Medlemsröster om Svenska kyrkan Hägersten

Hur uppfattar medlemmarna Svenska kyrkan? Här får du träffa flera medlemmar som bor i Hägersten. Läs vad de tycker och tänker.

Emily Häller: Därför är Svenska kyrkan en stor glädjekälla för mig

Gröndalsbon Emily Häller gillar att paddla kajak, åka långfärdsskridskor och studera fåglar. Men hon är även en engagerad medlem i Svenska kyrkan och en passionerad körsångare.

Fler medlemsröster om Svenska kyrkan Hägersten

Därför är Sara medlem i Svenska kyrkan

Mälarhöjdsbon Sara Rörbecker är en av många aktiva medlemmar i Svenska kyrkan Hägersten. För henne känns det självklart att vara med och stötta kyrkans arbete. – Jag tror inte att folk alltid fattar hur otroligt mycket bra som görs i kyrkan, säger Sara.

Medlemsröster: Rufus

Rufus Rune lyfter fram den kostnadsfria ungdomsverksamheten i Svenska kyrkan Hägersten. – Det öppnar upp för att inkludera alla, oavsett ekonomiska förutsättningar, säger han.

Medlemsröster: Bibbi

Bibbi Larsson tycker att kyrkan bidrar till konstruktiv samhällskraft. – Det behövs verkligen under den här mörka tiden när man kan tappa tron på både det ena och det andra, säger hon.

Medlemsröster: Elias

Elias Hållén hittar bra energi i Svenska kyrkan Hägersten. – Jag känner att min bästa sida ofta kommer fram när jag är i kyrkan, säger han.

Tack för att du är medlem

Detta bidrar du till som medlem

Tack för att du är medlem i Svenska kyrkan. Du är del av något större. Här kan du läsa om vad du bidrar till genom ditt medlemskap.

Din medlemsavgift bidrar till mycket

Som medlem i Svenska kyrkan betalar du medlemsavgift, så kallad kyrkoavgift. Med kyrkoavgiften stödjer du Svenska kyrkans insatser. Främst lokalt i Hägersten, men också ute i landet såväl som internationellt.

Du betalar 76 öre per skattad hundralapp

Svenska kyrkan Hägersten har en låg kyrkoavgift i jämförelse med många andra församlingar. Den är 73,5 öre, plus 2,5 öre till Stockholms stift. Det blir totalt 76 öre per skattade 100 kronor.

Räkna ut din kyrkoavgift här nedan.

Läs mer om medlemskapet

Bli medlem

Som medlem i Svenska kyrkan bidrar du till ett starkare lokalsamhälle i Hägersten. Du stödjer viktig verksamhet för barn, ungdomar och äldre. Du bidrar också till Svenska kyrkan ute i landet och till livsviktiga insatser internationellt. Fyll i blankett om medlemskap här.

Fyll i blankett om medlemskap

Är du inte medlem, men vill bli det? Du är välkommen! Här fyller du i en enkel blankett, som du skriver ut och skickar in per post.

Fyll i blanketten här

Läs mer om medlemskapet på Svenska kyrkans nationella sidor

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

Albertus Pictors kalkmålning som föreställer änglar rengörs i Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala.

Kyrkoavgiften skapar möjligheter

Som medlem i Svenska kyrkan betalar du en medlemsavgift, också kallad kyrkoavgift. Den finansierar den lokala församlingens verksamheter.

Läs mer om Svenska kyrkan Hägersten

Vad vill vi åstadkomma?

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en viktig del i människors liv. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Här kan du läsa mer om oss.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Bli volontär

Som volontär i Svenska kyrkan Hägersten bidrar du till ett viktigt arbete för barn, ungdomar och äldre. Lokalt i Hägersten. Du behövs!

Läs om Svenska kyrkans arbete på de nationella sidorna

En kvinnlig diakon pratar med ungdomar utomhus en sommardag.

Vårt arbete

Jesus visade hur han vill att vi lever och hur vi ska vara mot varandra och skapelsen. Det är utgångspunkten för Svenska kyrkans arbete idag.

En person hjälper ett barn att tända ett ljus.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

Läs om kristen tro på de nationella sidorna

En man sitter i bilen med händerna knäppta på ratten.

Sök din tro

I Svenska kyrkan finns plats för dig som är nyfiken på kristen tro. För dig som vill göra andliga upptäckter och undrar över livet som kristen.

Har du frågor om medlemskapet? Kontakta oss.

Telefonväxeln och församlingsexpeditionen

Du når oss via telefonväxeln 08-685 30 00, eller via e-post hagersten.info@svenskakyrkan.se.

 • Telefonväxeln är öppen följande tider: 
  Måndagar, tisdagar, torsdagar kl. 09.00–12.00 och 13.00–15.00.
  Onsdagar kl. 09.00–12.00 och 14.00–15.00.
  Fredagar kl. 09.00–12.00.
  Vid röda dagar är växeln i regel stängd.
  Sommartid, 1/6–31/8, är växeln öppen måndag–fredag kl. 09.00–12.00.
 • Församlingsexpeditionen i Uppenbarelsekyrkan är öppen måndag–fredag kl. 09.00–12.00.
  Besöksadress: Bäckvägen 34
  Postadress: Svenska kyrkan Hägersten,
  Bäckvägen 34, 126 47 Hägersten