Välkommen till Össeby församling

Den lilla församlingen med de stora möjligheterna

Kalendern

Klicka här för att komma till kalendern

Våra gudstjänster i december

Vi firar gudstjänst kl 11 på söndagar i någon av våra fyra medeltida kyrkor. Under julhelgen firar vi 2 Julottor kl 7 och Nyårsbön kl 18. Här kan du läsa mer om vårt gudtjänstprogram i december. välkomna!

Kyrkoherden har ordet

Så står vi åter inför advents- och jultiden och ett nytt kyrkoår har börjat. På första advent tänder vi det första ljuset och säger: "När 1:a ljuset lyser, står julens dörr på glänt och alla fröjda sig att fira få advent."

Konserter och musik

Julens musikprogram består av två härliga julkonserter med Össeby Gospel och Össeby kyrkokör. Varmt välkomna!

Luciatåg i Össeby-Garn

Kom och fira Lucia med församlingens stämningsfulla Luciatåg i Össeby-Garns kyrka, tis 13 dec kl 19. Arrangeras av Elin Myhrberg och Sofia Ländin.

Vi uppmärksammar Volontärdagen

Vi bjuder in befintliga och nya volontärer till en kaffestund med kort information om vårens spännande program i Kårsta församlingsgård 5 december, kl 15. Varmt välkomna!

Kyrkskjuts

Behöver du hjälp att komma till kyrkan? Vi kan ordna kyrkskjuts. Kontakta expeditionen på 08-512 420 30, tisdag-torsdag kl 9-12.

Dagträffar i Angarn

För dig som är ledig på dagtid. Vi träffas i församlingshemmet i Angarn för fika och andakt med olika teman. Varmt välkomna i höst!

Bibeln, vår bok

Bibeln - vår bok. Samtalsträffar om kristen tro med Bibeln som utgångpunkt. Höstens tema: Pauli brev i Nya testamentet. Varmt välkomna till höstens samtalsträffar!

Bibelkurs

Kortare föreläsning med fördjupning kring Bibeln och teologiska frågor. Här kan du läsa mer om höstens datum och teman. Varmt välkomna!

Familjerådgivning & samtalsstöd

Rådgivning och stöd genom St Lukasstiftelsen till dig som bor i Össeby församling. Kostnadsfritt upp till tre samtal. Varmt välkomna att höra av er!

Öppna förskolan

Välkomna till Öppna förskolan i Kårsta och Angarn. Här kan du läsa mer om våra öppettider. Höstterminen startar vecka 36!

Mini i Kårsta

Mini i Kårsta för alla 6-10 åringar, på tisdagar kl 17-19. Höstterminen startar vecka 36. Varmt välkomna!

Sjung med Tonfiskarna

Barnkören för alla sångglada barn mellan 4 och 6 år. Höstterminen börjar den 7 september. Vi övar på onsdagar. Välkomna!

Sing It

Tycker du om att sjunga? I höst startar 'Sing It', kören för dig som är mellan 7-12 år. Höstterminenen börjar torsdag den 8 september. Välkomna!

Hänget på bibblan

Välkommen till Hänget på Bibblan i Karby bibliotek, på torsdagar kl 14-16, för dig som är mellan 10-12 år. Höstterminen startar vecka 36.

Ungdomskvällar

Fredagsmys med olika aktiviteter. Vi äter mat och gör roliga saker ihop. Ålder: från 13 år. Kom och häng du också! Här kan du läsa mer om höstens träffar.

Össeby kyrkokör

Att sjunga i kör är en källa till glädje och inspiration, avkoppling och gemenskap. Össeby kyrkokör övar på onsdagskvällar i Lilla Garns skola. Höstterminen startar vecka 36. Välkomna!

Össeby Gospel

Össeby gospelkör övar kl 19-21 i Lilla Garns skola. Höstterminen startar den 1 september. Varmt välkomna!

Behöver du hjälp?

Kontakta församlingens präster eller jourhavande präst på 112. Tillsammans är vi starkare.

Volontär

Att vara volontär är att utföra ett uppdrag utan att vara anställd eller få lön. Det kan också kallas frivilligkraft eller idealitet. Ibland har man kraft att bära andra, och ibland behöver man bli buren. Du är välkommen som du är.

Vision, prioriteringar och mål i Össeby församling

Klicka här för att läsa församlingsinstruktionen, eller kontakta expeditionen för att få ett ex med posten.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva