Foto: Bert Leandersson /Ikon

Svenska kyrkan Hägersten –

Vi vill vara en viktig del i människors liv i Hägersten. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Välkommen att delta i aktiviteter och evenemang. Bli gärna medlem eller volontär!

Nyheter och aktuellt

27/8 Drop-in-vigsel i Gröndals kyrka

Går ni i giftastankar eller vill ni förnya era löften? Välkommen till drop-in-vigsel i Gröndals kyrka, lördag 27 augusti från kl. 10.00 till 15.00. Här kan du läsa vad som är bra att känna till – såsom att du behöver göra hindersprövning hos Skatteverket.

3/9 Drop-in-dop i Kvarterskyrkan på kajen

Passa på! Välkommen till drop-in-dop i Kvarterskyrkan på kajen, lördag 3 september från kl. 10.00 till 15.00. Lite enklare, men lika stort. Här kan du läsa vad som är bra att känna till innan du/ni kommer.

Anmäl dig till konfirmation

Nu har du möjlighet att anmäla dig till konfirmationen som startar i höst. Här finns alternativ för dig som går i årskurs 8 eller 9, och gymnasiet. Ett minne för livet! Läs mer här.

Vi har sommaröppet!

Välkommen till kyrkan i augusti. Här hittar du gudstjänster, konserter och sommarcaféer. Dessutom fortsätter Sommarsång i parken för föräldralediga, och Mötesplats Ukraina öppnar igen.

18–23/10 Gröndals kulturvecka

Välkommen till årets kulturvecka i Gröndal. Här hittar du aktiviteter för barn och familj, konserter och författarsamtal – mestadels kostnadsfritt. Intäkter och ­kollekt går till Ukraina-stöd via Act Svenska kyrkan. Se hela programmet här!

Se fler nyheter

Rädda biståndet!

Inför valet vill vi ha ett löfte från våra politiker att ge minst 1% av BNI i bistånd till människor som lever i fattigdom och förtryck.

Skriv under

Aktuella aktiviteter och evenemang

20/8 Jazz i sommarkväll med Göran Strandberg Trio

Lyssna till en öppensinnad och jazzig pianotrio. Göran Strandberg Trio är aktuella med skivan “Mevlana”. Kl. 18.00 i Gröndals kyrka.

27/8 Drop-in-vigsel i Gröndals kyrka

Går ni i giftastankar eller vill ni förnya era löften? Välkommen till drop-in-vigsel i Gröndals kyrka, lördag 27 augusti från kl. 10.00 till 15.00. Här kan du läsa vad som är bra att känna till – såsom att du behöver göra hindersprövning hos Skatteverket.

28/8 Konsert – The Juliet Letters

The Juliet Letters är tonsatta brev till Shakespeares Julia Capulet. Musiken är skapad av Elvis Costello och Brodskykvartetten. Här tolkad av Friiskvartetten och Emil Fredberg – Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

1/9 Orgelmacka – Oskar Timm

Lunchmusik med Oskar Timm och Uppenbarelsekyrkans nya orgel, kl. 12.15. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris. Välkommen!

3/9 Drop-in-dop i Kvarterskyrkan på kajen

Passa på! Välkommen till drop-in-dop i Kvarterskyrkan på kajen, lördag 3 september från kl. 10.00 till 15.00. Lite enklare, men lika stort. Här kan du läsa vad som är bra att känna till innan du/ni kommer.

4/9 Mälarkvartetten möter Olle Persson

Olle Persson sjunger med Mälarkvartetten. Välkommen till en söndagsafton med vackra stråkar. Kl. 18.00 i Uppenbarelsekyrkan. Fri entré.

4/9 Pilgrimsvandring light

En vandring i grupp i vår närmiljö. En bra möjlighet att prova på pilgrimsvandring. Vi utgår från Uppenbarelsekyrkan kl. 13.00. Kostnadsfritt. Välkommen!

Medlemmar i en barnkör står och sjunger i en kyrka.

4/9 Mässa med små och stora

Barnkören och Småhägrarna sjunger för oss i denna mässa. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 11.00.

6/9 Cirkeldans i Mälarhöjdens kyrka

I Cirkeldans får du pröva danser från olika kulturer, som är lätta att lära. Efter dansen samtalar vi över en kopp te. Vi pratar om växande och utveckling utifrån en bibeltext. Kl. 17.30–20.00 i Mälarhöjdens kyrka.

7/9 Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln med ett glas kallt i handen. Prata om textsamlingen som engagerar så många. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00–20.00.

En kvinna med knäppta händer och slutna ögon. Ett hjärta svävar framför henne.

8/9 Meditation i Uppenbarelsekyrkan

Varva ner med meditation. Här kan du hitta hälsa för själen. Du kan låta tankarna skingras, och nå en större närvaro i ditt liv. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 17.00. Kostnadsfritt.

8/9 Orgelmacka – Martin Blomquist

Lunchmusik med Martin Blomquist och Uppenbarelsekyrkans nya orgel, kl. 12.15. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris. Välkommen!

11/9 Afternoon tea – Helena Granström

Kan man överhuvudtaget komma nära en annan människa? Staffan Alberts möter Helena Granström, fysiker och författare till boken "Betydelsen av kärlek". Välkommen till författarsamtal i Uppenbarelsekyrkan kl. 16.00.

15/9 Orgelmacka – Maria Wilsson 

Lunchmusik med Maria Wilsson och Uppenbarelsekyrkans nya orgel, kl. 12.15. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris. Välkommen!

15/9 Infoträff – Samtalet, livet och tron – Katekumenatet

Söker du ett sammanhang där du kan reflektera över dina frågor kring livet och tron? Katekumenatet är en kostnadsfri samtalsgrupp med just detta fokus. Välkommen till infoträff i Uppenbarelsekyrkan kl. 18.30.

Se fler evenemang

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Genvägar

Samtal och stöd

I Svenska kyrkan Hägersten kan du få enskilda samtal med präst, diakon eller med Kyrkans familjerådgivning. Du kan få ekonomiska stödsamtal, samt hitta mötesplatser som sorgegrupper och språkcafé.

Några personer med varsitt pärlarmband lägger sina händer på varandra i gräset.

Kontakta oss

Här hittar du vårt växelnummer, våra medarbetare och kyrkor. Här finns även kontaktuppgifter till förtroendevalda, samt fakturadress med mera.

Dop, vigsel och begravning

Här hittar du allt du behöver för att boka dop, vigsel eller begravning.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Konserter, gudstjänster och aktiviteter

I Svenska kyrkan Hägersten kan du gå på konsert, delta i en gudstjänst eller sjunga i kör. Här hittar du också mötesplatser, kulturevenemang och andlig fördjupning.

Barn och familj

Välkommen till uppskattade mötesplatser för både barn och vårdnadshavare. Här kan barn leka med musik, sjunga i kör och dansa, bland mycket annat.

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Bli medlem

Som medlem i Svenska kyrkan bidrar du till ett starkare lokalsamhälle i Hägersten. Du stödjer viktig verksamhet för barn, ungdomar och äldre. Du bidrar också till Svenska kyrkan ute i landet och till livsviktiga insatser internationellt.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Bli volontär

Som volontär bidrar du till viktig verksamhet för barn, ungdomar och äldre. Lokalt i Hägersten. Du behövs!

Boka dop eller välj drop-in-dop

Välkommen till dop i Hägersten

Både barn och vuxna kan döpas – i alla åldrar. Genom dopet blir vi del av något större. Boka dop via webbplatsen eller kom till drop-in-dop i Svenska kyrkan Hägerstens kyrkor.

Tack för att du är medlem

Detta bidrar du till som medlem

Tack för att du är medlem i Svenska kyrkan. Du är del av något större. Här kan du läsa om vad du bidrar till genom ditt medlemskap.

Om Svenska kyrkan Hägersten

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Vad vill vi åstadkomma?

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en viktig del i människors liv. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Här kan du läsa mer om oss.

Vi har Regnbågsnyckeln

Vi arbetar för ett inkluderande förhållningssätt där alla människor får plats.
Läs mer om Regnbågsnyckeln.

 

Vi samarbetar med Sensus

Vi samarbetar med Sensus vid konserter och kulturevenemang.