Other languages with Google Translate

Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon:+46(8)6504900 E-post till Västermalms församling

Miljödiplomerad församling

Västermalms församling är miljödiplomerad enligt Svenska kyrkans diplomering. Församlingen vill genom sitt arbete bidra till en bättre livsmiljö och förmedla hopp till kommande generationer.

Diakon Marie Lundeborg som är församlingens miljösamordnare berättar om vinsterna med miljödiplomeringen:
– Viktigast är nog att ge unga människor ett hopp, att visa att vi kan göra saker för att minska vår klimatpåverkan. Reflektionen över livsstilsfrågor gör att vi börjar göra andra prioriteringar. De förebyggande åtgärder och effektiviseringar vi gör i församlingen leder till ett minskat behov av energi, råvaror och minskade avfallsmängder.

Ekologiskt och socialt
Svenska kyrkans miljödiplomering för hållbar utveckling är ett redskap för dem som vill ställa om sin verksamhet så att den bidrar till en utveckling som är ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar för hela skapelsen.
Miljödiplomeringen sker i tre faser, som successivt leder församlingen vidare och djupare i hållbarhetsarbetet.
Miljösystemet har många likheter med de certifieringssystem som till exempel näringslivet har. Det som gör Svenska kyrkans miljöledingssystem unikt är den teologiska drivkraften, den pedagogiska strukturen och att arbetsmetoden bygger på reflektion och samtal.
Text: Lasse Skölving