Melleruds pastorat

Välkomna till Bolstads, Holms, Skålleruds och Örs församlingar. Du navigerar på sidan både via menyn ovanför och genom att klicka på bilderna här nedan. Almanacka och nyheter återfinns under fliken Anslagstavla. Tider för vuxenverksamhet, barngrupper och körer under veckorna finns under Församlingsverksamhet och Barn- och ungdomsgrupper och Musik.

Till alla familjer som deltar i vår verksamhet i Svenska kyrkan Melleruds pastorat:

I rådande pandemiläge gör vi alltid vårt yttersta för att minska smittspridningen av Corona/Covid 19, både för våra deltagare och personal. Vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv och råd, och vi gör allt för att hålla oss uppdaterade om vad som händer här i vårt närområde.

Omständigheter kan hända fort, så därför har vi beslutat om att vi meddelar vecka för vecka hur vår verksamhet kommer att vara igång. Vi ber om tålamod om vi blir tvungna att ställa in verksamheter i sista minuten.

Vi ber också om er uppmärksamhet att hålla er uppdaterade via Melleruds pastorats Facebooksida, det är bara den som uppdateras dygnet runt. Vår hemsida uppdateras endast under kontorstid. Det går också bra att ringa till respektive ledare för att kolla av hur läget är.

Håll avstånd, håll uppe tålamodet, håll i, håll ut och tvätta händerna.

DOP I TIDER AV CORONA, Vi kan ha dop!
Du som planerar ett dop har säkert många frågor med tanke på coronaviruset. Hör av dig till pastoratsexp 0530-36200 – vi hjälper dig boka dopgudstjänsten så att den kan ske på ett ansvarsfullt sätt.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer
I våra kyrkor anpassar vi oss efter rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Gränserna för hur många som får samlas, gäller också våra kyrkor. Gudstjänsterna blir mindre och de som samlas ska förstås inte tillhöra riskgrupperna eller ha symptom. Svenska kyrkan hjälper dig att finna formerna för hur vi kan göra i denna speciella situation.

Dopet behöver inte ställas in eller skjutas upp
Rekommendationerna betyder inte att du måste ställa in eller skjuta fram dopet. Istället kan du hålla det enkelt och med ett fåtal deltagare. Det är möjligt att genomföra dopet med bara prästen, barnet och föräldrarna närvarande. Eller bara prästen och personen som ska döpas, om det gäller unga eller vuxna. Du kan också välja att ha dopet någon annanstans än i kyrkan, till exempel utomhus eller hemma.

Bjud in gäster till ett filmat dop
Om du ber någon av de närvarande att filma, så kan ni direktsända via sociala medier eller andra digitala tjänster. Eller så kan ni dela filmen i efterhand.

Bössa