Kontakt

Björnekulla-Västra Broby församling Besöks- och postadress: Järnvägsgatan 24, 26531 Åstorp Telefon: +46(42)56900 E-post till Björnekulla-Västra Broby församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Musik och kör

Att sjunga är glädje och hälsa. Vi har körer för alla åldrar. Vi har också regelbunden konsertverksamhet med både våra egna och gästande musiker.

Körer

Församlingens barnkör "Sånglärkorna" övar onsdagar i Hyllinge kyrka.
Åk 0-2: Vi hämtar på skolan kl 13.30 (och lämnar på fritids 14.45).
Åk 3: Kommer direkt efter skolslut och övar till 15.15.
Vi äter mellis ihop.
Ledare: Camilla Salomonsson tfn 0700-913530.
camilla.salomonsson@svenskakyrkan.se

Ungdomskören träffas i körsalen i Björnekulla församlingshem torsdagar kl 17.30-18.30. Vi sjunger på ungdomsmässan, vid olika evenemang ute i samhället och i kyrkan och vi gör också resor ibland.
Ledare: Camilla Rosenqvist, tfn 0733-588076   c.rosenqvist76@gmail.com

NYSTART
Björnekulla-Västra Broby kyrkokör

Soli Deo Gloria! Kom och sjung till Guds ära!

Som ny organist i församlingen hälsar jag dig varmt välkommen till musikverksamheten!

Kyrkokören återupptar sin verksamhet igen måndagar 19.00 – 20.30 i Björnekulla församlingshem med start den 26 februari.

Vi kommer att sjunga en blandad repertoar - allt ifrån gregorianik till gospel - med tonvikt i den klassiska och folkliga kyrkomusiktraditionen. Framför oss i vår har vi sångmedverkan i någon av påskens gudstjänster och vid församlingens vårsoaré i maj. Kanske hinner vi även påbörja Vivaldis Gloria.

Välkommen du som vill medverka till att förgylla våra gudstjänster och konserter med sång! Läs gärna mer om musikverksamheten på församlingens hemsida. Vi finns även på Facebook. Om du undrar något, välkommen att kontakta mig!

Per Henrik Johansson, organist och körledare i Björnekulla-Västra Broby församling.

Per Henrik Johansson

Musikgudstjänster

Palmsöndagen 25 mars kl. 18.00 Pergolesis Stabat Mater
På trösken till påsken får vi lyssna till vacker och gripande körmusik. Stabat Mater av tonsättaren G. B. Pergolesi är ett mäktigt körverk som beskriver påskens drama ur Jesu mor Marias perspektiv. Halmstadskören Vokalis med  instrumentalister gästar oss, och dirigent är Per Henrik Johansson.

Söndagen den 20 april kl 18.00    Ängelholms Oratoriekör.
Välkommen till en härligt musikalisk kväll med storslagen körmusik. Ingrid Larsson- Hultqvist leder Ängelholms Oratoriekör som inför körens resa till Riga bjuder på ett omväxlande musikprogram.

Söndagen 29 april kl. 18.00    Kefas Gospelkör
Gospel betyder glädje och sista söndagen i april ser vi fram mot en härlig och glädjefylld musikgudstjänst med Kefas Gospel från Klippan under ledning av Mattias Vad Jensen.

Vårsoaré
I maj planerar vi en festlig vårsoaré i Björnekulla församlingshem med musik från församlingens körer, andakt, allsång och servering. Vi återkommer med datum!