Om Svenska kyrkan Stenstorp

Stenstorps pastorat består av fyra församlingar och har tolv kyrkor som skymtar i landskapet när man färdas över Falbygden.

Stenstorps pastorat ligger i Skara stift, mellan Vänern och Vättern. Pastoratet ingår i Falköpings kontrakt.

Tolv kyrkor

I Stenstorps pastorat finns tolv kyrkor. Några av dem är små och medeltida och de, liksom Gudhems klosterruin och gamla pilgrimsleder, påminner om att hit kom kristendomen för över tusen år sedan. Andra kyrkor är stora 1800-talskatedraler, som berättar om landsbygdens blomstringstid men också om tätorter som växer fram utmed järnvägen. Alla berättar de om människor som bott i församlingen, levt sina liv här och sökt sig till kyrkan som en plats för möten med andra människor, med det heliga, med Gud.

Fyra församlingar

Stenstorps pastorat består sedan 2010 av de fyra församlingarna Stenstorp, Gudhem, Dala-Borgunda-Högstena och Hornborga.