Björnekulla-Västra Broby församling

Prata med oss

Kontakt

Björnekulla-Västra Broby församling Besöks- och postadress: Järnvägsgatan 24, 26531 Åstorp Telefon: +46(42)56900 E-post till Björnekulla-Västra Broby församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Björnekulla-Västra Broby församling

Björnekulla-Västra Broby församling har som vision att göra Jesus Kristus känd, trodd, älskad och efterföljd. Vi vill vara en naturlig del av samhället och dela människors liv i glädje och sorg.

Musik som berör, Björnekulla kyrka 25 mars 

På palmsöndagens kväll, som inledning på stilla veckan, får vi höra underbar och gripande musik i Björnekulla kyrka. Stabat Mater av tonsättaren G. B. Pergolesi är ett mäktigt körverk som beskriver påskens drama ur Jesu mor Marias perspektiv. Halmstadkören Vocalis med solisterna Eva Rydén och Amelia Jakobsson gästar oss tillsammans med stråkmusikerna Mats Reuter, Emma Dencker, Heidi Wieland och Lisa Reuter. Dirigent är Per Henrik Johansson. Fritt inträde.

 

Amelia Jakobsson, sångsolist i Stabat Mater
Eva Rydén, sångsolist i Stabat Mater

Familjegudstjänst i Västra Broby på Palmsöndagen kl 14.

På Palmsöndagen den 25 april är det familjegudstjänst i Västra Broby kyrka kl 14. Barngrupperna medverkar liksom barnkören Sånglärkorna. Det blir en gudstjänst med mycket sång och glädje på barnens villkor, och temat den här gången är ”Att resa sig starkare”. I gudstjänsten lyfter vi fram fastekampanjen, som påminner oss om att vi är en världsvid kyrka där vi får dela med oss av våra pengar och vårt överflöd människor i nöd och behöver vårt stöd. Välkomna, stora som små!

 

PÅSKEN I VÅRA KYRKOR

Välkommen att fira påsken i församlingens tre kyrkor. Varje dag under påskens högtid, från skärtorsdag till annandag påsk, firar vi gudstjänst i någon av våra kyrkor. Varje gudstjänst har sin särskilda prägel, och hjälper oss att förstå lite mer av allt det Jesus gjort för oss genom sitt lidande och sin död och uppståndelse. Solister, instrumentalister och körsångare hjälper till att lyfta lovsången och tillbedjan.

Skärtorsdagen 29 mars              
18.00 Björnekulla. Skärtorsdagsmässa. Gunnar Alling

Långfredagen 30 mars
11.00 Björnekulla. Långfredagsgudstjänst. Erika Holm Johansson. Annika Fransson, sång.

17.00 Västra Broby kyrka. Långfredagsvesper. Erika Holm Johansson. Camilla Salomonsson, sång.

Påskafton 31 mars
23.30 Björnekulla kyrka. Påsknattsmässa. Gunnar Alling. David Lindsö, trumpet.

Påskdagen 1 april
11.00 Västra Broby kyrka. Högmässa. Louise Skeppargård. Kyrkokören. Isak Krook, trumpet.                                                

Annandag påsk 2 april                                                 
18.00 Hyllinge kyrka. Mässa på Annandag påsk. Louise Skeppargård.

NYSTART Björnekulla-Västra Broby kyrkokör

 Soli Deo Gloria! Kom och sjung till Guds ära!

Som ny organist i församlingen hälsar jag dig varmt välkommen till musikverksamheten!

Kyrkokören återupptar sin verksamhet igen måndagar 19.00 – 20.30 i Björnekulla församlingshem med start den 26 februari.

Vi kommer att sjunga en blandad repertoar - allt ifrån gregorianik till gospel - med tonvikt i den klassiska och folkliga kyrkomusiktraditionen. Framför oss i vår har vi sångmedverkan i någon av påskens gudstjänster och vid församlingens vårsoaré i maj. Kanske hinner vi även påbörja Vivaldis Gloria.

Välkommen du som vill medverka till att förgylla våra gudstjänster och konserter med sång! Läs gärna mer om musikverksamheten på församlingens hemsida. Vi finns även på Facebook. Om du undrar något, välkommen att kontakta mig!

Per Henrik Johansson, organist och körledare i Björnekulla-Västra Broby församling
Per Henrik Johansson
Tel. 0707-144442 

Verksamhetsfolder för våren 2018

Det är mycket som händer i församlingen, läs om vårens aktiviteter och grupper i vår verksamhetsfolder för våren 2018

andra Lokaler Just Nu för barngrupperna i hyllinge kyrka

Under en tid framåt är barngrupperna i Hyllinge i andra lokaler än Hyllinge kyrka. Detta på grund av en vattenskada i Hyllinge kyrka.
Vi är glada att vi får låna Hyllinge idrott- och gymnastikförenings fotbollsklubbs lokaler som ligger ca 50 m från kyrkan. Alla grupper kommer träffas i den trevliga och ljusa klubbstugan på sina vanliga tider med start 5/2. Juniorklubben har sin första träff torsdagen den 1/1 kl 15.
Vi ser framemot att komma igång igen och vid frågor kontakta barnledaren Jennie Sjövall 0737-461212 eller Ann-Louise Persson Norén 0707-702492.

Tingvallaskogen

Svenska kyrkans bönewebb

Skriv din bön, tänd ett ljus eller gör både ock genom din mobil, läsplatta eller dator. Klicka här för att komma till Svenska Kyrkans Bönewebb. Där kan du tända ett ljus i en av våra kyrkor. 

resultat för Kyrkovalet

Klicka här för att läsa mer om Kyrkovalsresultatet. 

Kyrktaxi

För att beställa Kyrktaxi till några av våra gudstjänster
gäller följande telefonnummer: 042-12 02 00

Kyrktuppens förskola
Vår populära förskola Kyrktuppen har ljusa och fina lokaler, stor och omväxlande utemiljö och engagerade pedagoger. Är du intresserad av plats för ditt barn, hör av dig till förskolechef Jennica Larsson, tfn 0707-830868. Läs mer om Kyrktuppens förskola