Svenska kyrkan Hägersten

Svenska kyrkan Hägersten omfattar stadsdelarna Gröndal, Liljeholmen, Aspudden, Midsommarkransen, Västberga västra, Hägerstensåsen, Västertorp, Hägersten och Mälarhöjden.

Nyheter och aktuellt

Närbild på tända ljus.

6 november: Musik i öppen kyrka

Uppenbarelsekyrkan kl. 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Musik av Bach, Mozart, Lindberg, Nielsen m.fl. Claes Wahlroth flöjt, Martin Blomquist orgel. Möjlighet att tända ljus. Församlingen bjuder på fika.

Uppenbarelsekyrkan fyller 60 år

Klicka här för att se programmet i korthet

glasmålningar i Uppenbarelsekyrkan

Guidning av Uppenbarelsekyrkan

Uppenbarelsekyrkan firar 60 år. Det firas och uppmärksammas på flera olika sätt. Fyra söndagar under hösten kan du gå en guidad tur i kyrkan. För mer information läs här!

Kyrkofullmäktige Hägerstens församling

Tisdagen 4 nov 19.00 Uppenbarelsekyrkan kallas kyrkofullmäktige i Svenska kyrkan Hägerstens till sammanträde. Mötet är offentligt och öppet för alla. Välkomna!

Aktuella konserter och aktiviteter

19 oktober: Höstjazz med Mandy & Andy

Tisdag 19 oktober i Gröndals kyrka kl. 19.00. Andy Fite, gitarr och sång, Amanda Ginsburg, sång. En ljuvligt samstämd duo framför sina egna vackra, finurliga och roliga sånger. Fri entré! FULLBOKAT!

21 oktober: Nallekonsert

Söndag 21 oktober kl. 13.00 i Gröndals kyrka. En konsert för de minsta och deras nallar. Ingår i Gröndals kulturvecka. Alltid vecka 42. Fri entré, boka på billetto.se

31 oktober: Ein deutsches Requiem av Johannes Brahms.

Söndag 31 oktober kl. 18.00, Uppenbarelsekyrkan. Ein deutsches Requiem av Johannes Brahms, Stockholm Concert Orchestra, Hägerstens Kammarkör, Hägersten A Cappella, Elin Rombo, sopran, Olle Persson, bas, Kerstin Börjeson, dirigent. Biljetter 200/150 kr via billetto.se/svenska-kyrkan-hagersten.

7 november: Musik i allhelgonatid .

Musik i allhelgonatid i Mälarhöjdens kyrka. Medverkande: Sven Åberg, flöjt, Bo Fåhraeus, cello, Rune Karlsson, orgel och piano. Söndag 7 november kl. 16.00 i Mälarhöjden kyrka. Fri entré.

7 november: Requiem av Gabriel Fauré .

Söndag 7 november Uppenbarelsekyrkan. Faure requiem och musik till tröst. Michelle Öhman Orgel, Miriam Klein Strandberg Harpa, Oskar Olofson Baryton, Hägerstens gosskör, Pelle Olofson dirigent. Fri entré

29 nov - 2 dec: Julmusikal

Välkommen på JULMUSIKAL för åk 2 och 3

Ärkebiskop Antje Jackelén bryter en oblat ovanför sitt huvud i Uppsala domkyrka.

12 december: Festhögmässa

Söndag 12 december kl. 11.00 i Uppenbarelsekyrkan. Präst: Christofer Wilson. Uruppförande av Mässmusik beställd av församlingen komponerad av Agneta Sköld. Musiker: Martin Blomquist. Kerstin Börjeson, Hägerstens Kammarkör, Hägersten A Cappella, Ungdomskören, Brassensemble.

Återkommande musikevenemang

Se våra inspelade konserter och musikgudstjänster här!

Genvägar