Fyll i blankett om medlemskap

Vad roligt att du vill bli medlem! Här fyller du i blanketten om medlemskap. Skriv under och skicka in den per post.

Här fyller du i och skriver ut en blankett om medlemskap, så kallat inträde i Svenska kyrkan. Fyll i den efter bästa förmåga, skriv under och skicka in den till Svenska kyrkan Hägersten, Bäckvägen 34, 12647 HÄGERSTEN.

Om du inte har tillgång till en skrivare så kan du ladda ner blanketten som PDF och skicka in den via e-post: hagersten.info@svenskakyrkan.se. Ifall du väljer detta alternativ kommer expeditionen att kontakta dig för att få din anmälan bekräftad med en namnunderskrift. 

Dina uppgifter

Var vänlig markera de svar som är aktuella

 

medlemskap för barn och personer döpta i annat kristet samfund

De flesta blir medlemmar i Svenska kyrkan genom dopet. När ett barn döps behöver detta vara godkänt av samtliga vårdnadshavare till barnet.

Ett barn kan vara ”antecknad i avvaktan på dop”, om till exempel vårdnadshavare vill att barnet själv ska få bestämma om dopet senare. I ett sådant fall är barnet inte medlem i Svenska kyrkan. Om du som vårdnadshavare vill att ditt barn ska bli medlem kan du göra anmälan om inträde här. Barn över tolv år ska själva ge sitt samtycke. 

Om du är döpt i ett annat kristet samfund behövs inget nytt dop om du vill bli medlem i Svenska kyrkan. Om du inte är folkbokförd i Sverige gäller särskilda regler. Kontakta oss så berättar vi mer.

Frågor om medlemskap, dop samt in- och utträden besvaras av våra administratörer, tfn 08-685 30 03 eller 08-685 30 04