Foto: Bert Leandersson /Ikon

Svenska kyrkan Hägersten

Vi vill vara en viktig del i människors liv i Hägersten. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Välkommen att delta i aktiviteter och evenemang. Bli gärna medlem eller volontär!

Nyheter och aktuellt

31/7–7/8 Pride i Svenska kyrkan Hägersten

Välkommen till Svenska kyrkan Hägersten under Pride-veckan. Kom på mässa, musikandakter, skaparcafé och bordssamtal. Fri entré till alla evenemang. Se hela programmet här.

Svenska flaggan och Ukrainska flaggan vajar i varsin flaggstång.

Mötesplats Ukraina – Tillbaka 11 augusti

Mötesplatsen för ukrainska flyktingar tar paus under juli. Mötesplatsen är tillbaka torsdag 11 augusti kl. 10.00–13.00 i Uppenbarelsekyrkan. Här finns möjlighet till lek för barnen, samtal och rådgivning. Fika och soppa serveras.

Sommarutfärder med kyrkan

Följ med på härliga sommarutflykter. Du står själv för SL-kostnad till och från arrangemangen samt eventuell förtäring där inget annat uppges. Kyrkan står för eventuell entré och visning. Välj mellan flera utflykter. Välkommen!

Ledig tjänst: HR-ansvarig 50%–75%

Nu vi söker vi en HR-ansvarig på 50–75% till Svenska kyrkan i Hägersten. Som HR-ansvarig driver och utvecklar du arbetet över hela HR-området, såväl strategiskt som operativt. Läs mer här.

Tillsammans når vi längre – Gemensamt hantverksprojekt

Stickat, virkat, sytt, tovat, omgjort, nytt. I Kvarterskyrkan finns en gemensam stickning under perioden 14/5–27/11. Alla som vill kan hjälpa till att sticka. Vi avslutar med en bazar för att stödja Act Svenska kyrkan.

Se fler nyheter

Rädda biståndet!

Inför valet vill vi ha ett löfte från våra politiker att ge minst 1% av BNI i bistånd till människor som lever i fattigdom och förtryck.

Skriv under

Aktuella aktiviteter och evenemang

3/7 Musikandakt i sommartid – Ahlberg och Nicole

Gratulation till César Franck. Ahlberg och Nicole tar oss med på en resa genom César Francks Europa. Vi får möta Johannes Brahms och Franz Schubert, bland andra. Kl. 18.00 i Kvarterskyrkan på kajen.

10/7 Musikandakt i sommartid – Kaya Ålander

Kaya Ålander är en jazz- och vissångerska med rötterna i Skåne, proggen och kvinnogruppen Röda Bönor. Här sjunger hon visor och ballader av bland andra Violeta Parra, Bob Dylan och Barbro Hörberg. Kl. 18.00 i Kvarterskyrkan på kajen.

17/7 Musikandakt i sommartid – Woodlands + Bäckafall

Powerkvartetten Woodlands + Bäckafall slår ihop svensk midsommar med den irländska puben. De tar de sig an den traditionella låtskatten från svensk och keltisk folkkultur. Kl. 18.00 i Kvarterskyrkan på kajen.

24/7 Musikandakt i sommartid – Svenska Psalmjazztrion

Jazz möter Bach! Nyskapande, svängig och finstämd musik med Svenska Psalmjazztrion. Välkommen till Kvarterskyrkan på kajen kl. 18.00.

Två händer håller varandra, på ett regnbågsfärgat tyg.

31/7 Regnbågsmässa

Nu inleder vi Stockholm Pride i Svenska kyrkan Hägersten. Alla är välkomna och gudstjänsten är särskilt riktad till dig som är HBTQ+. Kl. 11.00 i Uppenbarelsekyrkan. Välkommen precis som du är.

31/7 Pride i ord och toner – Musikandakt i sommartid – Jan Hammarlund

Jan Hammarlund har haft ett långt och rikt musikliv. Med sånger som ”Sexualpolitiskt snack” och ”Ville” blev han en frontfigur i gayrörelsen under proggens 1970-tal. Välkommen till Kvarterskyrkan på kajen kl. 18.00.

En metallburk med färggranna pennor.

1/8-3/8 Skaparcafé i regnbågens tecken

Välkommen till en öppen mötesplats med möjlighet att skapa, samtala och fika. Måndag, tisdag och onsdag, kl 14.00–16.00 i Kvarterskyrkan på kajen. Skaparcafé ingår i Svenska kyrkan Hägerstens program under PRIDE-veckan.

1/8–3/8 Bordssamtal om queer mystik

Vi samtalar om queera spår som vi kan upptäcka i den kristna historien. Bordsamtalet ingår i Svenska kyrkan Hägerstens Pride-program. Välkommen till Kvarterskyrkan på kajen kl. 16.00, måndag till onsdag.

7/8 Pride i ord och toner – Musikandakt i sommartid – Regnbågens färger

Estradören Mattias Enn och pianisten Carina E Nilsson framför musik från artister som gav regnbågens dess färger, som bland andra Zarah Leander, Judy Garland och Cole Porter. Kl. 18.00 i Kvarterskyrkan på kajen.

20/8 Jazz i sommarkväll med Göran Strandberg Trio

Lyssna till en öppensinnad och jazzig pianotrio. Göran Strandberg Trio är aktuella med skivan “Mevlana”. Kl. 18.00 i Gröndals kyrka.

Närbild på två vigselringar som tillsammans med en blomkvist ligger på en uppslagen bok med rubriken Vigselgudstjänst.

27/8 Drop-in-vigsel i Gröndals kyrka

Går ni i giftastankar eller vill ni förnya era löften? Välkommen till drop-in-vigsel i Gröndals kyrka, lördag 27 augusti från kl. 10.00 till 15.00. Här kan du läsa vad som är bra att känna till – såsom att du behöver göra hindersprövning hos Skatteverket.

28/8 Konsert – The Juliet Letters

The Juliet Letters är tonsatta brev till Shakespeares Julia Capulet. Musiken är skapad av Elvis Costello och Brodskykvartetten. Här tolkad av Friiskvartetten och Emil Fredberg – Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

1/9 Orgelmacka – Oskar Timm

Lunchmusik med Oskar Timm och Uppenbarelsekyrkans nya orgel, kl. 12.15. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris. Välkommen!

En liten pojke hjälper till att hälla vatten i dopfunten. Bakom pojken står en pappa med en bebis i dopklänning i famnen.

3/9 Drop-in-dop i Kvarterskyrkan på kajen

Passa på! Välkommen till drop-in-dop i Kvarterskyrkan på kajen, lördag 3 september från kl. 10.00 till 15.00. Lite enklare, men lika stort. Här kan du läsa vad som är bra att känna till innan du/ni kommer.

4/9 Mälarkvartetten möter Olle Persson

Olle Persson sjunger med Mälarkvartetten. Välkommen till en söndagsafton med vackra stråkar. Kl. 18.00 i Uppenbarelsekyrkan. Fri entré.

Se fler evenemang

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Genvägar

Samtal och stöd

I Svenska kyrkan Hägersten kan du få enskilda samtal med präst, diakon eller med Kyrkans familjerådgivning. Du kan få ekonomiska stödsamtal, samt hitta mötesplatser som sorgegrupper och språkcafé.

Några personer med varsitt pärlarmband lägger sina händer på varandra i gräset.

Kontakta oss

Här hittar du vårt växelnummer, våra medarbetare och kyrkor. Här finns även kontaktuppgifter till förtroendevalda, samt fakturadress med mera.

Dop, vigsel och begravning

Här hittar du allt du behöver för att boka dop, vigsel eller begravning.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Konserter, gudstjänster och aktiviteter

I Svenska kyrkan Hägersten kan du gå på konsert, delta i en gudstjänst eller sjunga i kör. Här hittar du också mötesplatser, kulturevenemang och andlig fördjupning.

Barn och familj

Välkommen till uppskattade mötesplatser för både barn och vårdnadshavare. Här kan barn leka med musik, sjunga i kör och dansa, bland mycket annat.

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Bli medlem

Som medlem i Svenska kyrkan bidrar du till ett starkare lokalsamhälle i Hägersten. Du stödjer viktig verksamhet för barn, ungdomar och äldre. Du bidrar också till Svenska kyrkan ute i landet och till livsviktiga insatser internationellt.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Bli volontär

Som volontär bidrar du till viktig verksamhet för barn, ungdomar och äldre. Lokalt i Hägersten. Du behövs!

Boka dop eller välj drop-in-dop

Välkommen till dop i Hägersten

Både barn och vuxna kan döpas – i alla åldrar. Genom dopet blir vi del av något större. Boka dop via webbplatsen eller kom till drop-in-dop i Svenska kyrkan Hägerstens kyrkor.

Tack för att du är medlem

Detta bidrar du till som medlem

Tack för att du är medlem i Svenska kyrkan. Du är del av något större. Här kan du läsa om vad du bidrar till genom ditt medlemskap.

Om Svenska kyrkan Hägersten

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Vad vill vi åstadkomma?

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en viktig del i människors liv. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Här kan du läsa mer om oss.

Vi har Regnbågsnyckeln

Vi arbetar för ett inkluderande förhållningssätt där alla människor får plats.
Läs mer om Regnbågsnyckeln.

 

Vi samarbetar med Sensus

Vi samarbetar med Sensus vid konserter och kulturevenemang.