hela världen för att främja en hållbar och rättvis matförsörjning.

Öppet för föräldrar

Har du blivit förälder nyligen eller har barn som blivit syskon och vill träffa andra i samma situation? Då är du välkommen till Öppet hus för barn och föräldrar. Vi träffas i Allas Hus, Borgunda på måndagar 9.30-11.30, Broddetorps församlingshem på torsdagar 9.30-11.30, Gudhems församlingshem på onsdagar 9.30-11.30 och Stenstorps församlingshem på torsdagar 9.30-11-30. Vi umgås, leker, pratar och fikar tillsammans och det finns plats för både skämt och allvar. Vill du veta mer kan du höra av dig till diakon Evelin Esseen 0500-49 95 04, Borgunda, Maria Djurberg 0500- 49 95 14, Broddetorp och Gudhem och Lena Arvidsson 0500- 49 95 13, Stenstorp.

Kalender

Här kan du se vad som händer i Stenstorps pastorat.

Barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen att vara med i någon av Stenstorps pastorats barn- och ungdomsgrupper.

Församlingsträffar och öppet hus

Välkommen till Stenstorps pastorats församlingsträffar och öppet hus för en stunds underhållning, gemenskap och fika!

Konfirmation - att ställa frågor

Finns Gud? Blir jag lycklig om jag blir smal? Varför finns olika religioner? Vem kan jag lita på? Kommer kriget till Sverige? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varmt välkommen till konfirmandtiden.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Vilskeleden

Vilskeleden är en regional vandringsled genom västra Falbygden. Den sträcker sig mellan Jäla kyrka i söder och Östra Tunhems kyrka i norr, sammanlagt 44 km. Här kan du vandra genom hagar, jordbruksmark och skog, och uppe på Mösseberg har du milsvid utsikt med Kinnekulle i fjärran.

Välkommen att boka dop och vigsel

Har ni blivit föräldrar och vill döpa ert barn? Eller funderar ni på att gifta er? Nu är det möjligt att vara upp till 100 personer i våra största kyrkor, så tveka inte att förverkliga era funderingar. Vi har nu också lite större dopklänningar för barn i 2-3 årsåldern.

Någon håller en tallrik soppa i handen.

Välkommen till sopplunch

Varannan torsdag ordnas sopplunch i Stenstorps församlingshem. Då är det öppet kl 12.00 -13.00. Vårens soppluncher ordnas följande datum: 2 februari, 16 februari, 2 mars, 16 mars, 30 mars, 13 april, 27 april, 11 maj, 25 maj, 8 juni. Anmäl dig gärna senast dagen före till Ann-Kristin Gillberg, 070-385 67 41. Avgift: 50 kronor.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Vuxenverksamhet

Stenstorps pastorat har ett rikt utbud för dig som är vuxen.

Sjung i kör

Det är roligt att sjunga i kör. Forskning visar att det också är nyttigt både för kroppen och humöret. Så välkommen att vara med i någon av pastoratets körer, som finns för både stora och små.

Kyrkogårdsförvaltning

I Stenstorps pastorat finns 12 begravningsplatser.

Så behandlar vi personuppgifter GDPR

Svenska kyrkan välkomnar dataskyddsförordningen. Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka.

Om Svenska kyrkan Stenstorp

Stenstorps pastorat består av fyra församlingar och har tolv kyrkor som skymtar i landskapet när man färdas över Falbygden.