Foto: Bert Leandersson /Ikon

Svenska kyrkan Hägersten –

Vi vill vara en viktig del i människors liv i Hägersten. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Välkommen att delta i aktiviteter och evenemang. Bli gärna medlem eller volontär!

Nyheter och aktuellt

En blandad kyrkokör i matchande blå färger sjunger.

Hägerstens Kammarkör söker basar och tenorer

Just nu söker Hägerstens Kammarkör basar och tenorer. Välkommen till en trevlig kör, med intressanta projekt och årliga turnéer. Läs mer här.

Närbild på medlemmar i en barnkör som sjunger i en kyrka.

Hägerstens Gosskör vill bli fler – Kom och sjung med oss!

Vill du sjunga i kör, och är pojke mellan 9 och 15 år? Då är du välkommen till Hägerstens Gosskör. Kören vill bli större och söker fler som vill sjunga. Se mer här.

Svenska flaggan och Ukrainska flaggan vajar i varsin flaggstång.

Volontärer sökes till språkundervisning för ukrainska flyktingar

Vi söker volontärer till svensk­undervisning i grupp för ukrainska flyktingar. Varje torsdag kl. 10–12 i Uppenbarelsekyrkan. Vill du hjälpa till? Läs mer här.

18–23/10 Gröndals kulturvecka

Välkommen till årets kulturvecka i Gröndal. Här hittar du aktiviteter för barn och familj, konserter och författarsamtal – fri entré till alla arrangemang. Intäkter och ­kollekt går till Ukrainastöd via Act Svenska kyrkan. Se hela programmet här!

Anmäl dig till konfirmation

Nu har du möjlighet att anmäla dig till konfirmationen som startar i höst. Här finns alternativ för dig som går i årskurs 8 eller 9, och gymnasiet. Ett minne för livet! Läs mer här.

Se fler nyheter

Aktuella aktiviteter och evenemang

27/9 Lunchkonsert på kajen med soppa – Vanja Modigh vokaltrio

Ge dig själv en lunchpaus för själen, med både musik och soppa. Kl. 12.00 i Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch. Välkommen.

29/9 Orgelmacka – Maria Wilsson 

Lunchmusik med Maria Wilsson och Uppenbarelsekyrkans nya orgel, kl. 12.15. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (30 kr). Välkommen!

En familj sitter och spelar kort runt ett bord.

30/9 Fredagsmys i Uppenbarelsekyrkan

Välkommen till lek, sång och skapande – för hela familjen. Vi äter vegetarisk middag tillsammans, och avslutar med andakt i Lillkyrkan. Kl. 15.00–18.00 i Uppenbarelsekyrkan.

2/10 Temagudstjänst – Mikael och draken

Barn- och ungdomskörer medverkar i denna gudstjänst med berättelsen om Mikael och draken. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 11.00.

2/10 Pilgrimsvandring light

En vandring i grupp i vår närmiljö. En bra möjlighet att prova på pilgrimsvandring. Vi utgår från Uppenbarelsekyrkan kl. 13.00. Ingen avgift. Välkommen!

4/10 Cirkeldans i Mälarhöjdens kyrka

I Cirkeldans får du pröva danser från olika kulturer, som är lätta att lära. Efter dansen samtalar vi över en kopp te. Vi pratar om växande och utveckling utifrån en bibeltext. Kl. 17.10–19.30 i Mälarhöjdens kyrka.

4/10 Lunchkonsert på kajen med soppa – Elever från Nordiska Musikgymnasiet

Ge dig själv en lunchpaus för själen, med både musik och soppa. Kl. 12.00 i Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch. Välkommen.

5/10 Existentiella samtal

Välkommen till existentiella samtal i grupp. Vi samtalar om livets guldkorn och svårigheter. Upplägget är enkelt. Vi fikar, samtalar och delar med oss av våra erfarenheter. Välkommen till Mälarhöjdens kyrka kl. 19.00.

6/10 Orgelmacka – Carl d'Ailly

Lunchmusik med Carl d'Ailly och Uppenbarelsekyrkans nya orgel, kl. 12.15. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (30 kr). Välkommen!

En kvinna med knäppta händer och slutna ögon. Ett hjärta svävar framför henne.

6/10 Meditation i Uppenbarelsekyrkan

Varva ner med meditation. Här kan du hitta hälsa för själen. Genom meditation kan du nå en större närvaro i ditt liv. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 17.00. Ingen avgift.

7/10 PappaCafé i Gröndal

Välkommen till en mötesplats för pappor och barn med fika, lek, sång och samtal. PappaCafé är öppet kl. 09.30–11.30 i Gröndals kyrka.

8/10 Musik i helgsmål – Duo Specchio

Vykort från Europa, med Eva Maria Hux och Tove Törngren Brun. Två cellister delar med sig av sina minnen. Musik av Saint-Saëns, Sommerfeldt, Franchhomme, Moór och Mozart, bland andra. Kl. 18.00 i Gröndals kyrka. Fri entré.

9/10 Afternoon tea – David Thurfjell

Om hur naturen blev svenskarnas religion. Staffan Alberts möter David Thurfjell, professor i religionshistoria och författare till boken "Granskogsfolk". Välkommen till författarsamtal i Uppenbarelsekyrkan kl. 16.00.

2/10–9/10 Nya orgeln – Invigningsvecka

Invigningsvecka för Uppenbarelsekyrkans nya orgel. Med konserter, visningar och föredrag. Fri entré till samtliga evenemang. Välkommen!

En ikonmålning visar intåget i Jerusalem.

7–9/10 Ikonmålning i Mälarhöjden

Ikonmålning är en väg till djupare andlighet. Ikonen kan fungera som inspiration vid bön, samtal och meditation. Kombinera kreativitet med andlighet – prova att måla ikoner under en helg.

Se fler evenemang

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Genvägar

Samtal och stöd

I Svenska kyrkan Hägersten kan du få enskilda samtal med präst, diakon eller med Kyrkans familjerådgivning. Du kan få ekonomiska stödsamtal, samt hitta mötesplatser som sorgegrupper och språkcafé.

Några personer med varsitt pärlarmband lägger sina händer på varandra i gräset.

Kontakt, medarbetare och kyrkor

Här hittar du vårt växelnummer, våra medarbetare och kyrkor. Här finns även kontaktuppgifter till förtroendevalda, samt fakturadress med mera.

Dop, vigsel och begravning

Här hittar du allt du behöver för att boka dop, vigsel eller begravning.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Konserter, gudstjänster och aktiviteter

I Svenska kyrkan Hägersten kan du gå på konsert, delta i en gudstjänst eller sjunga i kör. Här hittar du också mötesplatser, kulturevenemang och andlig fördjupning.

Barn och familj

Välkommen till uppskattade mötesplatser för både barn och vårdnadshavare. Här kan barn leka med musik, sjunga i kör och dansa, bland mycket annat.

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Bli medlem

Som medlem i Svenska kyrkan bidrar du till ett starkare lokalsamhälle i Hägersten. Du stödjer viktig verksamhet för barn, ungdomar och äldre. Du bidrar också till Svenska kyrkan ute i landet och till livsviktiga insatser internationellt.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Bli volontär

Som volontär i Svenska kyrkan Hägersten bidrar du till ett viktigt arbete för barn, ungdomar och äldre. Lokalt i Hägersten. Du behövs!

Boka dop eller välj drop-in-dop

Välkommen till dop i Hägersten

Både barn och vuxna kan döpas – i alla åldrar. Genom dopet blir vi del av något större. Boka dop via webbplatsen eller kom till drop-in-dop i Svenska kyrkan Hägerstens kyrkor.

Tack för att du är medlem

Detta bidrar du till som medlem

Tack för att du är medlem i Svenska kyrkan. Du är del av något större. Här kan du läsa om vad du bidrar till genom ditt medlemskap.

Om Svenska kyrkan Hägersten

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Vad vill vi åstadkomma?

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en viktig del i människors liv. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Här kan du läsa mer om oss.

Vi har Regnbågsnyckeln

Vi arbetar för ett inkluderande förhållningssätt där alla människor får plats.
Läs mer om Regnbågsnyckeln.

 

Vi samarbetar med Sensus

Vi samarbetar med Sensus vid konserter och kulturevenemang.