Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Björnekulla-Västra Broby församling Besöks- och postadress: Järnvägsgatan 24, 26531 Åstorp Telefon: +46(42)56900 E-post till Björnekulla-Västra Broby församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Björnekulla-Västra Broby församling

Björnekulla-Västra Broby församling har som vision att göra Jesus Kristus känd, trodd, älskad och efterföljd. Vi vill vara en naturlig del av samhället och dela människors liv i glädje och sorg.

Tillsammans mot framtiden

Björnekulla-Västra Broby församling vill göra Jesus Kristus känd, trodd, älskad och efterföljd, vara en naturlig del av samhället och dela människors liv i glädje och sorg. Under 2019 satsar vi mot framtiden. Trots allt det goda i samhället så ser vi att utsattheten ökar, vi ser människor som är ensamma och som saknar gemenskap, och vi ser ungdomar som behöver stöd. Här vill vi som kyrka gå in och hjälpa till. Mitt ibland er vill vi vara med och skapa goda mötesplatser.

Under året kommer vi arbeta för att finnas närvarande på ett mer synligt sätt i Åstorps centrum. Vi kommer också öka satsningarna på barn och unga. Våra barn- och ungdomsledare ska få möjlighet att arbeta heltid, och vi anställer en församlingsassistent med inriktning mot unga.

Denna personalsatsning ger ett stort tillskott i vår verksamhet. Exempel på aktiviteter vi planerar för 2019 är Öppen kyrkis i Hyllinge, Unga på väg, Andrum för vuxna, Springlopp och Kyrkbio. Vi vill också möta mer människor som är mitt i livet, tex. genom att starta aktivitets- och samtalsgrupper för vuxna, ordna fler familjedagar, och att familjer får komma till kyrkan och äta tillsammans och uppleva gemenskap.

Vi vill öka vårt samarbete med föreningar och med kommunen och med alla goda krafter i samhället. Vi vill helt enkelt göra mer för människorna i Åstorp, Västra Broby, Hyllinge och Nyvång. Tillsammans bygger vi församling.

Gunnar Alling, kyrkoherde 

 

Sjung i kör!

Vill du uppleva glädje, gemenskap och trivsel? Gå då med i någon av församlingens körer. Det finns en kör för alla, för olika nivåer och olika åldrar. Läs mer om församlingens körverksamhet i vår folder

eller läs under fliken musik och kör

Svenska kyrkans bönewebb

Skriv din bön, tänd ett ljus eller gör både ock genom din mobil, läsplatta eller dator. Klicka här för att komma till Svenska Kyrkans Bönewebb. Där kan du tända ett ljus i en av våra kyrkor. 

Kyrktaxi

För att beställa Kyrktaxi till några av våra gudstjänster
gäller följande telefonnummer: 042-12 02 00

Kyrktuppens förskola
Vår populära förskola Kyrktuppen har ljusa och fina lokaler, stor och omväxlande utemiljö och engagerade pedagoger. Är du intresserad av plats för ditt barn, hör av dig till förskolechef Jennica Larsson, tfn 0707-830868. Läs mer om Kyrktuppens förskola