Två kvinnor sitter i en soffa och pratar och fikar.
Foto: Johannes Frandsen

Träffas och umgås

Vi mår bra av att träffas. I Svenska kyrkan Hägersten hittar du flera möjligheter att träffas.

Aktuella evenemang

15/12 Julsång på Liljeholmstorget

Välkommen att sjunga julsånger tillsammans på Liljeholmstorget. Kom och hjälp till att skapa en härlig julstämning för alla på torget. Kl. 16.00–cirka 17.00.

människor vid cafébord i Kvarterskyrkan på kajen

17–18/12 Kyrkhelg med gudstjänst

En helg i gemenskap för alla åldrar. På lördagen förbereder vi söndagens julgudstjänst. Vi sjunger, skapar och samtalar tillsammans. Välkommen till Kvarterskyrkan på kajen, på lördag kl. 10.00–14.00, och på söndag kl. 11.00.

24/12 Fira julafton i Uppenbarelsekyrkan

Välkommen att fira julafton i Uppenbarelsekyrkan. Med julspel, julbord och julbön. Tillsammans skapar vi en härlig julstämning. Anmäl dig senast 17 december.

28/5 Sjöviksdagen – en festdag för hela familjen på Sjövikstorget

En familjedag på torget. Marknad, loppis, ponnyridning, hoppborg, allsång och gudstjänstfirande. Allt som är kul helt enkelt! Välkommen 11.00–15.00 på Sjövikstorget.

Hitta din mötesplats

Öppet café på kajen

Ett häng för alla åldrar! Caféet där det alltid finns någon att prata med, vi fikar och har fin gemenskap. Missa inte rytmiksamlingarna för alla vuxna och barn, eller lunchandakterna. Öppet fyra dagar i veckan.

En skylt med texten Öppet hänger på en stolpe utomhus.

Öppet hus

Välkommen till samvaro och gemenskap. Öppet hus passar för dig som är dagledig. Vi träffas i Uppenbarelsekyrkan samt i kyrkorna i Gröndal och Mälarhöjden

Promenad och sopplunch

Friskvård och social samvaro i ett. Vi promenerar både från Mälarhöjdens och Västertorps tunnelbanestationer. Vi avslutar promenaden med sopplunch i Mälarhöjdens kyrka.

Närbild på ett par lappade jeans.

Handarbetshörna

Låt kreativiteten flöda i Kvarterskyrkan på kajen. Vi skapar med hjälp av varandra. Och fikar till självkostnadspris.

Kamratklubben

För dig med funktionsvariation. Vi träffas och har olika teman samt sjunger, fikar och skrattar tillsammans. Vi avslutar med andakt med ljuständning i kyrkorummet.

Trivselträff i Mälarhöjden

Samling runt kaffebordet i Mälarhöjdens kyrka. Här samtalar vi och stöttar varandra. Välkommen!

En liten flicka sitter på golvet framför sin mamma som håller i hennes händer.

Ensamstående föräldrar med barn

Vi träffas i Gröndals kyrka. Här kan du samtala med andra ensamstående föräldrar. Och få en fin stund med ditt barn. Öppet för föräldrar med barn i alla åldrar.

En rödhårig person och en person i slöja pratar över en kopp kaffe.

Språkcafé med läxläsning och bostadssök

Här kan du öva svenska. Samt få stöd i att söka bostad och läsa läxor. Vi träffas på SHIS-boendet Bjällerkransen i Västertorp.

Hitta fler aktiviteter

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Konserter, gudstjänster och aktiviteter

I Svenska kyrkan Hägersten kan du gå på konsert, delta i en gudstjänst eller sjunga i kör. Här hittar du också mötesplatser, kulturevenemang och andlig fördjupning.