Other languages with Google Translate

Se människan – Svenska kyrkan på Bokmässan

Varje år medverkar Svenska kyrkan på Bokmässan i Göteborg med programmet Se människan. I år är mässans tema jämställdhet och vi ställer frågan hur teologin kan bidra till diskussionen om kvinnor, män, sex och religion. Huvudgäst är den amerikanska prästen och aktivisten Nadia Bolz-Weber.

Innehållsrikt program över fyra dagar

På scenen blir det som vanligt ett fullmatat program med samtal om litteratur och livsfrågor. Jonas Karlsson, Suzanne Brøgger och sydkoreanskan Han Kang är några av de drygt 60 namn som i år möter mässbesökarna.

Det blir också traditionsenligt en litterär gudstjänst på söndagen, i år med historikern Dick Harrison, författarna Judith Kiros och Olivia Bergdahl. Gudstjänsten leds av prästen Ludvig Lindelöf.

Pressmeddelande om Se människan på Bokmässan 2019