Other languages with Google Translate

Barnverksamhet

Barnen är inte bara kyrkans framtid, de är kyrkans nu. Församlingen välkomnar barn i alla åldrar, både söndagar och vardagar. Vi driver också en mycket uppskattad förskola, Kyrktuppen, med engagerade pedagoger och ljusa lokaler och med mycket tid för varje barn. Vår förskola har plats för ca 20 barn. I allt vårt arbete med barn vill vi skapa en miljö där barnen trivs och utvecklas.

Kyrktuppen, vår fina förskola, för barn 1-6 år. Vi arbetar enligt läroplanen för förskolan med engagerade pedagoger och fina och ändamålsenliga lokaler. Läs mer om Kyrktuppens förskola.

Barngudstjänst i Björnekulla, 2-5 år. Vanligtvis första tisdagen i månaden hålls barngudstjänster för ålder 2-5 år i Björnekulla kyrka. Vi sitter tillsammans på mattan framme i kyrkan, prästen berättar och vi sjunger tillsammans. Samlingen brukar ta ca 20 minuter, och barnen från kyrktuppen är alltid med. Håll utkik i vår kalender efter exakta datum.

Öppen Kyrkis Björnekulla och Hyllinge
Välkomna alla föräldrar som är hemma med små barn till Öppen kyrkis!Vi träffas på måndagar i Hyllinge kyrka och på tisdagar i Björnekulla, prästgården och våra öppet tider är 9-11.30.
Vi fyller terminen med roligt pyssel, lekar och god frukost/fika. Varje träff dukar vi fram frukosten/fikan ca 9.30 och det kostar 20kr/familj. Vårterminen startar måndagen den 14/1 och tisdagen den 15/1.
Varmt välkomna!

Tisdax
På tisdagar välkomnar vi alla barn som är 6-7 år att komma till Hyllinge kyrka och vara med i våra olika projekt. Under terminen kommer vi erbjuda barnen att vara med i tre olika projekt och man kan välja att anmäla sig till alla, till två eller bara till ett av dom. Man väljer helt själv! I varje projekt kommer vi pyssla, leka och hitta på olika aktiviteter på projekttemat. Vi kommer också fika tillsammans varje gång.
Det kostar 50kr per projekt att vara med. Tisdax träffas på tisdagar i Hyllinge kyrka 13.30-15.30 med start den 15/1.
Våra ledare hämtar barnen på Hyllinge skola när de slutar och går tillbaka till fritids med de barn som ska fortsätta sin eftermiddag på fritids, fyll i hämtnings/lämnings schemat noga på anmälningsblanketten för de barn som ska tillbaka till fritids.

Sånglärkorna
Onsdagar kl 13.30 träffas sånglärkorna, församlingens barnkör. Vi hämtar barnen på fritids och vi lämnar sedan barnen tillbaka på fritids efter kören. Ledare för kören är Camilla Salomonsson (tfn 0700-913530 och Jennie Sjövall (tfn 0737-461212)

#MIX
Alla barn som är 8-9 år är varmt välkomna till Hyllinge kyrka på måndagar mellan 14.15-16.15 i gruppen #MIX. På #MIX pysslar vi, lyssnar på musik, dansar och åker ibland på någon utflykt. Varje gång vi träffas äter vi någon god fika ihop. Barnen tar sig själva eller i sällskap med annan vuxen till och hem från oss i Hyllinge kyrka. Det kostar 200 kr per termin att vara med i #MIX och avgiften ska betalas in efter två prova-på gånger. Gruppen startar den 14/1.

Juniorklubben
Varje torsdag öppnar vi dörrarna i Hyllinge kyrka för alla 10-11 åringar med start 17/1. Välkomna att vara med i Juniorklubben, JK i Hyllinge kyrka där vi fikar, snackar och hänger. Vi åker också på lite olika utflykter som vi tillsammans planerar efter barnens önskemål. Ojämna veckor träffas vi 15-17 och jämna veckor träffas vi 15-16.30. Barnen tar sig till oss och hem från oss på egen hand! Det kostar 250kr per termin att vara med och avgiften ska betalas in efter 2 prova-på gånger. Gruppen startar den 17/1

KyrkHäng
Vi välkomnar alla 12-13 åringar att komma till Hyllinge kyrka varannan onsdag 15.30-17.30 och va med i gruppen KyrkHäng! Tillsammans planerar vi terminens innehåll så som filmkvällar, matlagning och utflykter! Vid utflykter kan gruppens träffar flyttas till fredagar. Det kostar 250 kr att vara med och det kan tillkomma en mindre summa vid utflykter. Gruppen startar den 16/1. Välkomna!

Mamma-må-bra!
Välkomna till Mamma-må-bra. Vi kör ett pilates-inspirerat träningspass på ca 45 min. Passet är på en lätt nivå så alla kan vara med & efteråt bjuder vi på goda smoothies.  Det går bra att ha barn med sig till passet. De små kan ligga bredvid mamman eller vara i vår lilla lekhörna. Vi har en personal som hjälper till att hålla koll på barnen.  Vi träffas torsdagar 9.30-11 i Björnekulla församlingshem, Åstorp.
Kursen är under 10 tillfällen per termin och kostar 350 kr.

För mer information om barnverksamheten, kontakta ledarna:
Jennie Sjövall tfn 0737-461212
Ann-Louise Persson Norén tfn 0707-7702492
Kyrktuppens förskolechef, Jennica Larsson tfn 0707-830868

Anmälningsblankett

Vill du ha nyhetsbrevet några gånger per år från barnledarna via mail, med information om vad som händer i kyrkan för barnen, hör av dig till jennie.sjovall@svenskakyrkan.se