Other languages with Google Translate

Välkommen till Össeby församling Besöks- och postadress: Prästgårdsvägen 15, 18697 Brottby Telefon: +46(8)51242030 E-post till Välkommen till Össeby församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Bröllop

Från förälskelse till bröllopsdag

Bröllop/Vigsel

Inför Gud
och i denna församlings närvaro
frågar jag dig, NN:
Vill du ta NN:
till din hustru/man
och älska henne/honom i nöd och lust?

Kontakta församlingsexpeditionen för att boka bröllop/vigsel och eventuell festlokal.

Här är församlingens tider för vigsel:
Lördagar kl 11.00, 13.00 och 14.30 (gäller september - april).
Lördagar kl 13.00, 14.30 och 16.00 (gäller maj - augusti).

Brudkrona
Brudkrona Kårsta Bild: Inger Holmgren

Församlingen äger några brudkronor som är skänkta av personer i vår församling. Om du vill låna en brudkrona till din brudklänning ska du kontakta församlings-expeditionen.  Vi ger dig information om vilka brudkronor som finns och hur du gör för att kvittera ut den. Därefter är det bara att välja vilken som passar bäst till dig och din brudklänning.

Vilken kyrka blir er bröllopskyrka?
Här finns mer om församlingens fyra kyrkor och kyrkoruin

Om du önskar du en lokal till bröllopsfesten så finns Angarns, Vada, Össeby-Garns församlingenshem eller Kårsta församlingsgård att hyra.

Du får hämta ut en nyckel till lokalen på församlingsexpeditionen samt underteckna ett dokument om de ordningsregler som gäller i våra utrymmen. Nyckeln hämtas och återlämnas under församlingens öppettider.

Lycka till!

Här finns mer att läsa om vigsel i Svenska kyrkan