Bröllop

Få saker är så stora som när två människor väljer att dela livet tillsammans. Och det är precis det vigselgudstjänsten handlar om – att bekräfta kärleken till varandra.

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. En vigsel kan vara stor och pampig eller liten och intim. Det är helt upp till er hur ni vill säga ja till varandra.

Hur går det till?

I Söndrum Vapnö församling finns det gott om tider för vigsel. Det går bra att gifta sig i någon av de vackra kyrkorummen i församlingen (Söndrums kyrka, Vapnö kyrka eller S:t Olofs kapell), i hemmet eller på en annan plats om så önskas.

Efter att ni bokat tid för vigsel kommer prästen att kontakta er för ett vigselsamtal. Under detta samtal planerar ni tillsammans med prästen er vigsel. Ni kommer också att bli kontaktade av någon av församlingens musiker för att planerar musiken på er vigsel.

vad kostar det?

Att vigas i Svenska kyrkan kostar inget.

Väljer man S:t Olofs kapell för sin vigsel utgår det dock en lokalhyra.

Vill man boka vigsel i S:t Olofs kapell gör man det direkt till kapellet,
tfn 035-308 07.

Varmt välkommen till vigsel i Svenska kyrkan!

I nöd och lust

Att gifta sig kyrkligt eller borgerligt har samma värde inför lagen, men en kyrklig vigsel består av en gudstjänst med många symboler.

I Guds och alla vittnens närvaro lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Tillsammans ber vi Gud att välsigna ert äktenskap och hjälpa er genom de svårigheter ni kommer att möta i livet.

Välkomna att viga er i kyrkan

Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men minst en av er behöver vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion.