Närbild på någon som håller fram några kylskåpsmagneter med ord som tvivel, livet, Gud, dela, tro och så vidare.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Vuxenkonfirmation

Som vuxenkonfirmand får du en möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror på. Det är aldrig för sent att konfirmeras.

Vill du konfirmeras som vuxen? – Kontakta våra präster

Kanske missade du konfirmandtiden som tonåring eller har hittat in till kyrkan nyligen och är inte döpt? Du kanske är nyfiken på Kristen tro och vad den skulle innebära för dig?

Du är välkommen att kontakta någon av våra präster för vidare samtal. I samtalen får du chansen att fundera över några av livets viktigaste frågor som till exempel liv, tro, identitet, framtid, hopp och mycket mer. Du får möjlighet att ta reda på mer om kyrkan och våra traditioner

Att ge sig chansen till vuxenkonfirmation är att ge sig chansen att formulera sina grundläggande tankar om livet.

Är du nyfiken på kristen tro? Välkommen att kontakta våra präster.

  Konfirmation för ungdomar

  Konfirmation för dig i årskurs 8 eller 9

  Konfirmation ger dig möjlighet att utvecklas. Du lär dig mer om dig själv, om kristen tro, och träffar nya vänner. Läs mer om konfirmationen här.

  Gymnasiekonfirmation

  Funderar du ibland över livet, vem du är och vad du tror på? Blev det inte av att du konfirmerade dig i 8:an? Då kommer här en andra chans. Välkommen till gymnasiekonfirmation i Svenska kyrkan Hägersten.

  För dig som är konfirmandförälder

  Föräldrakonfa

  Föräldrakonfa vänder sig till dig som är konfirmandförälder. Det är en snabbkurs i vad konfirmation innebär. Här får du möjlighet att samtala om tro och liv utifrån ett föräldraperspektiv. Kostnadsfritt – måltider, övernattning, med mera ingår. Anmäl dig senast 30/11.

  Hitta andlig fördjupning

  © Susanne Lindström

  Bibliodrama – öppen grupp

  Improviserade rollspel i grupp, under ledning av en dramaregissör. Tillsammans utforskar vi de bibliska berättelserna. Vad kan Bibelns berättelser betyda för dagens människor?

  Bibliskt AW

  Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln med ett glas kallt i handen. Och prata om textsamlingen som engagerar så många.

  Någon tänder ljus i en svart ljusbärare.

  Bli gudstjänstvärd i Hägersten

  Var med i att bygga upp gudstjänstens gemenskap, bidra till att den blir en källa till glädje och kraft. Välkommen som gudstjänstvärd i Svenska kyrkan Hägersten. Kontakta respektive kyrkas distriktschef.

  Digital grupp för existentiella samtal om allmänmänskliga frågor

  Välkommen till en digital samtalsgrupp där vi samtalar om frågor som kan beröra oss på djupet, men som vi sällan sätter ord på. Gruppen är digital. Vi träffas vid fem tillfällen via Microsoft Teams. Anmäl dig till Eva Rubensson!

  Genomför Kyrkans klassiker

  Prova en existentiell hälsoutmaning! Utmana dig själv att regelbundet be, läsa Bibelns texter, fira gudstjänst och visa omtanke. Genomför klassikern själv eller tillsammans med andra.

  Samtal inför söndag

  Vi samtalar om hur en bibeltext kan tolkas och tillämpas idag, i våra liv. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och en vilja att lyssna till andra. Vi träffas varannan tisdag. Öppen grupp, ingen anmälan behövs.

  Närbild på någon som håller fram några kylskåpsmagneter med ord som tvivel, livet, Gud, dela, tro och så vidare.

  Vuxenkonfirmation

  Som vuxenkonfirmand får du en möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror på. Det är aldrig för sent att konfirmeras.

  Hitta mer i Svenska kyrkan Hägersten

  Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

  I Svenska kyrkan Hägersten hittar du hälsa för själen. Här kan du finna stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Läs mer här.

  Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

  Fira gudstjänst

  Mitt i livets glädje och sorg, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. Alla är välkomna att vara med: barn, unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan. Här hittar du aktuella gudstjänster i Svenska kyrkan Hägersten.

  Föredrag och kulturevenemang

  I Svenska kyrkan Hägersten hittar du kulturevenemang under hela året. Temakvällar, författarsamtal och mycket mer.

  En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

  Gå på konsert

  I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.