Björnekulla-Västra Broby församling

Kontakt

Björnekulla-Västra Broby församling Besöksadress: Järnvägsgatan 24, 26531 Åstorp Telefon: +46(42)56900 E-post till Björnekulla-Västra Broby församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Musik och kör

Att sjunga är glädje och hälsa. Vi har körer för alla åldrar. Vi har också regelbunden konsertverksamhet med både våra egna och gästande musiker.

Musik i sommarkväll 2017 onsdagar kl 19

Var tredje onsdag blir det musik i sommarkväll i någon av våra kyrkor. Vi varje tillfälle bjuds på vacker sång och musik i olika genrer. Det blir också varje gång andakt med textläsning och betraktelse där vi också själva får sjunga med i två sommarpsalmer.

Onsdag 7 juni kl 19.00 i Björnekulla kyrka
Bygdekören, dirigent Karl-Anders Knutsson. Bygdekören är en blandad kör med ca 40 medlemmar från olika delar av nordvästra Skåne. Kören bjuder på ett härligt program med såväl klassisk körmusik som pop, rock och schlager.

Onsdag 28 juni kl 19.00 i Björnekulla kyrka
Åstorps seniorsångare, dirigent Gunnel Nilsson. Åstorps seniorsångare är ett glatt gäng som sprider glädje med sånger och visor från olika tider. Till körens sång spelas också gitarr, bas och dragspel och andra instrument.

Onsdag 19 juli kl 19.00 i Björnekulla kyrka
Jessica Yngvesson, sång. Jessica är från Ängelholm och har sjungit och spelat i hela sitt liv. Idag är hon aktiv i sånggruppen Ballanz, St Mikael Gospel och St Mikael vokalensemble. Hon har även sjungit i ett countrybad och är med i Hjärnarpsrevyn. Jessica sjunger allt från pop/rock till musikal.

Onsdag 9 augusti kl 19.00 i Västra Broby kyrka
Billinge underhållningsorkester, ledare Ann-Louise Wassenius. BUO, som gruppen förkortas, består av sju glada medlemmar från trakten, och har en bred repertoar. Välkommen till en kväll fylld av sång och musik och sommarstämning.

Onsdag 30 augusti kl 19.00 i Björnekulla kyrka
Sommaren avslutas med en riktig höjdare. Det blir en kväll med kammarmusik av yppersta klass, bland annat Robert Schumanns pianokvartett op.47. Medverkar gör musiker som på ett eller annat sätt har en anknytning till Björnekulla kyrka: Björn Kleiman, violin, Heidi Wieland, viola, Tobias van der Pals, cello och Vladimir Masko, piano.

Alltid fri entré till musik i sommarkväll. Välkommen.

Körer

Barnkören i Hyllinge träffas i Hyllinge småkyrka onsdagar kl 13.45-14.45. Tycker du också att det är roligt att sjunga, spela teater och skratta? Kom med i vårt gäng! Varmt välkommen. Ledare: Camilla Salomonsson.

Ungdomskören i Björnekulla träffas torsdagar kl 17.30-18.30. Vi sjunger på ungdomsmässan, vid olika evenemang ute i samhället och i kyrkan och vi gör också resor ibland. Ledare: Camilla Rosenqvist.

Kyrkokören. I år är det 100-årsjubileum för Kyrkokören i Björnekulla-Västra Broby. Kyrkokören sjunger en blandad repertoar och medverkar i gudstjänsterna under kyrkans stora högtider. Kyrkokören ger också återkommande konserter och medverkar i olika projekt. Välkommen att vara med! Vi träffas i Björnekulla församlingshem måndagar kl 19.00-21.00.  Ledare: Vladimir Masko, tfn 0709-21 54 63

Projektkören- för dig som gillar att sjunga men kanske inte har tid att öva varje vecka. Projektkören gör större uppsättningar i projektform, och sjunger både pop och klassiskt, tex Queen, Bach och Händels Messias.  För mer information, kontakta Vladimir Masko på tfn 070-9215463 eller vladimir.masko@svenskakyrkan.se

Konserter

Under vinterhalvåret, ungefär en gång i månaden, på söndagskvällar kl 18, är det musik i kyrkan. Gästande musiker från när och fjärran bjuder på fina program som ger ”balsam för själen”. Musik ge oss ljus och tröst och upplevelser utöver vad ord kan beskriva.