Barn och föräldrar samlas i Köpings kyrka där de sjunger och dansar tillsammans. Efter det ber de en bön, tänder ljus och sist fikar tillsammans.

Bli medlem

Som medlem stödjer du verksamhet för barn, ungdomar och äldre. Du bidrar till ett starkare lokalsamhälle i Hägersten. Du bidrar också till Svenska kyrkan ute i landet och till livsviktiga insatser internationellt.

Fyll i blankett om medlemskap

Välkommen som medlem! Här fyller du i en enkel blankett, som du skriver ut och skickar in per post.

Fyll i blanketten här

Detta bidrar du till som medlem

Som medlem i Svenska kyrkan bidrar du till viktig verksamhet både internationellt och runt om i Sverige. Men fram för allt bidrar du till ett starkare lokalsamhälle i Hägersten. Här möjliggör du betydelsefull verksamhet för barn, ungdomar och äldre.

Ett starkare Hägersten – åtta exempel på VIKTIG VERKSAMHET PÅ LOKAL NIVÅ

1. Mötesplatser för barn och familj. I Svenska kyrkan Hägersten finns öppen förskola, samtalsgrupper för ensamstående föräldrar, barnkörer och olika aktivitetsgrupper.
  2. Ett vibrerande körliv: I Svenska kyrkan i Hägersten kan du sjunga i flera olika körer. Både som vuxen, ungdom och som barn.
  3. Kyrkans sociala omsorg – Diakoni. I Svenska kyrkan Hägersten ger diakonerna med samtalsstöd. De ledsagar människor i kontakt med socialtjänsten. Exempelvis vid ekonomisk utsatthet eller våld i nära relationer. De gör också hem- och sjukhusbesök och följer med när polisen lämnar dödsbud.
  4. Ungdomsverksamhet som ger stark självkänsla: I Svenska kyrkan i Hägersten finns flera grupper där du som ungdom kan lära känna både dig själv och andra på ett djupare plan. Efter konfirmation kan du gå vidare till ledarutbildning, för att utveckla ditt ledarskap och själv bli ledare i ungdomsverksamheten.
  5. Mötesplatser på dagtid: I Svenska kyrkan i Hägersten kan du som är dagledig på vardagar hitta flera mötesplatser som kan fungera som ett steg ur ensamhet eller en plats att bygga nya sociala nätverk.
  6. En oas för själen.
  7. En samlingspunkt vid glädje och sorg.
  8. Kultur som berör.

Ett levande sverige och en rättvis värld – vad du också bidrar till

Hshj shhs sj jsjs ksjks jkdhfkd kdsh kdjsasdj asds ssssaqq.

Fler skäl till att bli medlem

1. Du får rätt till bröllop och begravning i kyrkan. Hsjhsjadh jsdbjdb djbhd nhh hj jjjjdsajas ksdhkasdh.
  2. Du blir del av en andlig världsvid gemenskap. Kdh dfshfdshdhf dskndsf dnnd kdnkdskdsfn dskn.
  3. Du får ta del av all verksamhet, lokalt i Hägersten, i Sverige och runt om i världen. Fgdsg dsghsd asdhg asdug assdg hdhgd dh jghjh.

Läs om medlemskapet på Svenska kyrkans nationella sidor:

Som medlem betalar du kyrkoavgift

Medlemsavgiften i Svenska kyrkan kallas kyrkoavgift. Med kyrkoavgiften stödjer du Svenska kyrkans insatser. Främst lokalt i Hägersten, men också ute i landet såväl som internationellt.

Du betalar 76 öre per skattad hundralapp

Hägerstens församling har en låg kyrkoavgift i jämförelse med många andra församlingar. Den är 73,5 öre, plus 2,5 öre till Stockholms stift. Det blir totalt 76 öre per skattade 100 kronor.

Räkna ut din kyrkoavgift här nedan.

Läs om Svenska kyrkans arbete på de nationella sidorna:

Läs om kristen tro på de nationella sidorna: