Kalendarium

Här hittar du allt som händer i Svenska kyrkan Hägersten. Sök bland betydelsefull verksamhet som gör Hägersten starkare. Här finns aktiviteter och evenemang för bland andra barn och familj, ungdomar, äldre och daglediga. De allra flesta aktiviteter är avgiftsfria.

Aktuella aktiviteter och evenemang

19/6 Musik i sommarkväll – Flautissimo

Välkommen till en vacker sommarkväll med flöjtisterna Jan Bengtson och Claes Wahlroth. Musik av Bach, Haydn, Doppler, med flera. Uppenbarelsekyrkan kl. 19.30. Fri entré.

26/6 Musik i sommarkväll – Early Music Spirit

Musik av Bach, Viviani, Pandolfi, Robain och Chamson. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 19.30. Fri entré.

27/6 Sommarutfärd - Solna Kyrka och kyrkogård

Följ med till denna vackra kyrka från 1180-talet. Föranmälan senast 23 juni.

29/6 Kammarmusik med internationell ensemble

Upplev en kväll med exceptionella musiker, som har framträtt på några av världens mest prestigefyllda scener och med framstående orkestrar. En oförglömlig konsertupplevelse som sträcker sig från klassiska mästerverk till nyskrivna verk. Välkommen till Gröndals kyrka kl. 18.00. Fri entré.

3/7 Sommarorgel: Marie-Louise Beckman

Orgelkonsert i Uppenbarelsekyrkan med Marie-Louise Beckman, RORATE CAELI – hoppfulla och trösterika klanger. Välkommen kl. 19.30. Fri entré.

7/7 Musikandakt i sommarkväll: Ingrid Rodebjer och Cori Smith

Duon Ingrid & Cori i ett lekfullt samspel med både nyskapande och folklig tradition. Välkommen kl. 18.00 till Kvarterskyrkan på kajen.

10/7 Sommarorgel: Gabriella Sjöström

Orgelkonsert i Uppenbarelsekyrkan med Gabriella Sjöström, som spelar "O store Gud" och andra sommarfavoriter. Välkommen kl. 19.30. Fri entré.

11/7 Sommarutfärd – Historiska museet

Statens historiska museum innehåller föremål från Sveriges forntid och medeltid samt kyrklig konst från nyare tid. Föranmälan senast 7 juli.

14/7 Musikandakt i sommarkväll: Alvina H Rygne band

I en resa genom årstiderna, och tydligt förankrad i folkmusiken, utforskar Alvina Herbinger Rygne och hennes vänner skogen, bergen och sjöarna. Välkommen kl. 18.00 till Kvarterskyrkan på kajen.

17/7 Sommarorgel: Björn Gäfvert

Orgelkonsert i Uppenbarelsekyrkan med Björn Gäfvert. Med musik av Marchand, Buxtehude och Cl. B. Balbastre. Välkommen kl. 19.30. Fri entré.

21/7 Musikandakt i sommarkväll: Duo Alan – Klezmer and beyond

Peter Bothén och Jerry Adbo bjuder oss på egenskriven musik, kryddad med musik av Piazolla, Eric Satie, med flera. Välkommen kl. 18.00 till Kvarterskyrkan på kajen.

25/7 Sommarutfärd – Nacka kyrka

Vi hälsar på i Nacka kyrka som uppfördes 1891 och är byggd i nygotisk stil. Föranmälan senast 21 juli.

28/7 Musikandakt i sommarkväll – Pride i ord och toner: Lovis Jacobsson och Nina Grigorjeva

Välkommen till en variationsrik konsert och andakt i regnbågens tecken. Vallmusik, medeltida ballader, svängiga polskor och modernare visor. Välkommen kl. 18.00 till Kvarterskyrkan på kajen.

Kvalificerad administratör till bokningsenheten 100 %

Hägerstens församling söker en erfaren och noggrann administratör som brinner för kundservice. Här kan du göra skillnad för människor. Tjänsten är heltid och tillsvidare. Ansök senast 2 augusti. Läs mer här.

2/8 Drop-in-vigsel och välsignelse

Välkommen till drop-in-vigsel/välsignelse i Kvarterskyrkan på kajen, från kl. 12.00 till 18.00. Bli vigd med din partner, lyft ditt nya namn och pronomen inför Gud, eller få välsignelse och bön över er vänskap. Vi önskar er en kärleksfull stund och bjuder på tårta och cider.

4/8 Musikandakt i sommarkväll – Pride i ord och toner: Jan Hammarlund

Jan Hammarlund ger oss en musikstund i regnbågens tecken denna PRIDE-söndag. Välkommen kl. 18.00 till Kvarterskyrkan på kajen.

7/8 Sommarorgel: Torvald Johansson

Orgelkonsert i Uppenbarelsekyrkan med Torvald Johansson. Med musik av Walcha, Messiaen, Olson och Peeters. Välkommen kl. 19.30. Fri entré.

27/10–24/11 Samlingsutställning: Förklädd Gud

Till dig som är konstnärligt verksam i Hägersten. Vi vill nu återigen bjuda in till samlingsutställning i Uppenbarelsekyrkan. I år är temat: Förklädd Gud.

En humla sitter bland blommorna i en rhododendron.

15/8 Sommarutfärd – sång i parkleken Lugnet, Västertorp

Kyrkans öppna förskola flyttar ibland under sommaren ut i Hägerstens parker. Välkomna alla bebisar, barn och vuxna.

22/8 Sommarutfärd – Betania

Förmiddagskaffe och sedan lunch ute på härliga Betania, vid Boda brygga på Värmdö. Kostnad 150 kr. Anmälan görs till någon av diakonerna. Begränsat antal platser.

24/8 Drop-in-vigsel

Välkommen till drop-in-vigsel i Gröndals kyrka, från kl. 10.00 till 15.00. Vi har förberett och planerat, kokat kaffe och dukat borden till fest. Vi önskar er en härlig och kärleksfull stund. Det enda du och din partner behöver ordna är en giltig hindersprövning från Skatteverket.

Konfirmations- och ungdomspräst 100%

Hägerstens församling söker en präst till Gröndals distrikt. Tillsammans i vårt team driver du konfirmations- och ungdomsarbetet i hela församlingen. Tjänsten är heltid och tillsvidare. Ansök senast 26 augusti. Läs mer här.

29/8 Sommarutfärd – Betania

Förmiddagskaffe och sedan lunch ute på härliga Betania, vid Boda brygga på Värmdö. Kostnad 150 kr. Anmälan görs till någon av diakonerna. Begränsat antal platser.

31/8 Drop-in-dop i Kvarterskyrkan på kajen

Passa på! Välkommen till drop-in-dop i Kvarterskyrkan på kajen, från kl. 10.00 till 15.00. Kärleksfullt och enkelt. Här kan du läsa vad som är bra att känna till innan du/ni kommer.

10/9 Små blommor av evighet – en bokcirkel om Franciskus och Wilfrid Stinissen

Tillsammans med dessa böcker och varandra får vi utforska den kristna tron, mystiken och traditionen.

4/9 Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln över ett glas alkoholfritt. Prata om textsamlingen som engagerar så många. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00–20.00. Kostnadsfritt.

8/9 Dopfest i Uppenbarelsekyrkan – anmälan snarast

Välkomna till Dopfest i Uppenbarelsekyrkan för barn döpta under jan-juni 2024! En dopängel väntar här på er eftersom ni låtit döpa ert barn!

Någon håller sin hand mot en trädstam.

8/9 Pilgrimsvandring längs Årstaviken

Kom och prova på pilgrimsvandring! Ingen föranmälan, ta med fika!

28/9 Retreat – en dag i stillhet och vila

Kom på en dags återhämtning i Uppenbarelsekyrkan. Vi inbjuder till en rogivande halvdag i stillhetens tecken. Lunch ingår.

2/10 Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln över ett glas alkoholfritt. Prata om textsamlingen som engagerar så många. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00–20.00. Kostnadsfritt.

29/9–4/10 Uppenbarelsekyrkans Orgelvecka

Välkommen till orgelkonserter. Varje dag under en hel vecka, med start på söndagen. Fri entré till alla konserter. På varje Orgelmacka vid lunchtid erbjuds wrap, med te eller kaffe (30 kr). Se hela programmet här.

5/10 Retreat i Mälarhöjden

För dig som söker lugn och stillhet. En dag i vila och tystnad i Mälarhöjdens kyrka. Här har du möjlighet till enskilda samtal med präst eller diakon. Ingen avgift. Lunch och fika ingår. OBS! Anmälan 1/8–1/10 via formulär nedan.

6/10 Retreat i Mälarhöjden

För dig som söker lugn och stillhet. En dag i vila och tystnad i Mälarhöjdens kyrka. Här har du möjlighet till enskilda samtal med präst eller diakon. Ingen avgift. Lunch och fika ingår. OBS! Anmälan 1/8–1 oktober via formulär nedan.

13/10 A Little Jazz Mass

Ungdomskören och Chorista framför A Little Jazz Mass under ledning av Oskar Timm.

Grenar med gula höstlöv.

13/10 Pilgrimsvandring i tacksamhetens tecken

Från ack till tack! Ingen föranmälan, medtag matsäck.

16/11 Drop-in-dop i Mälarhöjdens kyrka

Passa på! Välkommen till drop-in-dop i Mälarhöjdens kyrka, lördag 16 november från kl. 10.00 till 15.00. Kärleksfullt och enkelt. Här kan du läsa vad som är bra att känna till innan du/ni kommer.

20/10 Höstkonsert med Primula Veris

Kören Primula Veris bjuder på höstkonsert tillsammans med Barnkören och Småhägrarna. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

15–20/10 Gröndals kulturvecka

Välkommen till Gröndals kulturvecka, alltid vecka 42. Här hittar du aktiviteter för barn och familj, konserter och författarsamtal – fri entré till alla arrangemang. Skänk gärna en summa till församlingens diakoni. Se hela programmet här!

31/10 Jazz i Allhelgonatid

Värmande höstjazz med gruppen POEME, som ger oss poetiska melodier och hoppfulla texter som lyser upp höstmörkret. Kl. 19.00 i Kvarterskyrkan på kajen. Fri entré.

2/11 Musikhögmässa – Widéens Requiem

Välkommen till musikhögmässa på alla helgons dag. Uppenbarelsekyrkans Motettkör sjunger Requiem av Ivar Widéen tillsammans med sopranen Jessica Elevant. Uppenbarelsekyrkan kl. 11.00.

2/11 Musik i öppen kyrka

Tänd ljus, hitta stillhet, och lyssna till tonerna från flöjt och orgel. Musikprogrammet med Claes Wahlroth och Martin Blomquist startar varje heltimme, kl. 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Musik av Bach, Gluck, Nielsen, Lindberg, med flera. Församlingen bjuder på fika.

Några stearinljus brinner i mörkret.

2/11 Musikandakt med ljuständning i Gröndals kyrka

Välkommen till musikandakt i Gröndals kyrka kl. 18.00.

Hägersten A Cappella

3/11 Konsert – Requiem av Maurice Duruflé

Hägersten A Cappella sjunger Maurice Duruflés Requiem. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Köp din biljett via billetto.se.

6/11 Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln över ett glas alkoholfritt. Prata om textsamlingen som engagerar så många. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00–20.00. Kostnadsfritt.

10/11 Konsert: Gabriel Fauré – Requiem

Gabriel Faurés vackra requiem framförs i vackra Uppenbarelsekyrkan. Ett verk med kör, orkester, orgel, sopran och barytonsolist.

Närbild på ett par lappade jeans.

16/11 Skapa i stillhet – kreativ på kajen

Koppla av från vardagen och hämta andan. Med skapande, reflektion, lunch och fika. Anmäl dig senast 4 november!

Hitta mer i Svenska kyrkan Hägersten

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Konserter, gudstjänster och aktiviteter

I Svenska kyrkan Hägersten kan du gå på konsert, delta i en gudstjänst eller sjunga i kör. Här hittar du också mötesplatser, kulturevenemang och andlig fördjupning.

Barn och familj

Välkommen till uppskattade mötesplatser för både barn och vårdnadshavare. Här kan barn leka med musik, sjunga i kör och dansa, bland mycket annat.

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.

Samtal och stöd

I Svenska kyrkan Hägersten kan du få enskilda samtal med präst, diakon eller med Kyrkans familjerådgivning. Här kan du också få ekonomiska stödsamtal, samt hitta mötesplatser som sorgegrupper.

Dop, vigsel och begravning

Här hittar du allt du behöver för att boka dop, vigsel eller begravning.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Bli volontär

Som volontär i Svenska kyrkan Hägersten bidrar du till ett viktigt arbete för barn, ungdomar och äldre. Lokalt i Hägersten. Du behövs!

Kontakt, medarbetare och kyrkor

Här hittar du våra öppettider, vårt växelnummer, våra medarbetare och kyrkor. Här finns även kontaktuppgifter till förtroendevalda, samt fakturadress med mera.

Som medlem gör du Hägersten starkare

Detta bidrar du till som medlem

Tack för att du är medlem i Svenska kyrkan. Du är del av något större. Här kan du läsa om vad du bidrar till genom ditt medlemskap.