Föredrag och kulturevenemang

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du kulturevenemang under hela året. Temakvällar, författarsamtal och mycket mer.

Hitta nästa föredrag eller kulturevenemang

2022-02-06 • Afternoon tea – författarsamtal med Carl Henrik Carlsson

Vi träffar Carl-Henrik Carlsson. Han är aktuell med den hyllade boken Judarnas historia i Sverige.

2022-02-12 • Konsert: Love

Alla hjärtans feel good med ungdomskören Chorista. Tankar, berättelser och sånger kring kärlek. Skratt och humor, men också allvar och djup. Välkommen!

Grekland 2015

2022-02-15 • Tisdagssnack – Skrattfyllt engagemang!

Träffa en artist i Clowner utan Gränser, den ideella organisationen som stödjer barn i flyktingläger och andra utsatta miljöer. Hur kan scenkonst ge psykosocialt stöd?

2022-03-13 • Afternoon tea – samtal med KG Hammar och Lotta Fång

Träffa KG Hammar och Lotta Fång. De är aktuella med Lilla fredsboken. Hur kan vi arbeta för frid och fred, idag och i våra liv?

2022-03-26 • Regnbåge över skapelsen – En helg om miljö och mångfald 26–27/3

Två dagar i skapelsens och regnbågens tecken. I samband med Earth Hour 2022. Välkommen till föredrag och aktiviteter. Tillsammans värnar vi skapelsens och mänsklighetens mångfald.

2022-04-03 • Guidad tur i Uppenbarelsekyrkan

Upptäck katedralen på Vallfartsberget i Hägersten. Du får lära känna kyrkorummet och Columbariet. Och du får höra om berättelserna som finns i de vackra mosaikfönstren.

2022-04-11 • Passionsfilm i Uppenbarelsekyrkan

Film i kyrkan under Stilla veckan. Vi utforskar hur det är att vara människa. Vi utgår från livserfarenheter som är aktuella i påskens drama.

2022-05-01 • Afternoon tea – författarsamtal med Wera von Essen

Möt prisbelönade författaren Wera von Essen, som är aktuell med romanen Svar till D.

2022-05-10 • Tisdagssnack – Dags att agera för klimatet

Vi träffar klimatsamordnaren Elsa Levinson. Tillsammans identifierar vi det som hindrar oss att agera. Hur kan vi hantera hindren och börja välja förändring?

2022-05-29 • Guidad tur i Uppenbarelsekyrkan

2022-05-29 • Samlingsutställning i Uppenbarelsekyrkan 29/5–27/6

Se konst i Uppenbarelsekyrkan. Lokala konstnärer ställer ut verk på temat himmel. Missa inte vernissagen 29 maj.

Afternoon Tea och Tisdagssnack

Hitta fler aktiviteter

Vi samarbetar med Sensus

Vi samarbetar med Sensus vid konserter och kulturevenemang.