En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.
Foto: Illustratör Susanne Engman

Om Svenska kyrkan Hägersten

Svenska kyrkan Hägersten är en församling inom Svenska kyrkan och tillhör Stockholms stift. Vi vill vara en viktig del i människors liv. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Här kan du läsa mer om oss.

Hägerstens församling ska vara en andlig växtplats för människor, en social mötesplats i lokalsamhället och ett forum för engagemang för medmänniskan och skapelsen.

Församlingsinstruktionen 2020–2023

Läs vår församlingsinstruktion

Här hittar du församlingsinstruktionen för Svenska kyrkan Hägersten.

I församlingsinstruktionen kan du läsa mer om vad vi vill vara för dig som bor och verkar i församlingen.

Dessa områden utgör Svenska kyrkan Hägersten

Aspudden, Axelsberg, Gröndal, Hägerstensåsen, Liljeholmen, Midsommarkransen, Mälarhöjden, Västberga västra, Västertorp och Örnsberg.

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Bli medlem

Som medlem i Svenska kyrkan bidrar du till ett starkare lokalsamhälle i Hägersten. Du stödjer viktig verksamhet för barn, ungdomar och äldre. Du bidrar också till Svenska kyrkan ute i landet och till livsviktiga insatser internationellt. Fyll i blankett om medlemskap här.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Bli volontär

Som volontär i Svenska kyrkan Hägersten bidrar du till ett viktigt arbete för barn, ungdomar och äldre. Lokalt i Hägersten. Du behövs!

Tre glada kvinnor med olika frisyrer.

Arbeta hos oss

Här hittar du lediga tjänster. Du är även välkommen att kontakta oss spontant om du är intresserad av ett volontäruppdrag eller praktik inom kyrkan.

Vi vill vara en inkluderande kyrka

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en andlig växtplats för alla människor. Därför arbetar vi aktivt med mångfald och öppenhet genom Regnbågsnyckeln. Läs mer här.

En samlingsbild med olika hållbarhets-relaterade företeelser.

Vi arbetar för större hållbarhet

Svenska kyrkans miljöpåverkan ska minska. Vi vill att det ska märkas att andlighet och hållbarhet hör ihop. Läs om hur vi vill bli en klimatsmart församling.

Vill du kontakta oss?

Kontakt, medarbetare och kyrkor

Här hittar du våra öppettider, vårt växelnummer, våra medarbetare och kyrkor. Här finns även kontaktuppgifter till förtroendevalda, samt fakturadress med mera.

Medarbetare

Här hittar du alla anställda medarbetare. Exempelvis kyrkoherde, distriktschefer, präster och diakoner.

Någon klubbar med en ordförandeklubba.

Förtroendevalda

I kyrkovalet, vart fjärde år, väljer du som är medlem vilka som ska styra Svenska kyrkan Hägersten. Här hittar du dina förtroendevalda, samt mötesprotokoll från kyrkofullmäktige och kyrkoråd.

Våra kyrkor och Columbariet

Hitta till Uppenbarelsekyrkan, Gröndals kyrka, Mälarhöjdens kyrka och Kvarterskyrkan på kajen. Alla fyra kyrkor tillhör Svenska kyrkan i Hägersten. I Uppenbarelsekyrkan finns också Columbariet.

Columbariet

Columbariet i Uppenbarelsekyrkan är en alternativ begravningsplats för urnor. Det är en vacker plats under kyrkorummet, med konst av Ralph Bergholtz och Randi Fisher. Columbariet är dagligen öppet för besök. Se öppettiderna här.

Vid rapportering av missförhållanden

Någon håller upp en visselpipa. Ett ansikte syns suddigt i bakgrunden.

Visselblåsartjänst för din trygghet

Inom Svenska kyrkan Hägersten vill vi att alla ska vara trygga att rapportera missförhållanden inom organisationen. Därför tillhandahåller vi en visselblåsartjänst via företaget Lantero. Här kan du påtala brister anonymt.

För dig som vill veta mer

Se vad som beslutas i kyrkoråd och kyrkofullmäktige

Här hittar du mötesprotokoll från kyrkoråd och kyrkofullmäktige. Se vad våra förtroendevalda beslutar. Följ deras arbete!

I en mässhall håller någon upp en röd badge med texten För allas lika värde.

Pressmaterial

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en social mötesplats i lokalsamhället och ett forum för engagemang för medmänniskan. Bland annat genom att bjuda in intressanta föredragshållare och även ta ställning i viktiga frågor.

Arbetsplats Data Kontorsmiljö Skrivbord

Hantering av dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss. Vi skyddar den information som du anförtror oss. Här hittar du vår integritetspolicy och kontaktuppgifter till vårt dataskyddsombud.

Vi har Regnbågsnyckeln

Vi arbetar för ett inkluderande förhållningssätt där alla människor får plats.
Läs mer om Regnbågsnyckeln.

 

Vi samarbetar med Sensus

Vi samarbetar med Sensus vid konserter och kulturevenemang.