Other languages with Google Translate

Välkommen till Össeby församling Besöks- och postadress: Prästgårdsvägen 15, 18697 Brottby Telefon: +46(8)51242030 E-post till Välkommen till Össeby församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ett barn är fött, ett livets under

GRATTIS

Att ha blivit förälder till en unik liten människa, en underbar gåva, ett barn, som är i början av sin livsvandring. Att hålla ett nytt litet liv i sin famn innebär ett stort ansvar. Det kan väcka många känslor; glädje, oro, lycka, rädsla, tacksamhet och frågor inför framtiden.

Välkommen att döpa ditt/ert barn i Össeby församling.

Dopgudstjänsten är en glädjens och livets fest. Barnets namn nämns högt och vi tackar och ber för det. Genom dopet, i Faderns, Sonens och den helige Andens namn, markeras samhörigheten mellan barnet och Gud. Det är en gåva att bära med sig hela livet.

Dopet innebär att vi aldrig behöver vara ensamma. Hur vi än har det och hur vi än mår, finns löftet om att Gud är med oss alla dagar till tidens slut.

I vår församling kan du/ni ha dop på följande tider och platser:

Tryggare kan ingen vara än Guds lilla barnaskara...

Psalm 248:1 (Text: Lina Sandell)

Lördagar kl 11.00, 13.00 och 14.30 (gäller september - april).
Lördagar kl 13.00, 14.30 och 16.00 (gäller maj - augusti).
Söndagar kl 11.00 (i gudstjänsten).

Du är vamt välkommen att höra av dig till oss. Det finns två präster i församlingens tjänst för samtal och frågor om dopet.

Dopklänning finns att låna samt kostnadsfri lokal för dopkalas.

Bokning och förfrågan gällande dop sker på telefon 08-512 420 30.
E-post: Össeby församling

Här kan du läsa mer om dop i Svenska kyrkan

Angarns kyrka, Angarns Lundby 9, Vallentuna

Kårsta kyrka, Kårsta by 9, Vallentuna