Björnekulla-Västra Broby församling

Kontakt

Björnekulla-Västra Broby församling Besöksadress: Järnvägsgatan 24, 26531 Åstorp Telefon: +46(42)56900 E-post till Björnekulla-Västra Broby församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Björnekulla-Västra Broby församling

Björnekulla-Västra Broby församling har som vision att göra Jesus Kristus känd, trodd, älskad och efterföljd. Vi vill vara en naturlig del av samhället och dela människors liv i glädje och sorg.

Reformationsjubileum söndag 29 okt kl.11.00

31 oktober 1517 spikade Martin Luther upp sina teser på slottskyrkans port i Wittenberg. Det blev starten på reformationen, en förnyelserörelse som spred sig över stora delar av Europa, inte minst Sverige. 500-årsminnet av reformationen högtidlighålls i år över hela den världsvida kyrkan, också i vår församling.

Välkommen till reformationsjubileum söndagen den 29 oktober kl 11. Vi börjar med festhögmässa med Luthers psalmer i Björnekulla kyrka, i närvaro av kontraktsprost Ulla-Britt Bengtsson. Mässan är sammanlyst med Perstorp och Kvidinge församling. Efter mässan bjuder Åsbo kontrakt på lunch i Björnekulla församlingshem, med efterföljande föredrag av docent Rune Söderlund, ”Hur Martin Luther blev reformator”.
Anmälan till lunchen senast 25/10 på telefon 042-56900 (kl 10-12) eller sms 0700-918022 eller bjornakulla.pastorat@svenskakyrkan.se

Fondansökan

Ansökan av fondmedel från Björnekulla-V Broby församling:
Sökande ska vara medlem i Svenska kyrkan samt skriven i Björnekulla-V Broby församling.
Sista ansökningsdag är fredagen den 10 november.
Blanketter finns att hämta på pastorsexpeditionen må-fre kl 10-12, eller ring 042-569 00.

glädje och sorg i allhelgonatid

Tänd ett ljus, lyssna på musik, tala med någon, drick en kopp kaffe.
Fredag 3/11
Västra Broby kyrka är öppen kl.13.30-16
Orgelmusik kl.14.30 av Camilla Salomonsson
Björnekulla kyrka är öppen kl.13-16.30
Orgelmusik kl.15.30 av Camilla Salomonsson
Alla helgons dag
Lördag 4/11
Minnesgudstjänster med ljuständning
Kl.16.00 i Björnekulla kyrka, Gunnar Alling
Kl.18.00 i Västra Broby kyrka, Louise Skeppargård
Namnen på de under året avlidna läses upp.
Söndag e Alla helgons dag
5/11 kl.11.00 Mässa i Björnekulla kyrka, Louise Skeppargård

Svenska kyrkans bönewebb

Skriv din bön, tänd ett ljus eller gör både ock genom din mobil, läsplatta eller dator. Klicka här för att komma till Svenska Kyrkans Bönewebb. Där kan du tända ett ljus i en av våra kyrkor.

Bild: Jim Elfström

resultat för Kyrkovalet

Klicka här för att läsa mer om Kyrkovalsresultatet.

Verksamhetsfolder hösten 2017

Nu finns en ny verksamhetsfolder. Läs om allt som händer i höst i kyrkan i Björnekulla, Västra Broby och Hyllinge.

Kyrktaxi

För att beställa Kyrktaxi till några av våra gudstjänster
gäller följande telefonnummer: 042-12 02 00

Kyrktuppens förskola
Vår populära förskola Kyrktuppen har ljusa och fina lokaler, stor och omväxlande utemiljö och engagerade pedagoger. Är du intresserad av plats för ditt barn, hör av dig till förskolechef Jennica Larsson, tfn 0707-830868. Läs mer om Kyrktuppens förskola

Maskrosen

Inlämning av kläder börjar igen den 21 augusti/Ewa

har öppet för utlämning av kläder helgfria fredagar kl 10-12.
Tidsbeställning till Maskrosens utlämning,
måndagar kl 13.13-15.00.
Tel 042-502 12 eller 0730-767975
Maskrosen har öppet för inlämning av kläder,skor och sängkläder/handdukar måndagar i jämna veckor mellan klockan 15-17.