Tänt ljus och julgran i Söndrums kyrka.
Foto: Gunilla Wahrenberg

Välkommen till Svenska kyrkan, Söndrum-Vapnö församling. Vem du än är och hur du än har det så finns kyrkan här för dig. Kyrkan vill erbjuda både andlig och social gemenskap för alla.

Julkrubba i Söndrums kyrka.

Julen 2022

Här hittar du information om det som händer under julen i församlingen.

Bryt en tradition - Julinsamlingen 2022

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Vapnö kyrka, vinter.

Vi sänker värmen i Vapnö kyrka

Från den 1 november till den 31 mars kommer Vapnö kyrka att ha en sänkt innetemperatur. Temperaturen sänks till ca 11 grader.

Två personer promenerar under samtal.

Någon att prata med

Välkommen att ta kontakt för ett samtal eller en pratpromenad

En ny församlingsgård

Svenska kyrkan i Söndrum-Vapnö församling arbetar för en ny församlingsgård. Här kan du följa arbetets gång.

Välkommen att fira gudstjänst

Filma gudstjänster. En mobilkamera som riktar sig mot altaret i Söndrums kyrka.

Digitala kyrkan

Välkommen till den digitala kyrkan!

Trött kvinna lutar sig tillbaka och tittar på ett barn.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Guds rike känns inte som det riktigt är i närheten, ärligt talat. Särskilt inte om det kräver en motinsats av mig. Att jag ska hålla mig alert, uthållig och frimodig." Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Birgitta Agstam Häggkvist.

Rapport från resa till södra Afrika

Margareta von Bothmer, kyrkorådets vice ordförande, har varit på resa i Söndra Afrika. Här finns hennes reserapport.

Verksamheter med barn och unga

I församlingen finns verksamheter för alla åldrar - från de allra yngsta till de äldsta.

Verksamheter med vuxna

Församlingen har verksamheter med olika inriktningar.

Två personer promenerar under samtal.

Någon att prata med

Välkommen att ta kontakt för ett samtal eller en pratpromenad

Välkommen att höra av dig till oss.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Utträde - information från Svenska kyrkan på nationell nivå

Företag uppmanar personer att lämna Svenska kyrkan och skickar betalningskrav

På kyrkokansliet har vi den senaste tiden från både församlingar, privatpersoner och myndighet blivit uppmärksammade på att företag uppmanar personer att utträda ur Svenska kyrkan med hjälp av dem. Vid flera tillfällen har personer sedan fått fakturor och i vissa fall även inkassokrav.

Betalningskrav för en tjänst som inte är beställd kan vara bedrägeriförsök och personen som fått betalningskravet bör bestrida det. Det obehag och de konsekvenser detta får är problematiska, tyvärr har Svenska kyrkan hittills inte hittat någon möjlighet att stoppa det.

Det är alltid gratis att både träda in i Svenska kyrkan och att träda ur.

Kyrktornet

Här kan du läsa församlingsbladet Kyrktornet.

Regnbågsnyckeln

Se människan! För människans skull!