Other languages with Google Translate

Barnverksamhet

Barnen är inte bara kyrkans framtid, de är kyrkans nu. Församlingen välkomnar barn i alla åldrar, både söndagar och vardagar. Vi driver också en mycket uppskattad förskola, Kyrktuppen, med engagerade pedagoger och ljusa lokaler och med mycket tid för varje barn. Vår förskola har plats för ca 20 barn. I allt vårt arbete med barn vill vi skapa en miljö där barnen trivs och utvecklas.

Anmälningsblankett till barnverksamheterna hittar du här

Kyrktuppen, vår fina förskola, för barn 1-6 år. Vi arbetar enligt läroplanen för förskolan med engagerade pedagoger och fina och ändamålsenliga lokaler. Läs mer om Kyrktuppens förskola.

Barngudstjänst i Björnekulla, 2-5 år. Vanligtvis första tisdagen i månaden hålls barngudstjänster för ålder 2-5 år i Björnekulla kyrka. Vi sitter tillsammans på mattan framme i kyrkan, prästen berättar och vi sjunger tillsammans. Samlingen brukar ta ca 20 minuter, och barnen från kyrktuppen är alltid med. Håll utkik i vår kalender efter exakta datum.

Tisdax
På tisdagar välkomnar vi alla barn som är 6-7 år att komma till Hyllinge kyrka och vara med i våra olika projekt. Under terminen kommer vi erbjuda barnen att vara med i tre olika projekt och man kan välja att anmäla sig till alla, till två eller bara till ett av dom. Man väljer helt själv! I varje projekt kommer vi pyssla, leka och hitta på olika aktiviteter på projekttemat. Vi kommer också fika tillsammans varje gång.
Det kostar 50kr per projekt att vara med.
Tisdax träffas på tisdagar i Hyllinge kyrka 13.30-15.30 med start den 10/9.
Våra ledare hämtar barnen på Hyllinge skola när de slutar och går tillbaka till fritids med de barn som ska fortsätta sin eftermiddag på fritids, fyll i hämtnings/lämnings schemat noga på anmälningsblanketten för de barn som ska tillbaka till fritids.

Sånglärkorna
Församlingens barnkör, för åldern 6-8 år, övar på onsdagar kl 13.45 i Hyllinge kyrka. Ledare Camilla Salomonsson, tfn 0700-913530 camilla.salomonsson@svenskakyrkan.se

-EKO-
Vi välkomnar alla barn som är 8-9 år till vår nya grupp EKO!
Vi träffas i Hyllinge på måndagar 14.15-16.15! Vi kommer tillsammans jobba
med vår miljö på roliga och lärorika sätt. Vi kommer pyssla, fika och göra
utflykter på ett klimatsmart vis, både i vår närmiljö och lite
längre iväg!
Barnen tar sig till och från oss
på egen hand!
Gruppen startat den 9/9!
Det kostar 200kr per termin att vara med!

Juniorklubben
Varje torsdag öppnar vi dörrarna i Hyllinge kyrka för alla 10-11 åringar med start den 12/9 15-17.
Välkomna att vara med i Juniorklubben, JK i Hyllinge kyrka där vi fikar, snackar och hänger. Vi åker också på lite olika utflykter som vi tillsammans planerar efter barnens önskemål. Barnen tar sig till oss och hem från oss på egen hand! Det kostar 250kr per termin att vara med och avgiften ska betalas in efter 2 prova-på gånger.
Gruppen startar den 12/9

KyrkHäng
Vi välkomnar alla 12-13 åringar att komma till Hyllinge kyrka varannan onsdag (ojämna veckor) 15.30-17.30 och va med i gruppen KyrkHäng! Tillsammans planerar vi terminens innehåll så som filmkvällar, matlagning och utflykter! Vid utflykter kan gruppens träffar flyttas till fredagar. Det kostar 250 kr att vara med och det kan
tillkomma en mindre summa vid utflykter.  Gruppen startar den 11/9
Välkomna!

After school
After School är en grupp för dig som går i åk 4, 5 och åk 6 i Åstorp. Vi träffas på tisdagar mellan 14.30-17.00, i den vita byggnad intill Björnekulla kyrka som vi kallar prästgården. After School är en kreativ grupp där det finns möjlighet till aktiviteter, pyssla, måla, spela teater m.m. Gruppen startar tisdagen den 10 september. Kontakt: emma.hollen@svenskakyrkan.se eller tel. 0760-529983

Mamma-må-bra

Pilates inspirerad träning med mjuka rörelser som bygger upp kroppen. Vi tränar i ca 45 min och efter passet så bjuds det på fräsch nygjord smoothie. Du kan ta med din baby som kan ligga bredvid dig när du tränar. Jag har två grupper du kan anmäla dig till under hösten, en i Hyllinge och en i Åstorp.
Grupp 1
Start: v 38 19/9, Torsdagar kl. 09.30-11.00 Hyllinge kyrka
Kostnad:  175 kr för 5 träningspass
Anmälan senast 16/9 till:  ann-louise.persson.noren@svenskakyrkan.se

Grupp 2
Start: v 45, 7/11
Torsdagar kl. 09.30-11.00  på ovanvåningen i
Björnekulla församlingshem
Kostnad:  175 kr för 5 träningspass
Anmälan senast 4/11
till:  ann-louise.persson.noren@svenskakyrkan.se  Tel: 070-770 24 92

BABYMASSAGE
Välkomna alla föräldrar med små bebisar på babymassage!
Vi masserar ca 20-30 minuter och efter massagen finns det möjlighet att stanna kvar och fika tillsammans för 20kr/familj. Kursen är för bebisar 0-1 år och ni behöver ha två handdukar eller babyfiltar med er. I kursen ingår material om massagen så ni kan fortsätta massera hemma och massageolja.

Vi erbjuder två kurser under terminen:
Kurs 1 i Hyllinge kyrka startar : v 38, måndag  9.30-11
Kurs 2 i Björnekulla startar:  v 45 tisdag 9.30-11

Det är begränsat antal platser och först till kvarn!

Anmälan görs senast den till 9/9
Jennie 0737-461212 (sms går bra).
Kursen kostar ingenting!

Varmt välkomna!

För mer information om barnverksamheten, kontakta ledarna:
Jennie Sjövall tfn 0737-461212
Ann-Louise Persson Norén tfn 0707-7702492
Kyrktuppens förskolechef, Jennica Larsson tfn 0707-830868

Anmälningsblankett

Vill du ha nyhetsbrevet några gånger per år från barnledarna via mail, med information om vad som händer i kyrkan för barnen, hör av dig till jennie.sjovall@svenskakyrkan.se