Diakoni

Ordet ”Diakoni” betyder tjänst, och handlar om Guds omsorg om människan i de olika livssituationer vi hamnar i. I Björnekulla - Västra Broby församling är vi två personer som arbetar med enbart diakoni, och vi finns tillgängliga för dig som behöver hjälp och stöd av olika slag. Du är välkommen att höra av dig till oss, med smått som stort.

Samtal i sorg 

Att uppleva sorg är smärtsamt. Den går inte att bota men den går att göra mer uthärdlig. Det är viktigt att få sätta ord på sin sorg. Det finns inga rätt och inga fel. Ibland är saknaden stor och vissa gånger är den mindre.

För dig, som under året förlorat en närstående, erbjuder vi en samtalsgrupp. Här kan vi dela tankar, upplevelser och känslor om den sista tiden tillsammans, nuet och framtiden.

Kontakta vik. diakon Ann-Louise Persson, tfn. 0708-21 37 57 för mer information

Enskilda samtal

Behöver du prata med någon? Att få sätta ord på tankar och känslor kan göra stor skillnad, och ibland kan det vara skönt att samtala med någon utomstående. Vi finns tillgängliga för enskilda samtal, inget är för smått eller stort för att dela. Vi har tystnadsplikt, för inga journaler och samtalen är kostnadsfria. Vik. Diakon Ann-Louise Persson 0708-213757, diakoniassisten Jacob 0703-280681

Maskrosen

I vår prästgård finns Maskrosen. Där har vi kläder, skor, handdukar och sängkläder som blivit skänkta till oss, och som du kan få gratis om du är i behov av det. För dig som vill lämna saker tar vi för närvarande gärna emot ytterplagg för vintersäsongen för både barn och vuxna, men i övrigt kan vi inte ta emot särskilt mycket kläder på grund av platsbrist.

Kontakta vik. diakon Ann-Louise Persson, tfn. 0708-21 37 57 för att höra om det finns möjlighet att hämta eller lämna kläder.