Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Björnekulla-Västra Broby församling

Björnekulla-Västra Broby församling har som vision att göra Jesus Kristus känd, trodd, älskad och efterföljd. Vi vill vara en naturlig del av samhället och dela människors liv i glädje och sorg.

Bild: Gunilla Nordström /Sveriges Radio

Under julen ökar trycket på kyrkan. Det är många som söker sig hit för ekonomiskt stöd. Med anledning av detta gjorde Sveriges Radio Kristianstad ett reportage från församlingen.
Lyssna på hela intervjun genom att klicka här
Diakoniassistent Jacob Sunnliden förklarar;

Kyrkans uppdrag är bland annat att vara ett barmhärtighetens tecken och den kallelsen sträcker långt längre än över jul. Vi möte människor under alla årets dagar och arbetar i relation för att förändra människans livssituation. Fattigdom är ett socialt, psykologiskt och ekonomiskt tillstånd. 
Kyrkan har god kontakt med andra aktörer i samhället och med kommunens socialtjänst. Många av handläggarna har ett stort hjärta och empati för de människor som besöker dem. Men det finns strukturella bekymmer.

Ett sådant kan vara detta med gåvor, fortsätter Jacob. Om vi ger en gåva på exempelvis 500 kronor så kan den ses som en inkomst. Då minskar det ekonomiska stödet från kommunen lika mycket som gåvan är på. Det blir ett plus minus noll situation för den behövande. Så kan det inte vara. Kommunen måste sluta omöjliggöra våra försök att hjälpa människor.

Bild: Lmp
Bild: Lmp
Hyllingedammen Bild: Lmp

Traditionellt luciafirande, Björnekulla kyrka fre 13 dec kl 19

Välkomna till stämningsfullt och vackert luciafirande i Björnekulla kyrka på luciadagens kväll kl 19. Barnkören och Voices medverkar under ledning av Per Henrik Johansson. Det blir en kväll med många levande ljus, som börjar med en andakt följt av ett vackert luciatåg med fina jul- och luciasånger. Denna dag tänker vi också särskilt på alla unga flickors rätt till att välja och besluta över sitt eget liv, så det kommer tas upp en kollekt till Acts julinsamling, ”För alla flickors rätt till ett värdigt liv”.

Foto: Lmp

Kyrktuppens lucia söndag 15 dec kl 15 Björnekulla kyrka

Välkomna till Kyrktuppens barns luciatåg, Björnekulla kyrka kl 15. Efter vi varit i kyrkan fortsätter vi med julfest i församlingshemmet med dans kring granen, tomtebesök, fika mm.

Maskrosen stänger inlämningen
för kläder den 25 november.

Vi öppnar igen den 20 januari 2020
Sista dagen för utlämning av kläder är 6 december.
Den 17 januari 2020 öppnar vi igen för inlämning.
Hälsningar
Birgitta och Gerd

Sjung i kör!

Vill du uppleva glädje, gemenskap och trivsel? Gå då med i någon av församlingens körer. Det finns en kör för alla, för olika nivåer och olika åldrar. Läs här eller ladda ner församlingens körfolder

Bönewebben

Skriv din bön, tänd ett ljus eller gör både och genom din mobil, läsplatta eller dator.

Alla kan ta del av bönen när den blivit publicerad bönewebben. Du kan också sprida den till andra genom sociala medier. Svenska kyrkan är tacksam över och varsam inför rätten att i andra sammanhang använda ett urval av de böner som publiceras på denna webbplats. Klicka här för att tända ett ljus.  

Kyrktaxi

För att beställa Kyrktaxi till några av våra gudstjänster
gäller följande telefonnummer: 042-12 02 00

Julens gudstjänster i våra kyrkor 2019...


Julafton 24 december

11.00 Björnekulla kyrka. Samling vid krubban, Erika Holm Johansson. Sång av barnen från Tingdalsskolans kör.

13.00 Björnekulla kyrka. Julbön, Erika Holm Johansson.
Sång av Andreas Itzigehl.

23.30 Björnekulla kyrka. Julnattsmässa, Gunnar Alling. 
Sång av Mats Calvén.

23.30 Hyllinge kyrka. Julnattsmässa, Ulla-Britt Bengtsson.
Sång av Jenny Winstedt.

Juldagen 25 december
07.00 Västra Broby kyrka. Julotta, Gunnar Alling.
Kyrkokören medv.

Annandag jul 26 december
11.00 Björnekulla kyrka. Mässa, Lars Falkfors. 
18.00 Musikgudstjänst, JULENS SÅNGER OCH PSALMER,
Stråkensemble under ledning av Björn Kleiman. Sångsolist, Malin Christensson  

Kyrktuppens förskola
Vår populära förskola Kyrktuppen har ljusa och fina lokaler, stor och omväxlande utemiljö och engagerade pedagoger. Är du intresserad av plats för ditt barn, hör av dig till förskolechef Jennica Larsson, tfn 0707-830868. Läs mer om Kyrktuppens förskola