Två händer håller en mobiltelefon där en livesändning från bokmässan visas
Foto: Kristin Lidell

Bokmässan och Se människan

Varje år medverkar Svenska kyrkan på Bokmässan i Göteborg med programmet Se människan. Vi erbjuder ett digert program med existentiellt perspektiv under tre dagar som filmas och kan ses av alla på Youtube via länken nedan.

Året annorlunda

I år blir det ingen vanlig Bokmässa, det blir en digital litteraturfestival där Se människan förstås kommer att medverka. De existentiella och djuplodande samtal som är Se människans signum kan du i år höra hemifrån soffan eller där du själv väljer att lyssna. Några av författarna du kan lyssna till är; Betlehem Isaak, Karin Smirnoff, Patrik Lundberg och Martin Hägglund. Kulturminister Amanda Lind och ärkebiskop Antje Jackelén kommer att samtala om det samhällsekonomiska värdet av Svenska kyrkans bidrag till Sveriges kultur och kulturarv och förbundskapten Janne Andersson delar med sig av sina erfarenheter av hur man bygger ett lag. Varje morgon inleds med en meditation av Mark Levengood

Se människan sänder från Gamla stans bokhandel fredag, lördag och söndag 25–27 september från kl 09.15.  Läs programmet här.

Nyheter om Se människan

Denna sida uppdateras kontinuerligt

Arbete under den pågående pandemin

Denna sida uppdateras kontinuerligt

Författaren Per Olov Enquist (1934 - 2020) besökte Svenska kyrkans scen Se människan på Bokmässan vid ett flertal tillfällen. Här i ett samtal med biskop Caroline Krook om Liknelseboken, inspelat 2013.

Så minns vi P.O. Enquist