Barnverksamhet

Barnen är inte bara kyrkans framtid, de är kyrkans nu. Församlingen välkomnar barn i alla åldrar, både söndagar och vardagar. Vi driver också en mycket uppskattad förskola, Kyrktuppen, med engagerade pedagoger och ljusa lokaler och med mycket tid för varje barn. Vår förskola har plats för ca 20 barn. I allt vårt arbete med barn vill vi skapa en miljö där barnen trivs och utvecklas.

Anmälningsblankett till barnverksamheterna hittar du här

Kyrktuppen, vår fina förskola, för barn 1-6 år. Vi arbetar enligt läroplanen för förskolan med engagerade pedagoger och fina och ändamålsenliga lokaler. Läs mer om Kyrktuppens förskola.

Barngudstjänst i Björnekulla, 2-5 år. Vanligtvis första tisdagen i månaden hålls barngudstjänster för ålder 2-5 år i Björnekulla kyrka. Vi sitter tillsammans på mattan framme i kyrkan, prästen berättar och vi sjunger tillsammans. Samlingen brukar ta ca 20 minuter, och barnen från kyrktuppen är alltid med. Håll utkik i vår kalender efter exakta datum.

Babymassage
Under hösten kommer vi nu erbjuda live-sända babymassages kurser. Du och din bebis sitter hemma i er trygga miljö och får då en länk skickad till er för att koppla upp er till kursen.
Mer info kommer v 33

Eko
Till hösten drar eko äntligen igång igen för alla barn som är 8-9 år.
Vi kommer vara endast ute varje träff och pyssla, upptäcka och fika.
Så kläder och skor efter väder gäller!

Vi träffas på måndagar 14.15-16.15 på atriet i hyllinge kyrka.
Begränsat antal platser
mer info och hur man anmäler sig kommer v 33

Munkarna
Nu är det dags att baka igen i Hyllinge kyrka för alla barn som är 10-11 år!
Vi träffas på torsdagar kl 15-17!
Vi kommer att börja terminen med att baka utomhus på atriet (innergården) i kyrkan. Vi kommer att vara ute så länge vädret tillåter (ungefär till höstlovet). Vi kommer göra bakverk som inte kräver ugn, lära oss att baka på grill m.m.

Efter höstlovet kommer vi köra bakning på distans. Barnen får komma hit och hämta eller lite bak-kit med ingredienser att ta med sig hem. Vi skickar sen också en film via mail eller usb där vi ledare har filmat in instruktionerna. Barnen får då baka hemma när det passar och kan bjuda familjen på något gott!

Vid frågor och anmäla kontakta Jennie 0737-461212 eller jennie.sjovall@svenskakyrkan.se

Kyrkhäng
Vi återkommer längre fram i höst hur vi gör med kyrkhäng.
Vid frågor kontakta Jennie 0737-461212 eller Ann-louise 0707-702492

För mer information om barnverksamheten, kontakta ledarna:
Jennie Sjövall tfn 0737-461212
Ann-Louise Persson Norén tfn 0707-7702492
Kyrktuppens förskolechef, Jennica Larsson tfn 0707-830868

Anmälningsblankett

Vill du ha nyhetsbrevet några gånger per år från barnledarna via mail, med information om vad som händer i kyrkan för barnen, hör av dig till jennie.sjovall@svenskakyrkan.se