En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.
Foto: Illustratör Susanne Engman

Bli medlem

Som medlem i Svenska kyrkan bidrar du till ett starkare lokalsamhälle i Hägersten. Du stödjer viktig verksamhet för barn, ungdomar och äldre. Du bidrar också till Svenska kyrkan ute i landet och till livsviktiga insatser internationellt. Fyll i blankett om medlemskap här.

Fyll i blankett om medlemskap

Välkommen som medlem! Här fyller du i en enkel blankett, som du skriver ut och skickar in per post.

Fyll i blanketten här

Detta bidrar du till som medlem

Som medlem i Svenska kyrkan bidrar du till viktig verksamhet både internationellt och runt om i Sverige. Men fram för allt bidrar du till ett starkare lokalsamhälle i Hägersten. Här möjliggör du betydelsefull verksamhet för barn, ungdomar och äldre.

Ett starkare Hägersten – Tio exempel på viktig verksamhet i lokalsamhället

 1. Mötesplatser för barn och familj. I Svenska kyrkan Hägersten finns öppen förskola, samtalsgrupper för ensamstående föräldrar, barnkörer och olika aktivitetsgrupper.
 2. Kyrkans sociala omsorg – Diakoni. I Svenska kyrkan Hägersten ger diakoner samtalsstöd. De ledsagar människor i kontakt med socialtjänsten. Exempelvis vid ekonomisk utsatthet eller våld i nära relationer. De gör också hem- och sjukhusbesök och följer med när polisen lämnar dödsbud.
 3. Ett vibrerande körliv. I Svenska kyrkan i Hägersten kan du sjunga i flera olika körer. Både som vuxen, ungdom och som barn –  här finna hela 13 barnkörer, 3 ungdomskörer och 8 vuxenkörer. Totalt deltar omkring 600 församlingsbor varje vecka i körövningar.
 4. Ungdomsverksamhet som ger stark självkänsla. I Svenska kyrkan i Hägersten finns flera konfirmationsgrupper där du som ungdom kan lära känna både dig själv och andra på ett djupare plan. Efter konfirmation kan du gå vidare till ledarutbildning, för att utveckla ditt ledarskap och själv bli ledare i ungdomsverksamheten.
 5. Mötesplatser på dagtid. I Svenska kyrkan i Hägersten kan du som är dagledig på vardagar hitta flera mötesplatser som kan fungera som ett steg ur ensamhet, en möjlighet att bygga nya sociala nätverk, eller en plats för meningsfulla aktiviteter.
 6. Hälsa för själen. I Svenska kyrkan i Hägersten kan du hitta stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Till exempel via retreat, meditation och pilgrimsvandringar. Eller via gudstjänster och andakter. Kyrkan är en oas för själen.
 7. När du behöver bearbeta sorg. I Svenska kyrkan i Hägersten anordnar vi regelbundet samtalsgrupper vid sorg. Här finns samtalsgrupper både dagtid och kvällstid.
 8. Konserter som berör. I Svenska kyrkan i Hägersten arrangeras många fantastiska konserter och musikhändelser.
 9. Kultur som vidgar förståelsen. I församlingen hittar du också intressanta föredrag och andra kulturevenemang.
 10. Gudstjänster där alla är välkomna. Varje söndag, och flera vardagar i veckan, är det gudstjänst i våra kyrkor. Detta är tillfällen till samhörighet, sång, bön, stillhet och reflektion. Och varje kyrkkaffe är ett socialt tillfälle och ett andningshål.

Fler skäl till att bli medlem

 1. Du får rätt till bröllop och begravning i kyrkan. För att ett par ska kunna vigas i kyrkan behöver en i paret vare medlem i Svenska kyrkan. När det gäller begravning så är det den avlidnes medlemskap och vilja som avgör rätten till att det kan hållas en begravningsgudstjänst i kyrkan. 
 2. Du blir del av en andlig världsvid gemenskap. Även om kristenheten är uppdelad i olika kyrkor och samfund, så är de egentligen bara olika delar av den enda världsvida kyrkan. Det finns katoliker, ortodoxa, pingstvänner, lutheraner och många fler, som alla tillhör samma tro.
 3. Du får ta del av all verksamhet, lokalt i Hägersten, i Sverige och runt om i världen. Vid olika tidpunkter i livet har du själv behov av kyrkans verksamhet, vid andra tider är det någon annan som får hjälp tack vare ditt medlemskap. Svenska kyrkan finns lokalt i Hägersten, såväl som i hela Stockholm och Sverige. Dessutom finns Svenska kyrkan också på flera platser utomlands, vilket gör att du har en trygg plats att besöka, när du bor eller reser utomlands.

Läs mer om vad du bidrar till som medlem

Detta bidrar du till som medlem

Tack för att du är medlem i Svenska kyrkan. Du är del av något större. Här kan du läsa om vad du bidrar till genom ditt medlemskap.

Röster om medlemskapet

Därför är Sara medlem i Svenska kyrkan

Mälarhöjdsbon Sara Rörbecker är en av många aktiva medlemmar i Svenska kyrkan Hägersten. För henne känns det självklart att vara med och stötta kyrkans arbete. – Jag tror inte att folk alltid fattar hur otroligt mycket bra som görs i kyrkan, säger Sara.

Din medlemsavgift bidrar till mycket

Som medlem i Svenska kyrkan betalar du medlemsavgift, så kallad kyrkoavgift. Med kyrkoavgiften stödjer du Svenska kyrkans insatser. Främst lokalt i Hägersten, men också ute i landet såväl som internationellt.

Du betalar 76 öre per skattad hundralapp

Svenska kyrkan Hägersten har en låg kyrkoavgift i jämförelse med många andra församlingar. Den är 73,5 öre, plus 2,5 öre till Stockholms stift. Det blir totalt 76 öre per skattade 100 kronor.

Räkna ut din kyrkoavgift här nedan.

Har du frågor om medlemskapet? Kontakta oss.

Telefonväxeln och församlingsexpeditionen

Du når oss via telefonväxeln 08-685 30 00, eller via e-post hagersten.info@svenskakyrkan.se.

 • Telefonväxeln är öppen följande tider: 
  Måndagar, tisdagar, torsdagar kl. 09.00–12.00 och 13.00–15.00.
  Onsdagar kl. 09.00–12.00 och 14.00–15.00.
  Fredagar kl. 09.00–12.00.
  Vid röda dagar är växeln i regel stängd.
  Sommartid, 1/6–31/8, är växeln öppen måndag–fredag kl. 09.00–12.00.
 • Församlingsexpeditionen i Uppenbarelsekyrkan är öppen måndag–fredag kl. 09.00–12.00.
  Besöksadress: Bäckvägen 34
  Postadress: Svenska kyrkan Hägersten,
  Bäckvägen 34, 126 47 Hägersten

Läs mer om medlemskapet på Svenska kyrkans nationella sidor

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

Albertus Pictors kalkmålning som föreställer änglar rengörs i Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala.

Kyrkoavgiften skapar möjligheter

Som medlem i Svenska kyrkan betalar du en medlemsavgift, också kallad kyrkoavgift. Den finansierar den lokala församlingens verksamheter.

Läs mer om Svenska kyrkan Hägersten

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Vad vill vi åstadkomma?

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en viktig del i människors liv. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Här kan du läsa mer om oss.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Bli volontär

Som volontär i Svenska kyrkan Hägersten bidrar du till ett viktigt arbete för barn, ungdomar och äldre. Lokalt i Hägersten. Du behövs!

Läs om Svenska kyrkans arbete på de nationella sidorna

En kvinnlig diakon pratar med ungdomar utomhus en sommardag.

Vårt arbete

Jesus visade hur han vill att vi lever och hur vi ska vara mot varandra och skapelsen. Det är utgångspunkten för Svenska kyrkans arbete idag.

En person hjälper ett barn att tända ett ljus.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

Läs om kristen tro på de nationella sidorna

En man sitter i bilen med händerna knäppta på ratten.

Sök din tro

I Svenska kyrkan finns plats för dig som är nyfiken på kristen tro. För dig som vill göra andliga upptäckter och undrar över livet som kristen.