Mötesplatser

I Svenska kyrkan Hägersten finns flera viktiga mötesplatser. Exempelvis sorgegrupper samt grupper för ensamtående föräldrar, funktionsvarierade, och daglediga. Här hittar du också mötesplatser för barn och familj, med mera.

Aktuellt

30/5 Sommarutfärd – Norska kyrkan

Vi gör en utflykt till Kronprinsesse Märthas kirke, Norska kyrkan. Föranmälan senast 26 maj.

13/6 Sommarutfärd – Riksdagshuset

En utflykt till Sveriges riksdagshus. Föranmälan senast 9 juni.

27/6 Sommarutfärd - Solna Kyrka och kyrkogård

Följ med till denna vackra kyrka från 1180-talet. Föranmälan senast 23 juni.

11/7 Sommarutfärd – Historiska museet

Statens historiska museum innehåller föremål från Sveriges forntid och medeltid samt kyrklig konst från nyare tid. Föranmälan senast 7 juli.

25/7 Sommarutfärd – Nacka kyrka

Vi hälsar på i Nacka kyrka som uppfördes 1891 och är byggd i nygotisk stil. Föranmälan senast 21 juli.

En humla sitter bland blommorna i en rhododendron.

15/8 Sommarutfärd – sång i parkleken Lugnet, Västertorp

Kyrkans öppna förskola flyttar ibland under sommaren ut i Hägerstens parker. Välkomna alla bebisar, barn och vuxna.

22/8 Sommarutfärd – Betania

Förmiddagskaffe och sedan lunch ute på härliga Betania, vid Boda brygga på Värmdö. Kostnad 150 kr. Anmälan görs till någon av diakonerna. Begränsat antal platser.

29/8 Sommarutfärd – Betania

Förmiddagskaffe och sedan lunch ute på härliga Betania, vid Boda brygga på Värmdö. Kostnad 150 kr. Anmälan görs till någon av diakonerna. Begränsat antal platser.

En stickning i olika lila nyanser ligger på ett bord. Två kvinnor knypplar i bakgrunden.

8/10 och 19/11 Livets trådar – en existentiell stick- och virkkväll med samtal om livet

Ett tillfälle för dig som tycker om handarbete tillsammans med andra. Ta med ditt egna handarbete och skapa tillsammans! Samtidigt pratar vi om det som känns angeläget. Kostnadsfritt. Vi bjuder på kaffe/te och kaka. Mälarhöjdens kyrka kl. 19.00.

Hitta din mötesplats

Öppet café på kajen

Ett häng för alla åldrar! Caféet där det alltid finns någon att prata med, vi fikar och har fin gemenskap. Missa inte rytmiksamlingarna för alla vuxna och barn, eller lunchandakterna. Öppet tre dagar i veckan.

En liten flicka sitter på golvet framför sin mamma som håller i hennes händer.

Ensamstående föräldrar med barn

Vi träffas i Gröndals kyrka. Här kan du samtala med andra ensamstående föräldrar. Och få en fin stund med ditt barn. Öppet för föräldrar med barn i alla åldrar.

Kamratklubben

Träff för dig med funktionvariation. Vi sjunger, fikar, pratar och skrattar tillsammans, allt utifrån kyrkans tema. Det hela avslutas med att ljuständning i kyrkorummet. Välkommen!

Öppet hus – i våra kyrkor

Samvaro och gemenskap runt kaffeborden. Öppet hus passar dig som är dagledig. Vi träffas måndagar i Gröndals kyrka, tisdagar i Uppenbarelsekyrkan, och varannan vecka i Mälarhöjdens kyrka. Du är alltid välkommen, när du vill.

Promenad och sopplunch

Friskvård och social samvaro i ett. Vi promenerar från Mälarhöjdens tunnelbanestation, och avslutar promenaden med sopplunch i Mälarhöjdens kyrka.

Två vita stenar med texterna Saknar dej och Pappa ligger på en gravsten.

Samtal om sorg

Har du förlorat en anhörig eller vän genom dödsfall? Välkommen till denna samtalsgrupp där vi pratar om allt som kan komma upp i en sorgeprocess. Vi träffas vid fem tillfällen.

Mötesplatser för barn och familj

Barn och familj

Välkommen till uppskattade mötesplatser för både barn och vårdnadshavare. Här kan barn leka med musik, sjunga i kör och dansa, bland mycket annat.

Mötesplatser för ungdomar

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.

Retreat, pilgrimsvandring, meditation och cirkeldans

Cirkeldans

I Cirkeldansen dansar vi och samtalar kring växande och utveckling. Du får pröva danser från olika kulturer, som är lätta att lära. Vi dansar för den inre glädjen och känslan av att vara en del av en helhet. Läs mer här.

Meditation

Meditation är en stund att längta till. Det är hälsa för själen och en väg till andlig fördjupning. Kom på en stunds nedvarvning. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan varannan torsdag kl. 17.00. Kostnadsfritt.

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring är friskvård för kropp och själ. Vi vandrar tillsammans och är nära naturen. I Svenska kyrkan Hägersten hittar du lokala pilgrimsvandringar i vårt fina område, såväl som vandringar på annan ort. Läs mer här.

Två personer sitter på knä med knäppta händer.

Retreater

För dig som söker lugn och stillhet. Retreat är en dag i vila och tystnad. Här kan sinne och kropp få ro. Välkommen till avgiftsfria retreater i våra kyrkor, som äger rum flera gånger under året. Läs mer här.

Hitta andlig fördjupning

© Susanne Lindström

Bibliodrama – improviserade dramaspel

Improviserade dramaspel i öppen grupp, under ledning av en dramaregissör. Tillsammans utforskar vi utmanande bibliska berättelser – vad betyder Bibelns berättelser för oss idag?

Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln med ett glas kallt i handen. Och prata om textsamlingen som engagerar så många.

Någon tänder ljus i en svart ljusbärare.

Bli gudstjänstvärd i Hägersten

Var med i att bygga upp gudstjänstens gemenskap, bidra till att den blir en källa till glädje och kraft. Välkommen som gudstjänstvärd i Svenska kyrkan Hägersten. Kontakta respektive kyrkas distriktschef.

Genomför Kyrkans klassiker

Prova en existentiell hälsoutmaning! Utmana dig själv att regelbundet be, läsa Bibelns texter, fira gudstjänst och visa omtanke. Genomför klassikern själv eller tillsammans med andra.

Katekumenat – samtal om tro och liv för vuxna

Söker du ett sammanhang där du kan reflektera över dina frågor kring livet och tron?

Närbild på någon som håller fram några kylskåpsmagneter med ord som tvivel, livet, Gud, dela, tro och så vidare.

Vuxenkonfirmation

Som vuxenkonfirmand får du en möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror på. Det är aldrig för sent att konfirmeras.

Hitta mer i Svenska kyrkan Hägersten

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du hälsa för själen. Här kan du finna stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Läs mer här.

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Mitt i livets glädje och sorg, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. Alla är välkomna att vara med: barn, unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan. Här hittar du aktuella gudstjänster i Svenska kyrkan Hägersten.

Föredrag och kulturevenemang

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du kulturevenemang under hela året. Temakvällar, författarsamtal och mycket mer.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Gå på konsert

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.