Två vita stenar med texterna Saknar dej och Pappa ligger på en gravsten.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Samtal om sorg

Har du förlorat en anhörig eller vän genom dödsfall? Att kunna dela dina erfarenheter kan vara till stort stöd. Delta i en samtalsgrupp där vi pratar om allt som kan komma upp i en sorgeprocess. Obs, höstens grupper är fullbokade.

När vi har förlorat en anhörig eller vän genom dödsfall, kan det vara till stort stöd att dela sina funderingar med andra i liknande situation. Genom att delta i en samtalsgrupp får du möjlighet att prata om eventuell sjukdomstid, dödsfall, begravning och alla dagar som kommer efteråt, då en ska orka med livet.

Vi bjuder på kaffe/te och smörgås. Det kostar ingenting att delta.

Obs, höstens grupper är fullbokade.

Avgiftsfritt – Tack vare ditt medlemskap

Ditt medlemskap i Svenska kyrkan möjliggör att denna verksamhet kan vara avgiftsfri. Tack för att du är medlem – du är del av något större.

Läs mer om vad du bidrar till som medlem.

Om stöd vid sorg på Svenska kyrkans nationella sidor

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Om sorg

När sorgen drabbar kan ge en känsla av overklighet. Det som tidigare gav balans och harmoni finns inte kvar.

Hitta samtal och stöd

Enskilda samtal

Behöver du någon att prata med? I Svenska kyrkan Hägersten kan du få enskilda samtal med präst eller diakon. Du kan också få parsamtal i Kyrkans familjerådgivning.

Samtal och stöd för ungdomar

Är du ung och behöver någon att prata med? I Svenska kyrkan Hägersten kan du vända dig till en av församlingens präster eller diakoner. Du har också möjlighet att träffa terapeut via Kyrkans familjerådgivning.

Kyrkans familjerådgivning

Få samtalsstöd vid samlevnadssvårigheter och livskriser där nära relationer är i fokus. Familjerådgivningen är öppen för familjer, par och ensamstående.

Två vita stenar med texterna Saknar dej och Pappa ligger på en gravsten.

Samtal om sorg

En rödhårig person och en person i slöja pratar över en kopp kaffe.

Språkcafé med läxläsning och bostadssök

Här kan du öva svenska. Samt få stöd i att söka bostad och läsa läxor. Vi träffas på SHIS-boendet Bjällerkransen i Västertorp.

En liten flicka sitter på golvet framför sin mamma som håller i hennes händer.

Ensamstående föräldrar med barn

Vi träffas i Gröndals kyrka. Här kan du samtala med andra ensamstående föräldrar. Och få en fin stund med ditt barn. Öppet för föräldrar med barn i alla åldrar.

En kvinna sitter och samtalar med några andra över en kopp kaffe.

Öppen Diakoni i Uppenbarelsekyrkans distrikt

Välkommen till Öppen Diakoni. Här hjälper vi dig kring själavårdssamtal, gåvomedel och fondmedel. För dig som bor i Uppenbarelsekyrkans distrikt.

Detta är diakoni

En kvinnlig diakon samtalar med någon vid fikabordet.

Diakoni – Kyrkans sociala omsorg

”Varje kristen och varje församling har till uppgift att i sitt bemötande av andra och i sin livshållning visa kärlek och omsorg om medmänniskan och skapelsen.” – ur Vägledning för diakoni

Kontakta jourhavande präst

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Hitta friskvård för själen

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

Här kan du hitta stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Detta är hälsa för själen.

Sök stöd i gudstjänsten

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Till gudstjänsten får vi komma som de vi är. Här hittar du aktuella gudstjänster i våra kyrkor i Svenska kyrkan Hägersten.