Foto: Bert Leandersson /Ikon

Våra kyrkor

Uppenbarelsekyrkan, Gröndals kyrka, Mälarhöjdens kyrka och Kvarterskyrkan på kajen tillhör alla Svenska kyrkan i Hägersten. Här kan du läsa mer om dem.

Uppenbarelsekyrkan

Välkommen till vackra Uppenbarelsekyrkan. Du hittar kyrkan nära Aspuddens T-bana. Detta är en fin plats för dop, vigsel och begravning. Här finns också ett stort kolumbarium.

Gröndals kyrka

Gröndals kyrka ligger mitt i Gröndal, nära Tvärbanan, affärer och mötesplatser. Kyrkan är en populär kyrka för vigslar och dop. Den invigdes 1969 och består av tre plan med kyrkorum och samlingslokaler.

Mälarhöjdens kyrka

Mälarhöjdens kyrka ligger mitt i Mälarhöjden, uppe på berget ovanför T-banan. Initiativet till kyrkan togs av Mälarhöjdsborna själva, som i ett upprop 1923 önskade sig en kyrka i sin närhet. Kyrkan invigdes 1927.

Kvarterskyrkan på kajen

Kvarterskyrkan på kajen ligger på Sjövikskajen, med en vacker utsikt över vattnet. Kyrkan rymmer allt från gudstjänster till sång- och rytmikstunder, öppet café, konserter, samtalsgrupper och körrepetitioner.

En karaff med saft och några glasflaskor vatten står på ett bord.

Låna lokal för dopfika

Du som är medlem och församlingsbo i Svenska kyrkan Hägersten kan utan kostnad få tillgång till lokal i samband med dop eller begravning. För övriga tar vi ut en mindre avgift. Läs mer om lokalerna här.

Öppettider för Columbarium och kyrkor

Columbarium och Uppenbarelsekyrkan, Bäckvägen 34

Obs! Till och med vecka 25 är kyrkorummet stängt i Uppenbarelsekyrkan. Detta på grund av installation av kyrkans nya orgel.

Måndag–fredag 09.00–18.00
Lördag och söndag 10.00–16.00
Sommartid vecka 26–33:
Måndag–fredag 09.00–17.00
Lördag och söndag 10.00–16.00
Under storhelger gäller särskilda tider.

Gröndals kyrka, Gröndalsvägen 61

Ring gärna 08-685 30 00 för att höra om kyrkan är öppen.

Mälarhöjdens kyrka, Sporrgränd 1

Mälarhöjdens kyrka har öppet de flesta vardagar mellan kl. 08.30–17.00. På helgerna har kyrkan öppet i samband med gudstjänster.
Ring gärna 08-685 30 00 för att höra om kyrkan är öppen.

Kvarterskyrkan på kajen, Sjövikskajen 36–42

Kvarterskyrkan på kajen är säkrast öppen dagtid på vardagar. På helgerna har kyrkan öppet i samband med gudstjänster. Ring gärna 08-685 30 00 för att höra om kyrkan är öppen.