Foto: Mikael Ringlander

Bokmässan och Se människan 2022

Varje år medverkar Svenska kyrkan på Bokmässan i Göteborg med programmet Se människan. Vi erbjuder ett digert program med existentiellt perspektiv under fyra dagar. 22 - 25 september 2022 blir det en vanlig Bokmässa igen, med publik och alla författare och förlag på plats på Svenska Mässan. Alla tidigare samtal från Se människan finns på Youtube och länk finns här.

Årets teman är Sydafrika, klimatkrisen och, extrainsatt, Röster från Ukraina. Alla dessa områden är viktiga för Svenska kyrkan så ni kan räkna med extra fokus på dem. Vi har i år ett stort antal gäster.

Länk till Bokmässans webbsidor.

Köp entrébiljetter och seminariekort till Bokmässan 2022 till specialpris här!

Bokmässan äger rum 22 - 25 september på Svenska Mässan i Göteborg.

En grupp åhörare lyssnar till samtalet framme på scenen.

Scenprogram Se människan 2022

Vi gläds åt att kunna ses igen och vi hoppas på den sedvanliga trängseln framför Se människan-scenen! Här hittar du information om det fullmatade programmet på Se människan-scenen 2022. Där bjuds det på ett 70-tal författarsamtal och seminarier. Vi spelar in alla samtal och du kan se dem live via vår webbsändning. Du kan också hitta alla samtal på Youtube.

Mer om Svenska kyrkans arrangemang under Bokmässan

Premiärvisning av filmen om Desmond Tutu i Domkyrkan, Göteborg

Torsdagen den 22 september 2022 kl. 19.00 visas för första gången Marika Griehsels film om Desmond Tutus liv och gärning där bland andra ärkebiskop Antje Jackelén och den svenska läkaren i Sydafrika Ingrid le Roux medverkar. Fri entré.

Litterär gudstjänst med tema klimat

Söndagen den 25 september kl. 11.00 - 12.00 på Bokmässan. Medverkar gör författarna Patrik Svensson och Johanna Nilsson samt Mikael Wiehe med musiker och kören Kärlekör från Halmstad. Under ledning av Lars Björksell.

Svenska kyrkans seminarier på Bokmässan - tema 2022: Klimatkrisen

Svenska kyrkan arbetar kontinuerligt för att lyfta hållbarhetsfrågor och har en färdplan för klimatet. Under årets seminarier medverkar ett stort antal sakkunniga gäster som tillsammans kommer att belysa olika aspekter av klimatutmaningarna vi står inför.

Svenska kyrkans seminarier på Bokmässan - fokusland 2022: Sydafrika

Svenska kyrkan har varit närvarande i Sydafrika sedan 1874 och har under åren haft en tät kontakt med landet. Vi har i år ett flertal inbjudna gäster. Seminariekort krävs för entré till dessa 45-minutersseminarier.

Se människan på Globala Torget 2022

Se människan genomför seminarier på Globala torgets scener. Här ligger fokus på internationella relationer och globala utmaningar. Fri entré med vanlig entrébiljett för alla. Här nedan kommer program och tider att publiceras allteftersom de blir klara!

Svenska kyrkan på Klimatscenen under Bokmässan 2022

Här kommer vi att presentera scenprogram så fort de blir klara. Fri entré för alla med vanlig entrébiljett till mässan.

Fotografiska stråket 2022

Här finns information om årets utställningar som visas under Bokmässan.

Våra övriga arrangemang runt Göteborg under Bokmässan

Se människan arrangerar i samverkan med andra arrangörer program som kommer att publiceras här.

Se människan och Bokmässan tidigare år

Här kan du hitta material från tidigare års upplagor av Se människan och Svenska kyrkans närvaro på Bokmässan.

Logotyp för Se människan-podcasten

Poddsändningar från Se människan 2021

Här finns länkar till författarsamtalen från Se människan under Bokmässan 2021. Du hittar också alla samtalen där poddar finns, till exempel i en podcast-app.

Om Se människan-scenen

Varje år deltar Svenska kyrkan på bokmässan i Göteborg under namnet Se människan. På Se människan-scenen kommer samtalen med aktuella författare, precis som vanligt, att handla om livsfrågor, tro, och vad det egentligen innebär att vara människa.