Other languages with Google Translate

Musik och kör

Att sjunga är glädje och hälsa. Vi har körer för alla åldrar. Vi har också regelbunden konsertverksamhet med både våra egna och gästande musiker.

Körstart luciakörerna

Vill du vara med i vårt luciatåg fredagen den 13 december
kl. 19.00 i Björnekulla kyrka?
Då ska du gå med i någon av körerna som övar i Björnekulla församlingshem!

Ålder 9-12 år: tisdagar 16.30-17.15 start 15 oktober
Ålder: 7-9 år onsdagar 17.00-17.40 start 16 oktober
Voices (ungdomar och yngre vuxna) tisdagar 17.45-18.45 start 22 oktober

Ledare: Per Henrik Johansson
Kontakt & Anmälan: 0707-144442; perhenrik.johansson@svenskakyrkan.se
Plats: Körsalen i Björnekulla församlingshem, 2:a våningen
Det kostar inget att vara med. Varmt välkomna!

Läs mer om höstens musikgudstjänster här

Körer

Barnkören "Sånglärkorna" - för barn i årskurs f-2. På onsdagar i Hyllinge kyrka välkomnar vi alla barn som är 6-8 år till den härliga barnkören Sånglärkorna. På kören sjunger vi roliga sånger tillsammans, fikar varje gång och medverkar med sång på våra familjegudstjänster.
Onsdagar kl. 13.45-14.45.
Ledarna går och hämtar och lämnar barnen på Hyllinge skolas fritids.
Ledare: Camilla Salomonsson
Kontakt och anmälan: camilla.salomonsson@svenskakyrkan.se
eller tel. 070-091 35 30
Anmälningsblankett sånglärkorna

Lucia & Disney-kören, för barn i årskurs 1-6 i två grupper. Vill du vara med i Luciatåget i Björnekulla kyrka 13/12 och går i låg- eller mellanstadiet? Kom med i vårt projekt Luciakören! Efter jul fortsätter projektet i form av Disneykören, vi övar fram till Disneykavalkaden 29 mars.
Tisdagar 16.30-17.15 ålder 9-12 år, start 15 oktober
Onsdagar 17.00-17.40 ålder 7-9 år, start 16 oktober.
Björnekulla församlingshem, körsalen på 2:a våningen, Åstorp
Ledare: Per Henrik Johansson
Kontakt och anmälan:
perhenrik.johansson@svenskakyrkan.se eller tel. 070-714 44 42

Ungdomskören träffas i körsalen i Björnekulla församlingshem torsdagar kl 17.15-18.15. Vi sjunger på ungdomsmässan, vid olika evenemang ute i samhället och i kyrkan och vi gör också resor ibland.
Ledare: Camilla Rosenqvist, tfn 0733-588076   c.rosenqvist76@gmail.com
Höststart: Slutet av augusti eller början av september

Voices.
Ny kör för unga vuxna och vuxna ungdomar med eller utan tidigare körerfarenhet. Tänkt ålder 20-40. Vi sjunger mest tvåstämmigt i olika genre: ballad, jazz, visa och gospel. Du behöver inte ha sjungit i kör tidigare, och behöver inte heller kunna noter. Men du gillar att sjunga!
Tisdagar kl. 17.45-18.45
Björnekulla Björnekulla-Västra Broby kyrkokör. Vi sjunger en blandad repertoar med tonvikt i det klassiska. Du bör ha sjungit i kör tidigare. Kören sjunger i sopran 1, sopran 2, alt och baryton.
Tisdagar kl. 19.00-20.30.
Vi ska försöka bygga upp en mansstämma framöver, så sångintresserade
killar/män är varmt välkomna att höra av sig!
Björnekulla församlingshem, körsalen, Åstorp
Ledare: Per Henrik Johansson                                                                                                  Kontakt och anmälan: perhenrik.johansson@svenskakyrkan.se eller tel.              070-714 44 42                                                                                               Höststart: 3/9

Välkommen
du som vill medverka i våra körer. Vi finns även på Facebook. Om du undrar något om församlingens musikverksamhet, välkommen att kontakta Per Henrik Johansson, organist och körledare i Björnekulla-Västra Broby församling, tfn 0707-144442, perhenrik.johansson@svenskakyrkan.se