Foto: Lmp

Björnekulla-Västra Broby församling

Björnekulla-Västra Broby församlings vision att göra Jesus Kristus känd, trodd, älskad och efterföljd, vara en naturlig del av samhället och dela människors liv i glädje och sorg.

Filmad andakt tredje söndagen efter trettondedagen

Foto: Lmp

Välkommen till vårterminen

Välkommen till vårterminen i församlingen. Vi firar gudstjänst varje söndag i någon av våra kyrkor. Max 8 besökare. Boka plats 0709-760281. På begravningar får det vara 20 besökare. Orgelandakterna i Björnekulla fortsätter ett tag till, varje tisdag kl 11.45. Vår nya utomhusaktivitet Seniorpromenaden startar måndag 18 januari kl 14, se information nedan. Maskrosen har öppet för bokade besök. Vi vet ännu inte när övrig verksamhet kan komma igång tex. träffpunkten, middagsbönen och tisdagsträffen eller församlingskårens gemenskapsträffar mm. Vi får fortsätta ta en dag i taget, och ta emot varje dag ur Guds hand. Kontakta diakon eller präst om du vill prata. 

Gunnar Alling, kyrkoherde

Foto: Lmp

Församlingskårens vårhälsning

Församlingskårens verksamhet för 2021 är ännu inte planerad p.g.a. det rådande och osäkra läget hur pandemin ska utvecklas. Men så fort en ljusning i detta visar sig är Församlingskåren beredd att med glädje återuppta någon form av verksamhet igen. I väntan på detta startar vi en bönering i våra hem. Vi ber enskilt för vår värld, vårt land, vår församling och våra familjer. Du som vill ingå i denna bönering kan ta kontakt med mig (070-6682011), för vidare uppgift om datum. Vill du bara prata en stund är du också varmt välkommen att ringa. Möjligheten att lägga en lapp med böneämne i förbönslådan i vapenhuset finns alltid. Inför Herren blir dessa böneämnen upplyfta (anonymt) vid bönetillfällen i kyrkan. Årsmötet 2020, beslöt att årsavgiften till Församlingskåren fr.o.m.2021 ska vara 120 kronor per år. BG 672-7606. Allt gott och varma tankar till var och en! 

Anna Werking, församlingskårens ordförande

Foto: Lmp

Lyssna på musik från kyrkokören

Kyrkokören gör regelbundet digitala framträdanden, till glädje för hela församlingen. Klicka här om du vill lyssna på tex. kyrkokörens framförande av Faurés requiem, eller på julens sånger och psalmer.

Foto: Lmp

Seniorpromenaden är igång... Måndagar kl.14.00

Är du 65+ och gillar att vara ute i friska luften och gå? Då finns vi! Varje måndagseftermiddag med start 18 januari kommer vi gå en promenad på 45-60 minuter. Du väljer själv om du vill gå med medtagna stavar eller utan.
Vi kommer att gå i terräng och uppförsbacke så ha bra skor och kläder efter väder.
Vid halt väglag eller sämre väder anpassas rundan.
Vi håller avstånd till varandra och följer Folkhälsomyndighetens övriga restriktioner. 
Har du frågor? Maila bjornekulla.pastorat@svenskakyrkan.se
eller ring Lina: 0760- 52 99 83. Det går också bra att kontakta expeditionen vardagar mellan 10-12. Tel. 042-56900.
Vi startar upp måndagen den 18 januari.
När: 14.00- cirka 15.
Var: vi samlas utanför församlingshemmet i Björnekulla församling
Kostnad: gratis
Ni är fortfarande varmt välkomna att anmäla er. 
(OBS! begränsat antal platser)

Ring 0760-529983 eller maila bjornekulla.pastorat@svenskakyrkan.se

Lina & Lisbeth

 

Foto: Lmp

Samtal i sorg skjuts fram

På grund av rådande restriktioner kan vi inte starta gruppen Samtal i sorg. Vi vet inte i dagsläget när den kan starta men håll utkik här och i församlingsbladet under kommande månad så hoppas vi kunna ge ett besked så fort det är säkert för oss att träffas igen.

Hanna och Jacob

Foto: Lmp

Regler vid GUDSTJÄNSTER och dop

- på gudstjänster, dop och vigslar gäller max 8 besökare i kyrkan.

REGLER VID BEGRAVNINgAR

- på begravningar gäller max 20 besökare i kyrkan.

Bön

Vi ber för vår värld; din skapelse.
Ge kraft och vishet till alla som arbetar med sjukvård och begränsning av smittan.
Var nära alla som smittats och är sjuka i denna och andra sjukdomar.
Kom med din läkande kraft och ge styrka.
Hjälp oss att vara ett stöd för varandra.
Låt denna omsorg bli bestående.
Amen.              
(Biskop Johan Tyrbergs bön för församlingarna i Lunds stift)

After school våren 2021

Går du i årskurs 3, 4 eller 5 och tycker om att hitta på saker?
Då finns After School på tisdagar mellan 14.30-16.30!

Vi kommer finnas på plats från 14.15, så att du kan komma direkt efter skolan eller droppa in när du slutar. Vi kommer att bjuda på fika när alla har kommit.
VAR: vita villan mitt emot Björnekulla kyrka
NÄR: tisdagar 14.30-16.30
PRIS: gratis!

Anmälan mailas eller postas till Lina Tillgren, se anmälningsblanketten. Märk kuvertet ”After School”. Mer information kommer vid anmälan
Begränsat antal platser (12 stycken)

På grund av rådande situation med Covid-19 är vi mycket noga med att tvätta händerna, hålla avstånd, samt att vi är mycket utomhus.
Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner
Vill du veta mer eller har frågor om gruppen kontakta först Lina.
Lina Tillgren 0760-52 99 83, lina.tillgren@svenskakyrkan.se
Ahnna Forsman Becke 0760-52 0100, ahnna.forsman.becke@svenskakyrkan.se

Foto: Lmp

VÅRT HJÄLPARBETE MED anledning av Covid-19

Församlingen har av Åstorps kommun fått i uppdrag att samordna vissa av de frivilliginsatser och behov som uppstår under Covid-19, det kan gälla att handla i affären eller annan hjälp. Är du i behov av hjälp kan du anmäla detta via denna länk eller anmäla ditt behov av hjälp via telefon 042-64120. Ring Marie på Åstorps kommun. Telefonen är bemannad måndag -fredag kl 09.00-14.00. Övrig tid kan du lämna ett meddelande på telefonsvarare.

Prata med en medmänniska
Vill du prata med en medmänniska, kontakta diakon Hanna Petersson 0708- 21 37 57 eller diakoniassistent Jacob Sunnliden 0703-26 06 81. 

Saknar du förskoleplats för ditt barn?
Välkommen till Kyrktuppens förskola som finns i församlingshemmets bottenplan vid Björnekulla kyrka i Åstorp. Här finns gott om plats att leka och röra sig på. Vi är cirka 20 barn i åldern 1-6 år och fyra pedagoger. Precis som andra förskolor följer vi läroplanen för förskolan. Vi strävar efter att ha en liten barngrupp, där barnen ska känna sig trygga. Vi tycker om att vara ute och går ofta till skogen som ligger nära inpå. Är du intresserad av plats för ditt barn, hör av dig till vikarierande förskolechef Anette Ståhl, telefon 0707-830868 (nås från vecka 31).

Bönewebben

Skriv din bön, tänd ett ljus eller gör både och genom din mobil, läsplatta eller dator.

Alla kan ta del av bönen när den blivit publicerad bönewebben. Du kan också sprida den till andra genom sociala medier. Svenska kyrkan är tacksam över och varsam inför rätten att i andra sammanhang använda ett urval av de böner som publiceras på denna webbplats. Klicka här för att tända ett ljus.  

Kyrktaxi

För att beställa Kyrktaxi till några av våra gudstjänster
gäller följande telefonnummer: 042-12 02 00