Välkommen till Össeby församling

Den lilla församlingen med de stora möjligheterna välkomnar alla, oavsett tro eller kyrkotillhörighet. Vi är med dig i livets alla skeden och vill visa dig att Jesus Kristus är livets hopp.

Kalendern

Klicka här för att komma till kalendern

Konserter och musik

Årets musikprogram består av ett antal olika artister och konserter av varierande musikstilar, församlingens kyrkokör och Össeby gospel samt julens konserter. Varmt välkomna!

Dagträffar i Angarn

För dig som är ledig på dagtid. Vi träffas i församlingshemmet i Angarn för fika och andakt med olika teman. Varmt välkomna i vår!

Stickcafé

Gillar du handarbete? Välkommen på stickcafé i Kårsta församlingsgård, vi träffas varannan tisdag kl 18.30-20.30. Terminsstart vecka 3.

Familjemat i Kårsta

Välkomna till trevlig stund där vi äter mat, myser och har trevligt tillsammans. Vi träffas en tisdag i månaden i Kårsta församlingsgård, kl 16.30-18.

Bibeln, vår bok

Bibeln - vår bok. Samtalsträffar om kristen tro med Bibeln som utgångpunkt. Vårens tema: Uppenbarelseboken. Varmt välkomna!

Öppna förskolan

Öppna förskolan i Kårsta är öppen tisdagar, onsdagar och fredagar kl 9-12. Vecka 3 är det terminsstart för våren 2024. Varmt välkomna!

Miniorer i Kårsta

Miniorverksamheten för barn i åldrarna 6-9 år, är på tisdagar kl 16-17.30 i Kårsta församlingsgård. Vårterminen 2024 startar vecka 3. Varmt välkomna!

Juniorer

Juniorerna träffas på torsdagar kl 16-17.30 i Lilla Garns skola. En aktivitet för dig som är mellan 7-12 år. Vårterminen börjar vecka 3. Varmt välkomna!

Sjung med Tonfiskarna

Barnkören för alla sångglada barn mellan 4 och 6 år. Vi övar på onsdagar i Lilla Garns skola. Vårterminen 2024 startar vecka 3. Varmt välkomna!

Sing It

Tycker du om att sjunga? Barnkören Sing It är kören för dig som är mellan 7-12 år. Vårterminen 2024 startar vecka 3. Varmt välkomna!

Kyrkoherden har ordet

Nåden beskriver vår tro och vårt sätt att handla. Gud älskar oss utan krav på motprestation. När vi tar emot trons gåva och därmed nåden i våra liv blir vi levande stenar i kyrkan som tempel.

Kyrkskjuts

Behöver du hjälp att komma till kyrkan? Vi kan ordna kyrkskjuts. Kontakta expeditionen på 08-512 420 30, tisdag-torsdag kl 9-12.

Familjerådgivning & samtalsstöd

Rådgivning och stöd genom St Lukasstiftelsen till dig som bor i Össeby församling. Kostnadsfritt upp till tre samtal. Varmt välkomna att höra av er!

Hjälpfonden Össeby församling

Församlingens hjälpfond kan bidra med ekonomiskt stöd för de som hamnar i akuta lägen och inte klarar av närmaste månaden. För mer information, ta kontakt med någon av församlingens präster.

Össeby kyrkokör

En blandad kör för vuxna. Össeby kyrkokör övar på onsdagar kl 18.30-21 i Lilla Garns skola. Vårterminen startar 17 januari. Nya medlemmar är alltid välkomna!

Össeby Gospel

Kören som sjunger svängig gospel. Össeby gospel övar på torsdagar kl 19-21 i Lilla Garns skola. Vårterminen startar vecka 3. Varmt välkomna!

Behöver du hjälp?

Kontakta församlingens präster eller jourhavande präst på 112. Tillsammans är vi starkare.

Volontär

Att vara volontär är att utföra ett uppdrag utan att vara anställd eller få lön. Det kan också kallas frivilligkraft eller idealitet. Ibland har man kraft att bära andra, och ibland behöver man bli buren. Du är välkommen som du är.

Vision, prioriteringar och mål i Össeby församling

Klicka här för att läsa församlingsinstruktionen, eller kontakta expeditionen för att få ett ex med posten.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva