Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, 753 10 Uppsala Telefon: 018-169500 E-post till Svenska kyrkan

Lediga tjänster i Svenska kyrkan

När du arbetar med oss är du en del av en stor helhet. Du har ungefär 22 000 kollegor, från Karesuando i norr till Källstorp i söder, och på många ställen i hela världen. Vårt uppdrag är att berätta om Jesus Kristus i ord och handling.

Välkommen att bli en i laget

Hos oss arbetar människor inom många olika yrken. Här finns präster och diakoner, musiker och pedagoger. Men även ekonomer, personalvetare, vaktmästare och kommunikatörer. Vi jobbar i församling eller på annan plats i vår organisation. Alla delar de kristna värderingarna.

Längst ner på sidan listas lediga tjänster på kyrkokansliet, för internationella arbetet och i Svenska kyrkan i utlandet. Inom kort kommer även listor med lediga tjänster i stift och församlingar.

Jobba i en församling eller i ett stift

I en församling eller i ett stift är den viktigaste arbetsuppgiften mötet med människor. Tillsammans har alla ett ansvar för församlingens eller stiftets verksamhet, både socialt och praktiskt.

Varje församling och stift är en egen arbetsgivare. Förmånerna och anställningsvillkoren är ganska lika, men du hittar de specifika för församlingen eller stiftet i de respektive platsannonserna.

Jobba på kyrkokansliet i Uppsala

Som anställd på kyrkokansliet arbetar du med Svenska kyrkans centrala frågor, som den stora internationella verksamheten, policybeslut och gemensamma funktioner för hela organisationen. Arbetet har en stor spännvidd, allt från rättvisefrågor till finansfrågor. Kyrkokansliet ligger i centrala Uppsala och här arbetar cirka 300 personer.

Jobba hos oss utomlands

Svenska kyrkan samverkar med kyrkor och organisationer världen över. Du kan arbeta inom en rad olika områden hos våra samarbetspartners eller för det internationella arbetet i Sverige. Cirka 100 personer arbetar utomlands idag.