Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Björnekulla-Västra Broby församling

Björnekulla-Västra Broby församling har som vision att göra Jesus Kristus känd, trodd, älskad och efterföljd. Vi vill vara en naturlig del av samhället och dela människors liv i glädje och sorg.

Midsommarhelgen i församlingen

På lördag 22/6, midsommardagen, är det friluftsgudstjänst i Perslund kl 14. Familjen Henriksson musicerar och gudstjänsten leds av Erika Holm Johansson. Vid regn är vi inomhus i Perslunds hembygdsgård. Medtag fikakorg.

På söndag 23/6, Johannes Döparens dag, är det friluftsgudstjänst vid brunnen i Västra Broby kl 9.30. Katalin Thót spelar flöjt, och gudstjänsten leds av Joel Jarbo. Vid regn är vi i Västra Broby kyrka. Medtag fikakorg.

Bild: LMP

Ungdomskören sjöng i norska sjömanskyrkan i Spanien

Församlingens duktiga ungdomskör, under ledning av Camilla Rosenqvist, har varit på resa till Spanien i slutet av maj, och där sjöng de på mässan i Norska sjömanskyrkan. Deras medverkan var mycket uppskattad. Vi gläds med kören och är stolta över att de gör Björnekulla-Västra Broby församlings namn känt ute i stora världen. Tack ungdomskören för att ni är så fina ambassadörer för vår församling!

Hör deras framträdande här

Dags att anmäla sig till konfirmation 2020

Nu är det dags att anmäla sig till konfirmationsundervisningen med konfirmation 2020. Under konfirmandtiden får du tillfälle att prata om stora och spännande frågor, om livet, Gud, tro och tvivel. Du kommer också träffa nya kompisar och ha kul.  Vi erbjuder några olika alternativ:

Pay it forward- konfirmander i Åstorp, söndag eller onsdagar
Vill du välja detta upplägg kan du välja mellan att vara med i söndagsgruppen eller onsdagsgruppen.

Söndagsgruppen träffas i Björnekulla/Åstorp ungefär var tredje söndag
kl 10-15. Vi umgås, är med på gudstjänsten, äter mat och har sedan fortsatt konfaträff med något tema. Vi åker också på upplevelsedagar och
hittar på aktiviteter. Välj denna grupp om du har mycket annat i veckorna.

Onsdagsgruppen träffas i Björnekulla/Åstorp varannan onsdag kl 15-17.30. Varje träff börjar med fika, sedan fortsatt konfaträff med något speciellt tema. Vi åker också på upplevelsedagar och hittar på aktiviteter.

Båda onsdags– och söndagsgruppen gör två upplevelsedagar per termin, då vi tillsammans upplever och utforskar livet med alla våra sinnen, samt ett heldagsläger utan övernattning på våren 2020. Vi startar grupperna vecka 37.

Äventyrskonfirmander i Hyllinge
Tycker du om upplägget med fler äventyr väljer du äventyrskonfirmanderna med utgångspunkt i Hyllinge. Äventyrskonfirmanderna träffas i  Hyllinge ungefär varannan tisdag kl 16-18.30. Denna grupp har fokus på  äventyr och upplevelser. Förutom att träffas på tisdagar åker gruppen på utflykter, och har heldagar och halv-dagar med varierat innehåll då vi både är inomhus och utomhus. Gruppen är knuten till Hyllinge men är öppen för alla. Begränsat antal deltagare.

Sommarkonfirmander
Vill du hellre satsa tre veckor på sommarlovet väljer du sommarkonfirmander. Sommarkonfirmanderna träffas i Björnekulla under tre sommarveckor i början på sommaren 2020, kl 9-14, måndagar-tisdagar och torsdagar-fredagar. Vissa dagar blir det dagsutflykter och studiebesök. Välj denna grupp om du har mycket annat under terminerna, och om du vill vara med i en lite mindre konfirmandgrupp som gör många olika aktiviteter tillsammans. Gruppen träffas också två gånger på hösten 2019 och två gånger på våren 2020.

Mer information i vår folder

 Anmälningsblankett

För mer information, kontakta Ahnna Forsman Becke, 0760-520100  ahnna.forsman.becke@svenskakyrkan.se

Osäkra gravstenar på Björnekulla kyrkogård

Problemet med osäkra gravstenar har uppmärksammats efter flera tragiska olyckor och tillbud runt om i landet. Med start i juni månad 2019 och framåt kommer kontroll av gravstenar att ske på Björnekulla kyrkogård och detta ber vi om förståelse för. Kyrkogårdsförvaltningen har tillsynsansvar och ansvarar därför att kyrkogården är en säker plats för besökare och anställda. Det är gravrättsinnehavarens ansvar att hålla sin gravplats i ordnat och värdigt skick, vilket omfattar att gravanordningen är säkert monterad, 7 kap. 3 § begravningslagen. Du ombeds därför att ordna så att gravanordningen får en säker montering. Av säkerhetsskäl kommer vi att säkra upp med stolpar och band tillfälligt, på gravstenar som bedöms som säkerhetsrisker, i enlighet med 7 kap. 31 § i begravningslagen. Infor kommer att skickas ut till berörda gravrättsinnehavare om gravvården anses vara osäker. 

Magnus Ahlström, kyrkogårdschef, tfn 0703-328942 

Musikgudstjänster våren 2019

Församlingen bjuder in till flera fina musikgudstjänster och konserter under våren. Välkommen att ta del av dessa musikaliska högtidsstunder under kyrkans vackra valv.

SOMMARKOLLO 2019

Nu är det äntligen dags igen för vårt populära SommarKollo i Hyllinge kyrka! Under två sommarveckor bjuder vi in barn i olika åldrar att komma till oss!
Tillsammans kommer vi bland annat ha pysseldag, vattenkrig,
göra utflykter och ha utomhusbio! 
Vi träffas tisdagar-fredagar mellan 9-15 (ändrade tider vid utflykt)
i Hyllinge kyrka! 
Vecka 26 bjuder vi in alla barn som är 7-9 år och vecka 27 bjuder in alla barn som är 10-12 år! 
För att vara med skickar man in anmälningslappen och när man har fått ett bekräftelse sms av oss har man fått en plats! De är först till kvarn som gäller och efter det går vi efter en kölista! 

Vid frågor kontakta Jennie 0737-461212

Här hittar du anmälningsblanketten 
Sommarkolloblankett 

UPV

Unga på väg eller unga praktiserande vuxna.
Välkommen till en ny startad grupp för dig som är mellan 18 år och 23 år.
Vi kommer träffas så där lagom mycket, ungefär var tredje vecka på torsdagar mellan 18.30 – 20.30.

I vita villan (Fd prästgården) mitt emot Björnekulla kyrka.
Under våren blir det 5 tillfällen;

28 februari, 28 mars, 18 april, 9 maj och 30 maj.
På UPV kommer det finnas möjligheter att prata om smått och stort samt göra andra saker förstås; som tex lagar vi  mat tillsammans på någon av träffarna.

Det är faktiskt lite upp till deltagarna vad de vill ta upp eller göra.
Fika blir det alltid!

UPV sista träff för våren är en lördag och då kommer vi avsluta med att åka iväg på något som gruppen bestämt tillsammans.
Om du vill hänga med i gruppen (max 10 deltagare) så anmäl dig till mig senast den 20 februari, via sms eller mail.
Hoppas vi ses!

Ahnna Forsman Becke, församlingspedagog
mobil 0760-520100.

ahnna.forsman.becke@svenskakyrkan.se

 

Sjung i kör!

Vill du uppleva glädje, gemenskap och trivsel? Gå då med i någon av församlingens körer. Det finns en kör för alla, för olika nivåer och olika åldrar. Läs mer om församlingens körverksamhet i vår folder

eller läs under fliken musik och kör

Kyrktaxi

För att beställa Kyrktaxi till några av våra gudstjänster
gäller följande telefonnummer: 042-12 02 00

Kyrktuppens förskola
Vår populära förskola Kyrktuppen har ljusa och fina lokaler, stor och omväxlande utemiljö och engagerade pedagoger. Är du intresserad av plats för ditt barn, hör av dig till förskolechef Jennica Larsson, tfn 0707-830868. Läs mer om Kyrktuppens förskola