Other languages with Google Translate

Björnekulla-Västra Broby församling

Björnekulla-Västra Broby församling har som vision att göra Jesus Kristus känd, trodd, älskad och efterföljd. Vi vill vara en naturlig del av samhället och dela människors liv i glädje och sorg.

Dags att anmäla sig till höstens olika barnverksamheter.

Under länken barnverksamheter hittar ni alla grupper. Du kan också läsa mer om barnverksamheten här. Och ytterligare info finns här
Anmälningsblankett finns här

Sjung i kör!

Vill du uppleva glädje, gemenskap och trivsel? Gå då med i någon av församlingens körer. Det finns en kör för alla, för olika nivåer och olika åldrar. Läs här eller ladda ner församlingens körfolder

Konfirmation 2020

Gillar du äventyr?

Då passar vår konfirmandgrupp i Hyllinge jättebra för dig! Vi blandar olika slags äventyr med konfirmandundervisning. Ena gången vi träffas så är det tex på Upzone i Ängelholm, och nästa gång träffas vi i Hyllinge kyrka och pratar om Gud.Låter det som något du vill vara med på?

Anmäl dig då till ÄVENTYRSGRUPPEN. Har du frågor så kan du kontakta oss, eller träffa oss på vår kick-off i Hyllinge kyrka tisdagen den 3/9 kl 18.00. Det går bra att anmäla sig då också!
Info: Ann-Louise Persson Norèn 070-770 24 92 (konf.ledare)
ann-louise.persson.noren@svenskakyrkan.se

Joel Jarbo 0732-41 82 40 (präst)    joel.jarbo@svenskakyrkan.se

Under konfirmandtiden får du tillfälle att prata om stora och spännande frågor, om livet, Gud, tro och tvivel. Du kommer också träffa nya kompisar och ha kul.  Vi erbjuder några olika alternativ:

Pay it forward- konfirmander i Åstorp, söndag eller onsdagar
Vill du välja detta upplägg kan du välja mellan att vara med i söndagsgruppen eller onsdagsgruppen.

Söndagsgruppen träffas i Björnekulla/Åstorp ungefär var tredje söndag
kl 10-15. Vi umgås, är med på gudstjänsten, äter mat och har sedan fortsatt konfaträff med något tema. Vi åker också på upplevelsedagar och
hittar på aktiviteter. Välj denna grupp om du har mycket annat i veckorna.

Onsdagsgruppen träffas i Björnekulla/Åstorp varannan onsdag kl 15-17.30. Varje träff börjar med fika, sedan fortsatt konfaträff med något speciellt tema. Vi åker också på upplevelsedagar och hittar på aktiviteter.

Båda onsdags– och söndagsgruppen gör två upplevelsedagar per termin, då vi tillsammans upplever och utforskar livet med alla våra sinnen, samt ett heldagsläger utan övernattning på våren 2020. Vi startar grupperna vecka 37.

Äventyrskonfirmander i Hyllinge
Tycker du om upplägget med fler äventyr väljer du äventyrskonfirmanderna med utgångspunkt i Hyllinge. Äventyrskonfirmanderna träffas i  Hyllinge ungefär varannan tisdag kl 16-18.30. Denna grupp har fokus på  äventyr och upplevelser. Förutom att träffas på tisdagar åker gruppen på utflykter, och har heldagar och halv-dagar med varierat innehåll då vi både är inomhus och utomhus. Gruppen är knuten till Hyllinge men är öppen för alla. Begränsat antal deltagare.

Sommarkonfirmander
Vill du hellre satsa tre veckor på sommarlovet väljer du sommarkonfirmander. Sommarkonfirmanderna träffas i Björnekulla under tre sommarveckor i början på sommaren 2020, kl 9-14, måndagar-tisdagar och torsdagar-fredagar. Vissa dagar blir det dagsutflykter och studiebesök. Välj denna grupp om du har mycket annat under terminerna, och om du vill vara med i en lite mindre konfirmandgrupp som gör många olika aktiviteter tillsammans. Gruppen träffas också två gånger på hösten 2019 och två gånger på våren 2020.

Mer information i vår folder

Anmälningsblankett

För mer information, kontakta Ahnna Forsman Becke, 0760-520100  ahnna.forsman.becke@svenskakyrkan.se

Ungdomskören sjöng i norska sjömanskyrkan i Spanien

Församlingens duktiga ungdomskör, under ledning av Camilla Rosenqvist, har varit på resa till Spanien i slutet av maj, och där sjöng de på mässan i Norska sjömanskyrkan. Deras medverkan var mycket uppskattad. Vi gläds med kören och är stolta över att de gör Björnekulla-Västra Broby församlings namn känt ute i stora världen. Tack ungdomskören för att ni är så fina ambassadörer för vår församling!

Hör deras framträdande här

Osäkra gravstenar på Björnekulla kyrkogård

Problemet med osäkra gravstenar har uppmärksammats efter flera tragiska olyckor och tillbud runt om i landet. Med start i juni månad 2019 och framåt kommer kontroll av gravstenar att ske på Björnekulla kyrkogård och detta ber vi om förståelse för. Kyrkogårdsförvaltningen har tillsynsansvar och ansvarar därför att kyrkogården är en säker plats för besökare och anställda. Det är gravrättsinnehavarens ansvar att hålla sin gravplats i ordnat och värdigt skick, vilket omfattar att gravanordningen är säkert monterad, 7 kap. 3 § begravningslagen. Du ombeds därför att ordna så att gravanordningen får en säker montering. Av säkerhetsskäl kommer vi att säkra upp med stolpar och band tillfälligt, på gravstenar som bedöms som säkerhetsrisker, i enlighet med 7 kap. 31 § i begravningslagen. Infor kommer att skickas ut till berörda gravrättsinnehavare om gravvården anses vara osäker.

Magnus Ahlström, kyrkogårdschef, tfn 0703-328942

Kyrktaxi

För att beställa Kyrktaxi till några av våra gudstjänster
gäller följande telefonnummer: 042-12 02 00