Other languages with Google Translate

Se människan – Svenska kyrkan på Bokmässan

Varje år medverkar Svenska kyrkan på Bokmässan i Göteborg med programmet Se människan. I år är mässans tema jämställdhet och vi ställer frågan hur teologin kan bidra till diskussionen om kvinnor, män, sex och religion. Huvudgäst är den amerikanska prästen och aktivisten Nadia Bolz-Weber.

Innehållsrikt program över fyra dagar

På scenen blir det som vanligt ett fullmatat program med samtal om litteratur och livsfrågor. Jonas Karlsson, Suzanne Brøgger och sydkoreanskan Han Kang är några av de drygt 60 namn som i år möter mässbesökarna.

Det blir också traditionsenligt en litterär gudstjänst på söndagen, i år med historikern Dick Harrison, författarna Judith Kiros och Olivia Bergdahl. Gudstjänsten leds av prästen Ludvig Lindelöf.

Läs den bläddringsbara e-tidningen Se människan

Se samtalen på Se människan-scenen live i din dator eller telefon

Alla samtal på Se människan-scenen sänds live via internet. Du är välkommen att se och lyssna här på webbplatsen.

Se livesändningen från Se människan

Till årets Bokmässa kommer Nadia Bolz-Weber för att prata om sin bok Shameless: A Sexual Reformation. För Se människan berättar den till ryktet upproriska amerikanska pastorn att hennes drivkraft utgår från helt vanlig, beprövad nåd.

Nadia Bolz-Weber – Varför är religionen så upptagen av vem vi ligger med?