Foto: Bert Leandersson /Ikon

Svenska kyrkan Hägersten –

Vi vill vara en social mötesplats, en andlig växtplats och ett forum för engagemang för medmänniskan och skapelsen. Välkommen till aktiviteter och arrangemang. Bli gärna medlem eller volontär. Här är du del av något större.

Nyheter och aktuellt

Två äpplen och två clementiner ligger på en blå bok med titeln Kyrkoordning 2021.

4/3 Kyrkofullmäktige –sammanträde

Välkommen till ett extra kyrkofullmäktigesammanträde, måndag 4 mars kl. 19.00 i Uppenbarelsekyrkan, kyrkorummet/kyrksalen. Mötet livesänds också via Facebook.

Ledig tjänst: HR-ansvarig 50%

Nu vi söker vi en HR-ansvarig på 50% till Svenska kyrkan Hägersten. Som HR-ansvarig driver och utvecklar du arbetet över hela HR-området, såväl strategiskt som operativt. Välkommen med din ansökan.

Delta i retreat i Hägersten

Söker du stillhet och lugn? Välkommen till kostnadsfria retreater för kropp och själ. Här hittar du alla retreater i våra kyrkor under våren.

Information om personuppgiftsincident

I samband med att Svenska kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023 skedde en personuppgiftsincident. Läs mer här hur detta kan ha påverkat dig.

Aktuella aktiviteter och evenemang

24/2 Retreat i Mälarhöjdens kyrka – anmälan senast 16/2

Välkommen till endagsretreat i Mälarhöjdens kyrka. Detta är en dag i stillhet och vila. Musik och meditation utifrån vårens tema. Ingen avgift och lunch ingår.

Torbjörn Näsbom

24/2 Folkmusik i helgsmål

Mästerspelmännen Torbjörn Näsbom och Semmy Stalhammer blandar och ger ur den svenska folkmusiktraditionen, Klezmer och Bach!

25/2 Retreat i Mälarhöjdens kyrka – anmälan senast 16/2

Välkommen till endagsretreat i Mälarhöjdens kyrka. Detta är en dag i stillhet och vila. Musik och meditation utifrån vårens tema. Ingen avgift och lunch ingår.

27/2 Lunchkonsert på kajen: Olle Eilestam duo

Olle Eilestam duo med en jazzig konsert i Charlie Normans anda. Duon utgörs av Catharina Wiborgh, saxofon och Olle Eilestam, sång och piano. Välkommen kl. 12.00 till Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

27/2 Cirkeldans i Mälarhöjdens kyrka

I Cirkeldans får du pröva danser från olika kulturer, som är lätta att lära. Efter dansen samtalar vi om växande och utveckling utifrån en bibeltext. Kl. 17.30–20.00 i Mälarhöjdens kyrka.

29/2 Orgelmacka: Martin Blomquist

Lunchmusik kl. 12.15–12.45. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (30 kr). Välkommen!

människor vid cafébord i Kvarterskyrkan på kajen

2/3–3/3 Kyrkhelg

En helg i gemenskap för alla åldrar, då vi bland annat förbereder söndagens gudstjänst. Vi sjunger, skapar, samtalar och äter tillsammans. Gudtjänst på söndag kl.11.00 i anslutning till kyrkhelgen. Varmt välkommen till en eller båda dagarna!

Ikon målad av Mats Johansson, präst

9/2–11/2 och 1/3–3/3 Ikonmålning i Mälarhöjden

Vi träffas två helger under våren från fredag kväll till söndag eftermiddag. Tillsammans prövar vi på att måla ikoner, samtalar om ikonen som inspiration och hjälp vid bön, samtal och meditation. Inga förkunskaper krävs. Anmälan senast 28/1.

Två äpplen och två clementiner ligger på en blå bok med titeln Kyrkoordning 2021.

4/3 Kyrkofullmäktige –sammanträde

Välkommen till ett extra kyrkofullmäktigesammanträde, måndag 4 mars kl. 19.00 i Uppenbarelsekyrkan, kyrkorummet/kyrksalen. Mötet livesänds också via Facebook.

5/3 Lunchkonsert på kajen: Kongero

Kongero sjunger folkliga varianter av koraler, ordlösa polskor och traditionella vallvisor. Blåtoner, banbrytande polyfoni, svängigt och intimt. Välkommen kl. 12.00 till Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

6/3 Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln över ett glas alkoholfritt. Prata om textsamlingen som engagerar så många. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00–20.00. Kostnadsfritt.

7/3 Orgelmacka: Johannes Skoog

Lunchmusik kl. 12.15–12.45. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (30 kr). Välkommen!

9/3 Musik i helgsmål: Haugtussa – en nordisk kärlekssaga

Nordic Light Duo, med Josefine Andersson och Daniel Beskow, hyllar den nordiska sångskatten. Här fylls kyrkan av nordiska kärlekstoner i en romantisk afton. Välkommen till Gröndals kyrka kl. 18.00. Fri entré.

10/3 Matteuspassionen av J S Bach

Hägersten A Cappella sjunger Bachs stora verk om Jesu lidande och död enligt evangelisten Matteus. Medverkar gör också solister, barockorkester och barnkör från Farsta Musikklasser. Köp din biljett via billetto.se.

12/3 Lunchkonsert på kajen: Duo Magnus & Irina – klarinett och ackordeon

Duo Magnus & Irina, med den ovanliga instrumentkombinationen klarinett och ackordeon, spelar allt från impressionism till modern konstmusik med inslag av jazz, slavisk folkmusik och klezmer. Välkommen kl. 12.00 till Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

Tack för att du är medlem

Detta bidrar du till som medlem

Tack för att du är medlem i Svenska kyrkan. Du är del av något större. Här kan du läsa om vad du bidrar till genom ditt medlemskap.

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Bli medlem

Som medlem i Svenska kyrkan bidrar du till ett starkare lokalsamhälle i Hägersten. Du stödjer viktig verksamhet för barn, ungdomar och äldre. Du bidrar också till Svenska kyrkan ute i landet och till livsviktiga insatser internationellt. Fyll i blankett om medlemskap här.

Boka dop eller välj drop-in-dop

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen och skrattar. En manlig präst håller barnets hand.

Välkommen till dop i Hägersten

Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal. Här kan du boka dop online eller läsa mer om våra drop-in-dop.

Genvägar

Kontakt, medarbetare och kyrkor

Här hittar du våra öppettider, vårt växelnummer, våra medarbetare och kyrkor. Här finns även kontaktuppgifter till förtroendevalda, samt fakturadress med mera.

Dop, vigsel och begravning

Här hittar du allt du behöver för att boka dop, vigsel eller begravning.

Samtal och stöd

I Svenska kyrkan Hägersten kan du få enskilda samtal med präst, diakon eller med Kyrkans familjerådgivning. Här kan du också få ekonomiska stödsamtal, samt hitta mötesplatser som sorgegrupper.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Konserter, gudstjänster och aktiviteter

I Svenska kyrkan Hägersten kan du gå på konsert, delta i en gudstjänst eller sjunga i kör. Här hittar du också mötesplatser, kulturevenemang och andlig fördjupning.

Barn och familj

Välkommen till uppskattade mötesplatser för både barn och vårdnadshavare. Här kan barn leka med musik, sjunga i kör och dansa, bland mycket annat.

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Bli volontär

Som volontär i Svenska kyrkan Hägersten bidrar du till ett viktigt arbete för barn, ungdomar och äldre. Lokalt i Hägersten. Du behövs!

Om Svenska kyrkan Hägersten

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Vad vill vi åstadkomma?

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en viktig del i människors liv. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Här kan du läsa mer om oss.

Vi har Regnbågsnyckeln

Vi arbetar för ett inkluderande förhållningssätt där alla människor får plats.
Läs mer om Regnbågsnyckeln.

 

Vi samarbetar med Sensus

Vi samarbetar med Sensus vid konserter och kulturevenemang. 

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen