En kvinna står med knäppta händer. Tända ljus i förgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Andlig fördjupning

Reflektera över livet och kristen tro. I Svenska kyrkan Hägersten finns flera samtalsgrupper och kreativa mötesplatser. Här kan du också konfirmeras som vuxen.

Hitta andlig fördjupning

Någon har tänt ljus och läser bibeln.

Bibelsamtal i Gröndals kyrka

Vi samtalar om hur en bibeltext kan tolkas och tillämpas idag, i våra liv. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och en vilja att lyssna till andra. Vi träffas varannan tisdag.

Bibliodrama – öppen grupp

Improviserade rollspel i grupp, under ledning av en dramaregissör. Tillsammans utforskar vi de bibliska berättelserna. Vad kan Bibelns berättelser betyda för dagens människor?

Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln med ett glas kallt i handen. Och prata om textsamlingen som engagerar så många.

Någon tänder ljus i en svart ljusbärare.

Bli gudstjänstvärd i Hägersten

Var med i att bygga upp gudstjänstens gemenskap, bidra till att den blir en källa till glädje och kraft. Välkommen som gudstjänstvärd i Svenska kyrkan Hägersten. Kontakta respektive kyrkas distriktschef.

Bordssamtal

Vi samtalar runt bordet i Kvarterskyrkan på kajen. Kom med allt som du tänker och känner. Vi serverar vegetarisk soppa med bröd för 30 kr. Se nedan för aktuella teman och hur du anmäler dig.

Genomför Kyrkans klassiker

Prova en existentiell hälsoutmaning! Utmana dig själv att regelbundet be, läsa Bibelns texter, fira gudstjänst och visa omtanke. Genomför klassikern själv eller tillsammans med andra.

Mystiska gudsbilder – FULLSATT

I denna cirkel utforskar vi olika gudsbilder inom mystiken. Vem är Gud? Sårbar eller allsmäktig? Vad har vi själva för bild? Kostnadsfritt. Vi bjuder på veganskt fika. Mystiska gudsbilder är fullsatt – anmälan är därför stängd.

Samtalsgrupp för existentiell hälsa

Vi samtalar om vad det innebär att vara människa. Hur ser vi på livet och vad får oss att hitta nya vägar? Existentiell hälsa handlar om förmågan att tro på livet och att ta vara på det. Vi träffas varannan onsdag i Kvarterskyrkan på kajen. Anmäl dig här. Välkommen!

Närbild på någon som håller fram några kylskåpsmagneter med ord som tvivel, livet, Gud, dela, tro och så vidare.

Vuxenkonfirmation

Som vuxenkonfirmand får du en möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror på. Det är aldrig för sent att konfirmeras.

Hitta mer i Svenska kyrkan Hägersten

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du hälsa för själen. Här kan du finna stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Läs mer här.

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Mitt i livets glädje och sorg, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. Alla är välkomna att vara med: barn, unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan. Här hittar du aktuella gudstjänster i Svenska kyrkan Hägersten.

Föredrag och kulturevenemang

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du kulturevenemang under hela året. Temakvällar, författarsamtal och mycket mer.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Gå på konsert

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.

Hitta konserter

24/9 Konsert: (Uruppförande) Sofia Lärkfors – Han satte högra foten på havet och den vänstra på jorden

Inspirerad av Uppenbarelsekyrkans mäktiga glasmålningar har Sofia Lärkfors gett en del av dessa bilder och texter en musikalisk gestalt, ett verk för kör och orgel. Hägersten A Cappella uruppför musiken och  Oskar Timm spelar orgel, allt under ledning av Kerstin Börjeson. Välkommen till en alldeles speciell kväll i Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

26/9 Lunchkonsert på kajen med soppa: Elever från Nordiska musikgymnasiet

Lunchkonsert med elever från Nordiska musikgymnasiet i Liljeholmen. Välkommen kl. 12.00 till Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

28/9 Orgelmacka: Martin Blomquist

Lunchmusik kl. 12.15 med organist Martin Blomquist. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (30 kr). Välkommen!

1/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Konsert med Martin Blomquist

Nu inleds orgelveckan i Uppenbarelsekyrkan. Martin Blomquist spelar musik av Bach, Franck och Vierne. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

2/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Orgelmacka – Maria Wilsson

Lunchmusik med Maria Wilsson. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (wraps 30 kr). Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 12.15. Fri entré.

3/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Orgelmacka – Oscar Rutberg

Lunchmusik med Oscar Rutberg. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (wraps 30 kr). Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 12.15. Fri entré.

4/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Orgelmacka – Pelle Olofson

Lunchmusik med Pelle Olofson. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (wraps 30 kr). Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 12.15. Fri entré.

5/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Orgelmacka – Oskar Timm

Lunchmusik med Oskar Timm. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (wraps 30 kr). Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 12.15. Fri entré.

5/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Orgelkonsert med Stefan Therstam

Orgelkonsert med Stefan Therstam. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

6/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Konsert med orgeleleverna  

Konsert med Uppenbarelsekyrkans orgelelever. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

6/10 Orgelvecka i Uppenbarelsekyrkan: Orgelmacka – Ligita Sneibe

Lunchmusik med Ligita Sneibe. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (wraps 30 kr). Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 12.15. Fri entré.

7/10 Musik i helgsmål: Stockholm Wind Quartet

Välkommen till konsert med Stockholm Wind Quartet. Denna etablerade blåskvartett söker ett rikt gemensamt tonspråk. Medverkar gör bland andra Madeleine Johansson, flöjt. Gröndals kyrka kl. 18.00. Fri entré.

8/10 Orgelveckan i Uppenbarelsekyrkan: Orgelkonsert med Hans Fagius

Orgelkonsert med Hans Fagius. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

10/10 Lunchkonsert på kajen med soppa: Yttre Bodane

Jazztrion Yttre Bodane med två generationer Taube och Monica Zetterlund. Vendela Tegerstrand, sång, Axel Karlsson, piano och Sebastian Mattebo, saxofon. Välkommen kl. 12.00 till Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

12/10 Orgelmacka: Studenter från KMH

Lunchmusik kl. 12.15 med studenter från Kungliga Musikhögskolan. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (30 kr). Välkommen!

20/10 Jazzkväll med Svante Söderqvist Trio

Välkommen till jazzkväll i Gröndals kyrka kl. 19.00. Med Svante Söderqvist Trio. Fri entré.

21/10 Konsert: Ein Deutsches Requiem

Margaretakyrkans Vokalensemble och Kammarkör kommer till Uppenbarelsekyrkan. Tillsammans med sopran Josefine Mindus och baryton Olle Holmgren, med flera. Dirigent är Simon Arlasjö. Välkommen kl. 18.00.

En kvinna spelar tvärflöjt.

21/10 Konsert: Förklädd Gud

Gröndals Kyrkokör framför Förklädd Gud av Lars-Erik Larsson. Konserten är en del av Gröndals Kulturvecka. Den arrangeras i samarbete med Sensus. Kl. 18.00 i Gröndals kyrka. Fri entré.

17–22/10 Gröndals kulturvecka

Välkommen till Gröndals kulturvecka, alltid vecka 42. Här hittar du aktiviteter för barn och familj, konserter och författarsamtal – fri entré till alla arrangemang. Skänk gärna en summa till församlingens diakoni. Se hela programmet här!

22/10 Höstkonsert med Primula Veris

Kören Primula Veris bjuder på höstkonsert tillsammans med Uppenbarelsekyrkans Barnkör och Småhägrarna. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

24/10 Lunchkonsert på kajen med soppa: Elever från Nordiska musikgymnasiet

Lunchkonsert med elever från Nordiska musikgymnasiet i Liljeholmen. Välkommen kl. 12.00 till Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

28/10 Agneta Skölds Requiem – konsert med Mälarhöjdens projektkör

Mälarhöjdens projektkör framför Agneta Skölds Requiem. Verket uruppfördes 2015 och är skrivet för blandad kör, sopransolist och orgel. Välkommen till Mälarhöjdens kyrka kl. 18.00. Fri entré.

29/10 Konsert: Messa di requiem

Hägerstens Kammarkör framför Messa di requiem för a cappella kör, av den italienska tonsättaren Ildebrando Pizzetti. Även polarprisvinnaren Arvo Pärt uppmärksammas. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

31/10 Lunchkonsert på kajen med soppa: Klyv-Olle trio

Nordisk folkmusik med jazzsättning. Expressiv, finstämd och finurlig musik från Västerbottens inland med Egil Kalman, bas, Simon Olderskog Albertsen, trummor och Olov Lindroth, piano. Välkommen kl. 12.00 till Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

2/11 Jazz i Allhelgonatid

Återigen gästar gruppen POEME Kvarterskyrkan på kajen med värmande höstjazz. POEME bjuder på poetiska melodier och hoppfulla texter som lyser upp i höstmörkret. Välkommen kl. 19.00. Fri entré.

4/11 Musikgudstjänst – Widéen: Requiem

Välkommen till musikhögmässa på alla helgons dag. Uppenbarelsekyrkans Motettkör sjunger Requiem av Ivar Widéen tillsammans med sopranen Jessica Elevant. Uppenbarelsekyrkan kl. 11.00.

4/11 Musik i öppen kyrka

Tänd ljus, hitta stillhet, och lyssna till tonerna från flöjt och orgel. Musikprogrammet med Claes Wahlroth och Martin Blomquist startar varje heltimme, kl. 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Församlingen bjuder på fika.

5/11 Konsert: Gabriel Fauré – Requiem

Hägerstens Gosskör med Skarvarna och Hägerstens Ungdomskör framför Gabriel Faurés omtyckta requiem, tillsammans med solister och orkester. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 17.00. Fri entré.

7/11 Lunchkonsert på kajen med soppa: Hanna och Calle

Med sång och piano rör sig Hanna Andersson och Carl d’Ailly mellan folkmusik, populärmusik och jazz. Detta gör de med stor värme, berättarlusta och spelglädje. Välkommen kl. 12.00 till Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

9/11 Orgelmacka: Studenter från KMH

Lunchmusik kl. 12.15 med studenter från Kungliga Musikhögskolan. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (30 kr). Välkommen!

14/11 Lunchkonsert på kajen med soppa: Sara Blomén Power

Kvarterskyrkans sångfågel nr. 1 bjuder på Ernest John Moerans sångsvit Seven poems of James Joyce. Carl d’Ailly ackompanjerar på piano. Välkommen kl. 12.00 till Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

Närbild på pianotangenter.

18/11 Musik i helgsmål: Trio AW

Trio AW kommer till Gröndals kyrka. Musik av Carl Frühling, Thea Musgrave och Nino Rota, med flera. Välkommen kl. 18.00. Fri entré.

19/11 Konsert: SÅNGENS TID kloster, klanger & koraler – Sara Parkman möter Hägersten A Cappella

Genom ”Sångens tid” gör Sara Parkman och Hampus Norén tillsammans med Kerstin Börjeson och Hägersten A Cappella ett helhetsverk som vilt och värdigt rör sig mellan skönhet och funktion, det urtida och samtida.  Välkommen till Uppenbarelsekyrkan söndag 19 november kl. 19.00. Entré 250 kr via billetto.se, biljettsläpp 25 september kl. 10.00.

21/11 Lunchkonsert på kajen med soppa: Elever från Nordiska musikgymnasiet

Lunchkonsert med elever från Nordiska musikgymnasiet i Liljeholmen. Välkommen kl. 12.00 till Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

23/11 Orgelkonsert – Studenter från Kungliga Musikhögskolan

Orgelkonsert med studenter från Kungliga Musikhögskolan. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

26/11 Konsert: Bach, Bach, Bach

Tillsammans med solister och barockorkester framför Uppenbarelsekyrkans Motettkör några av Bachs vackraste verk för kör och orkester. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Köp din biljett via billetto.se.

28/11 Lunchkonsert på kajen med soppa: Folkbus duo

Folk- och världsmusik med riksspelman Maria Hulthén, fioler, tumpiano, sång, och Kaj Magnusson, bouzouki, gitarr, mungiga, domra, mandolin och sång. Välkommen kl. 12.00 till Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

29/11 Julmusikal för barn och vuxna: Stjärnan på himlen

Vad hände egentligen den första julen? Följ med på en musikalisk resa 2 000 år tillbaka i tiden. Vi får besöka Betlehem tillsammans, och uppleva en spännande berättelse med musik, dans och teater. Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

2/12 Adventskonsert: 100% glädje!

Tjuvstarta första advent-firandet med Uppenbarelsekyrkans stora adventskonsert! Barn- och ungdomskörer från Uppenbarelsekyrkan, tillsammans med brasskvartett, solister och överraskningar! Kl. 18.00 i Uppenbarelsekyrkan. Fri entré.

5/12 Lunchkonsert på kajen med soppa: Peaux duo

Slagverk med fantastiska klanger och rytmer. Peaux duo, Rasmus Jönsson Hansson och Filip Korošec, spelar modern marimba, renodlad slagverksmusik och musik inspirerad av jazz. Välkommen kl. 12.00 till Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

10/12 Luciakonsert 2

Fira lucia med Hägersten A Cappella, Hägerstens Ungdomskör och Chorista. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Köp din biljett (50 kr) via billetto.se.

10/12 Luciakonsert 1

Fira lucia med Hägersten A Cappella, Hägerstens Ungdomskör och Chorista. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 15.30. Köp din biljett (50 kr + avgift) via billetto.se.

10/12 Julkonserter med Sounding Joy

Gospelkören Sounding Joy bjuder in till två julkonserter. En stark tradition i Mälarhöjdens kyrka sedan tjugo år. Med både traditionell julgospel och låtar från andra genrer. Välkommen kl. 16.00 och 19.00. Skaffa din biljett via billetto.se.

En hand i ett luciatåg håller ett ljus med tallrik för att inte bränna sig på stearinet.

12/12 Barnkörens luciatåg i Uppenbarelsekyrkan

Fira lucia tillsammans med Uppenbarelsekyrkans Barnkör. Välkommen kl. 18.30.

12/12 Tisdagskören och Oktaverna gör två Luciakonserter tillsammans med kompmusiker.

Tisdag 7 december i Gröndals kyrka 18.00–18.45. Luciatåg med Tisdagskörens Luciatåg.

13/12 Luciakonsert med Mälarhöjdens barn- och ungdomskörer

Fira lucia tillsammans med Mälarhöjdens barn- och ungdomskörer. Välkommen till Mälarhöjdens kyrka kl. 18.00. Skaffa din kostnadsfria biljett via billetto.se, biljettsläpp 30/11. Resterande biljetter släpps i dörren.

En hand i ett luciatåg håller ett ljus med tallrik för att inte bränna sig på stearinet.

13/12 Fira lucia i Uppenbarelsekyrkan

Traditionsensligt luciatåg med Uppenbarelsekyrkans Diskantkör och Hägerstens Gosskör. Välkommen kl. 18.30. Fri entré.