Foto: Bert Leandersson /Ikon

Svenska kyrkan Hägersten –

Välkommen till Svenska kyrkan Hägersten. Hitta till aktuella aktiviteter och arrangemang. Vi vill vara en social mötesplats i Hägersten, en andlig växtplats och ett forum för engagemang för medmänniskan och skapelsen. Bli gärna medlem eller volontär.

Nyheter och aktuellt

20–21/10 Night At the Church – Anmäl dig senast 10/10

Night At the Church är ett hemmaläger i Mälarhöjdens kyrka. För dig som går i årskurs 6–7. Vi sover över, sjunger och pratar. Välkommen till tjugo peppande timmar för självkänsla och gemenskap. Kostnadsfritt.

Favoriter i höstprogrammet – hitta dina egna guldkorn

I Svenska kyrkan hittar du betydelsefull verksamhet som gör Hägersten starkare. Här finns aktiviteter för bland andra barn och familj, ungdomar, äldre och daglediga. De allra flesta aktiviteter är avgiftsfria. Se allt som händer här!

Två vita stenar med texterna Saknar dej och Pappa ligger på en gravsten.

Samtal om sorg – anmälan senast 1/10

Har du förlorat en anhörig eller vän genom dödsfall? Välkommen till denna samtalsgrupp där vi pratar om allt som kan komma upp i en sorgeprocess. Vi träffas vid fem tillfällen. Anmäl dig senast 1 oktober.

Delta i retreat i Hägersten

Söker du stillhet och lugn? Välkommen till kostnadsfria retreater för kropp och själ. Här hittar du alla retreater i våra kyrkor under hösten.

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen och skrattar. En manlig präst håller barnets hand.

Välkommen till dop i Hägersten

Både barn och vuxna kan döpas – i alla åldrar. Genom dopet blir vi del av något större. Här kan du boka dop online eller läsa mer om våra drop-in-dop.

Konfirmation för dig i årskurs 8 eller 9 – Anmäl dig nu!

Konfirmation ger dig möjlighet att utvecklas. Du lär dig mer om dig själv, om kristen tro, och träffar nya vänner. Nu är det dags att välja alternativ inför konfirmationen 2023–2024.

Detta bidrar du till som medlem

Detta bidrar du till som medlem

Tack för att du är medlem i Svenska kyrkan. Du är del av något större. Här kan du läsa om vad du bidrar till genom ditt medlemskap.

Aktuella aktiviteter och evenemang

21/9 Orgelmacka: Maria Wilsson

Lunchmusik kl. 12.15 med organist Maria Wilsson. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (30 kr). Välkommen!

22/9 September Sessions – A Contemporary Art Festival in Stockholm: Echoes at Uppenbarelsekyrkan

Uppenbarelsekyrkan gästas av konstfestivalen September Sessions. Hampus Lindwall, orgel, möter Ellen Arkbro med en vokalensemble som akustiskt loopar och modifierar fragment av körsång från renässansen. Välkommen kl. 19.00!

24/9 Vernissage: Dit går vi inte mer – konstutställning med Maria Blank

Maria Blank, utbildad inom religionsvetenskap, teologi och konst, lyfter frågor kring avhelgade kyrkor. Vad händer med oss när vi förlorar våra heliga rum? Välkommen på vernissage i Uppenbarelsekyrkan kl. 13.00. Fri entré.

24/9 Konsert: (Uruppförande) Sofia Lärkfors – Han satte högra foten på havet och den vänstra på jorden

Inspirerad av Uppenbarelsekyrkans mäktiga glasmålningar har Sofia Lärkfors gett en del av dessa bilder och texter en musikalisk gestalt, ett verk för kör och orgel. Hägersten A Cappella uruppför musiken och  Oskar Timm spelar orgel, allt under ledning av Kerstin Börjeson. Välkommen till en alldeles speciell kväll i Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

26/9 Lunchkonsert på kajen med soppa: Elever från Nordiska musikgymnasiet

Lunchkonsert med elever från Nordiska musikgymnasiet i Liljeholmen. Välkommen kl. 12.00 till Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

28/9 Orgelmacka: Martin Blomquist

Lunchmusik kl. 12.15 med organist Martin Blomquist. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (30 kr). Välkommen!

7/10 Retreat i Mälarhöjden – anmäl dig senast 29/9

För dig som söker lugn och stillhet. En dag i vila och tystnad i Mälarhöjdens kyrka. Här har du möjlighet till enskilda samtal med präst eller diakon. Ingen avgift. Lunch och fika ingår. Anmäl dig senast 29/9.

8/10 Retreat i Mälarhöjden – anmäl dig senast 29/9

För dig som söker lugn och stillhet. En dag i vila och tystnad i Mälarhöjdens kyrka. Här har du möjlighet till enskilda samtal med präst eller diakon. Ingen avgift. Lunch och fika ingår. Anmäl dig senast 29/9.

1/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Konsert med Martin Blomquist

Nu inleds orgelveckan i Uppenbarelsekyrkan. Martin Blomquist spelar musik av Bach, Franck och Vierne. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

2/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Orgelmacka – Maria Wilsson

Lunchmusik med Maria Wilsson. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (wraps 30 kr). Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 12.15. Fri entré.

3/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Orgelmacka – Oscar Rutberg

Lunchmusik med Oscar Rutberg. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (wraps 30 kr). Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 12.15. Fri entré.

4/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Orgelmacka – Pelle Olofson

Lunchmusik med Pelle Olofson. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (wraps 30 kr). Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 12.15. Fri entré.

4/10 Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln över ett glas alkoholfritt. Prata om textsamlingen som engagerar så många. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00–20.00. Kostnadsfritt.

5/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Orgelmacka – Oskar Timm

Lunchmusik med Oskar Timm. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (wraps 30 kr). Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 12.15. Fri entré.

5/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Orgelkonsert med Stefan Therstam

Orgelkonsert med Stefan Therstam. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

Genvägar

Samtal och stöd

I Svenska kyrkan Hägersten kan du få enskilda samtal med präst, diakon eller med Kyrkans familjerådgivning. Du kan få ekonomiska stödsamtal, samt hitta mötesplatser som sorgegrupper och språkcafé.

Några personer med varsitt pärlarmband lägger sina händer på varandra i gräset.

Kontakt, medarbetare och kyrkor

Här hittar du våra öppettider, vårt växelnummer, våra medarbetare och kyrkor. Här finns även kontaktuppgifter till förtroendevalda, samt fakturadress med mera.

Dop, vigsel och begravning

Här hittar du allt du behöver för att boka dop, vigsel eller begravning.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Konserter, gudstjänster och aktiviteter

I Svenska kyrkan Hägersten kan du gå på konsert, delta i en gudstjänst eller sjunga i kör. Här hittar du också mötesplatser, kulturevenemang och andlig fördjupning.

Barn och familj

Välkommen till uppskattade mötesplatser för både barn och vårdnadshavare. Här kan barn leka med musik, sjunga i kör och dansa, bland mycket annat.

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Bli medlem

Som medlem i Svenska kyrkan bidrar du till ett starkare lokalsamhälle i Hägersten. Du stödjer viktig verksamhet för barn, ungdomar och äldre. Du bidrar också till Svenska kyrkan ute i landet och till livsviktiga insatser internationellt. Fyll i blankett om medlemskap här.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Bli volontär

Som volontär i Svenska kyrkan Hägersten bidrar du till ett viktigt arbete för barn, ungdomar och äldre. Lokalt i Hägersten. Du behövs!

Boka dop eller välj drop-in-dop

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen och skrattar. En manlig präst håller barnets hand.

Välkommen till dop i Hägersten

Både barn och vuxna kan döpas – i alla åldrar. Genom dopet blir vi del av något större. Här kan du boka dop online eller läsa mer om våra drop-in-dop.

Om Svenska kyrkan Hägersten

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Vad vill vi åstadkomma?

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en viktig del i människors liv. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Här kan du läsa mer om oss.

Vi har Regnbågsnyckeln

Vi arbetar för ett inkluderande förhållningssätt där alla människor får plats.
Läs mer om Regnbågsnyckeln.

 

Vi samarbetar med Sensus

Vi samarbetar med Sensus vid konserter och kulturevenemang. 

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen