Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Björnekulla-Västra Broby församling

Björnekulla-Västra Broby församling har som vision att göra Jesus Kristus känd, trodd, älskad och efterföljd. Vi vill vara en naturlig del av samhället och dela människors liv i glädje och sorg.

Björnekulla kyrkas Mariafigur, snidad i Oberammergau i Bayern

Våfflor och Vivaldi på Våffeldagen*

På Jungfru Marie bebådelsedag, söndagen den 24/3, serverar församlingskåren våfflor i församlingshemmet efter högmässan. Mässan börjar kl 11 och leds av kyrkoherde Gunnar Alling. Välkända sopranen Annika Fransson medverkar i mässan och sjunger vackra sånger som passar denna dag. Efteråt mässan är alla välkomna in till församlingshemmet, till våfflor och gemyt och församlingskårens ljuslotteri.  50 kr vuxan, 20 kr barn. Alla intäkter går till fasteinsamlingen.

På kvällen kl 18.00 är det musikgudsjänst med vår egen kyrkokör tillsammans med kören Vokalis från Halmstad, och instrumentalister och solister. Vi får då lyssna till det berömda Gloria av Vivaldi, ett av kyrkomusikhistoriens mest kända och sjungna verk. Välkomna!

* Våffeldagen infaller egentligen 25 mars, men har ett samband med Jungfru Marie bebådelsedag. Jungru Maria kallades förr ”Vår fru” och säger man ”Vårfrudagen” lite snabbt låter det som ”Våffeldagen”, därav seden att äta våfflor denna dag. Sedan 1953 firas Jungfru Marie bebådelsedag på den söndag som infaller närmast 25 mars, dvs någon gång mellan 22-28 mars.

Antonio Vivaldi
Kalvahagen Bild: Lmp

Musikgudstjänster våren 2019

Församlingen bjuder in till flera fina musikgudstjänster och konserter under våren. Välkommen att ta del av dessa musikaliska högtidsstunder under kyrkans vackra valv.

After School startar i Prästgården...

Nu startar vi gruppen After School för elever som går i åk4 och åk5.
Tisdagar mellan 14.30 – 16.30, med uppehåll på påsklovet, i den vita villan mitt emot Björnekulla kyrka.
After School är en kreativ grupp där det kommer finnas möjligheter till aktiviteter, pyssla, måla, spela teater mm.
Vi kommer finnas på plats från 14.15, så att du kan komma direkt efter skolan. Du som går i åk 5 droppar in när skolan är slut. 
Under eftermiddagen blir det fika och vi avslutar träffen i vårt blåa rum.
Det kostar inget att vara med i gruppen, men eftersom det är begränsade platser/deltagare (max 16 stycken) vill vi ha din anmälan senaste 17 februari.
Vill du hänga med?

Vi startar tisdagen den 26/2 och avslutar 4/6.

Anmälan mailas eller postas till Emma Hollén, se anmälningsblanketten och ladda ner den här!
Vill du veta mer eller har frågor om gruppen kontakta Emma

Emma Hollén 0760-52 99 83, emma.hollen@svenskakyrkan.se
Med vänliga hälsningar/Emma Hollén och Ahnna Forsman Becke

 

UPV

Unga på väg eller unga praktiserande vuxna.
Välkommen till en ny startad grupp för dig som är mellan 18 år och 23 år.
Vi kommer träffas så där lagom mycket, ungefär var tredje vecka på torsdagar mellan 18.30 – 20.30.

I vita villan (Fd prästgården) mitt emot Björnekulla kyrka.
Under våren blir det 5 tillfällen;

28 februari, 28 mars, 18 april, 9 maj och 30 maj.
På UPV kommer det finnas möjligheter att prata om smått och stort samt göra andra saker förstås; som tex lagar vi  mat tillsammans på någon av träffarna.

Det är faktiskt lite upp till deltagarna vad de vill ta upp eller göra.
Fika blir det alltid!

UPV sista träff för våren är en lördag och då kommer vi avsluta med att åka iväg på något som gruppen bestämt tillsammans.
Om du vill hänga med i gruppen (max 10 deltagare) så anmäl dig till mig senast den 20 februari, via sms eller mail.
Hoppas vi ses!

Ahnna Forsman Becke, församlingspedagog
mobil 0760-520100.

ahnna.forsman.becke@svenskakyrkan.se

 

Tillsammans mot framtiden

Björnekulla-Västra Broby församling vill göra Jesus Kristus känd, trodd, älskad och efterföljd, vara en naturlig del av samhället och dela människors liv i glädje och sorg. Under 2019 satsar vi mot framtiden. Trots allt det goda i samhället så ser vi att utsattheten ökar, vi ser människor som är ensamma och som saknar gemenskap, och vi ser ungdomar som behöver stöd. Här vill vi som kyrka gå in och hjälpa till. Mitt ibland er vill vi vara med och skapa goda mötesplatser.

Under året kommer vi arbeta för att finnas närvarande på ett mer synligt sätt i Åstorps centrum. Vi kommer också öka satsningarna på barn och unga. Våra barn- och ungdomsledare ska få möjlighet att arbeta heltid, och vi anställer en församlingsassistent med inriktning mot unga.

Denna personalsatsning ger ett stort tillskott i vår verksamhet. Exempel på aktiviteter vi planerar för 2019 är Öppen kyrkis i Hyllinge, Unga på väg, Andrum för vuxna, Springlopp och Kyrkbio. Vi vill också möta mer människor som är mitt i livet, tex. genom att starta aktivitets- och samtalsgrupper för vuxna, ordna fler familjedagar, och att familjer får komma till kyrkan och äta tillsammans och uppleva gemenskap.

Vi vill öka vårt samarbete med föreningar och med kommunen och med alla goda krafter i samhället. Vi vill helt enkelt göra mer för människorna i Åstorp, Västra Broby, Hyllinge och Nyvång. Tillsammans bygger vi församling.

Gunnar Alling, kyrkoherde 

 

Sjung i kör!

Vill du uppleva glädje, gemenskap och trivsel? Gå då med i någon av församlingens körer. Det finns en kör för alla, för olika nivåer och olika åldrar. Läs mer om församlingens körverksamhet i vår folder

eller läs under fliken musik och kör

Svenska kyrkans bönewebb

Skriv din bön, tänd ett ljus eller gör både ock genom din mobil, läsplatta eller dator. Klicka här för att komma till Svenska Kyrkans Bönewebb. Där kan du tända ett ljus i en av våra kyrkor. 

Kyrktaxi

För att beställa Kyrktaxi till några av våra gudstjänster
gäller följande telefonnummer: 042-12 02 00

Kyrktuppens förskola
Vår populära förskola Kyrktuppen har ljusa och fina lokaler, stor och omväxlande utemiljö och engagerade pedagoger. Är du intresserad av plats för ditt barn, hör av dig till förskolechef Jennica Larsson, tfn 0707-830868. Läs mer om Kyrktuppens förskola