Älvdalens församling

Dop, vigsel och begravning är bara en del av Älvdalens församlings verksamheter. Välkomna att kika runt på vår hemsida för mer information.

Varmt välkommen!

Kvällsgudstjänst

På söndag hinner du dra en röding eller två under dagen och komma på gudstjänst till kvällen.

Baka och skänk

Vi säljer sedan brödet till förmån för ACT efter högmässan. Genom detta bidrar du till fasteinsamlingen "Dela lika och rädda liv"

Midfastosöndagen

Högmässa med Karolina & Jenny, Internationella gruppen ACT Svenska kyrkan & SKUT

Psalmer & Våfflor

Välkommen på församlingsafton i Brittgården den 12 mars kl. 18:30! Vi önskar oss psalmer, köper våfflor och lotter till ackompanjemang av Må-Bra-kören, Jenny Halvarsson & Tore Eriksson. Insamling till ACT under kvällens aktiviteter.

Ladda batterierna här hos oss!

Har ni sett att det lyser grönt på vår parkering 😊 söder om Brittgården? Vi har installerat 4 ladd platser för elfordon 😊 Samtidigt som fordonet laddas kan man själv ladda upp med en kopp te eller kaffe inne i Brittgården (vardagar kl. 8-16). Välkomna!

VÄLKOMMEN TILL DOP

Ett litet barn har kommit till världen. Det vill vi fira tillsammans med er. Klicka här för att läs mer om dopet!

Diakoni

Vi vill göra människor delaktiga i församlingens liv. Vill du göra en ideell insats så kontakta oss gärna. Diakoni är att samordna alla goda krafter och ett diakonalt förhållningssätt ska genomsyra hela församlingens liv. Tillsammans kan vi göra så mycket mer! Ingrid El Qortobi, diakon tel 0251-431 42 Lena Schröder, diakoniassistent tel 0251-431 65

Vigsel - Störst av allt är kärleken

Har ni planer på att gifta er, tveka inte att ta kontakt med oss för att boka in ett möte för att planera och få svar på era frågor. Ring församlingsexpeditionen på 0251-431 40 Kyrkoherde Karolina Pernling 0251-431 43 Komminister (präst) Åse Johansson 0251-431 41

Konfirmand 2023-2024

Häng med på konfirmation! Konfirmation 2024 Tro - Kompisar - Livet Söndag den 25 februari kl. 10:45 - 15:00 träffas vi i Älvdalens kyrka. Vi deltar i högmässan och efteråt går vi till församlingshemmet Brittgården tillsammans, äter lunch och fortsätter konfirmandträffen.  Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Vad är viktigt i mitt liv? Hur är jag en bra människa? Vem vill jag vara? Finns Gud? Kan jag tro? Vad betyder det i så fall för mig? Konfirmation är din möjlighet att fundera på allt det här både själv och tillsammans med andra ungdomar och vuxna. Konfirmation handlar om tro. Och tro handlar om livet: om dig och alla du bryr dig om och hur det är att vara människa bland alla andra människor här på jorden. Och så mycket mer. Konfirmation är också träffar, skratt, allvar, sommar, sol, läger, Bibeln, andakt, gudstjänst, nära vänner och nya vänner. Det är så mycket mer. Hur mycket mer? Våga utmana dig själv och ta reda på det. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmationen är så mycket mer. Konfirmation handlar om de stora frågorna – tro, liv och kärlek. Dessutom får många konfirmander vänner för livet. Det är inte försent att anmäla dig! skicka ett mail till alvdalen.pastorat@svenskakyrkan.se med kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig :-)

Information om personuppgiftsincident - Svenska kyrkan

Ulla Berg, Margit Nilsson & Bonita Gädd i Brindberg 6 augusti 2023 Foto: Katarina Brodin

Högmässa inspelad i Älvdalens kyrka sändes 2 juli kl. 11.03 i P1

Måndagen den 12 juni spelade Sveriges Radio in en högmässa. Den kommer att sändas den 2 juli kl. 11.03. Den har temat för 2 juli - att inte döma. Medverkande är bland annat kyrkoherde Karolina Pernling (som läser välsignelsen på älvdalska), komminister Åse Johansson, diakon Ingrid El Qortobi, kantor Gunilla Albertsdotter leder Älvdalens kyrkokör, kantor Ulrika Ryssmats spelar orgel, Stefan Nykvist spelar piano och sjunger med kyrkkören och vår grand old kantor Mait Thoäng spelar också piano till kyrkokörens sång. Torbjörn Zakrisson sjunger solo med Eva Nordin. Många fler medverkande. Tack till alla som gjorde detta möjligt!

Söndagens högmässa, lyssna på Sveriges Radio den 2 juli kl. 11:03 i P1
Vi har kul på jobbet!
Student i Älvdalens kyrka 16 juni 2023 Foto: Åse Johansson
Barnkörens resa till Malung 6 maj 2023
Blåsippan ute i backarna står... Foto: Mikael Knagg

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Barndop

Mer info här

Sveriges Radios artikel med intervju

Lyssna här

Klicka här för webbsändningen

26 mars kl.11 Mässa med lådöppning
Igår spelade barnkören Music Mind Games/20230208 foto Katarina Brodin

Barnkören
På bilden spelade barnkören Music Mind Games tillsammans med en av våra ledare, vi sjöng förstås också, ritade och hade fruktstund. Det skulle vara kul om några fler ville vara med på våra övningar på onsdagar mellan 16:30 -17:45 i Brittgården. Alla barn mellan 7-12 år 
är välkomna! Just nu passare det extra bra att komma och prova på eftersom vi har börjat med nya sånger. /Katarina Brodin & Carina Wallin 

Musikgudstjänst i Älvdalens kyrka 5 februari 2023 Foto: Katarina Brodin

Välkommen till dop

VÄLKOMMEN TILL DOP

Ett litet barn har kommit till världen. Det vill vi fira tillsammans med er. Läs mer om dopet, klicka här!

Dopfunt i S:t Martins kapell, Brittgården

Visa hänsyn

Med hänsyn till varandra ber vi dig stanna hemma om du känner dig sjuk eller har symptom på luftvägsinfektion, så som hosta, snuva, feber, m.m

Församlingsexpeditionens öppettider:

måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 10.00 - 12.00.
Telefonnr: 0251-431 40

Klicka här för att komma till församlingens facebooksida!

 

KP

Kyrkorådet i vår församling har anställt Karolina Pernling som vår nya kyrkoherde. Hon tillträder tjänsten den 1 oktober och vi gläds åt att du vill jobba hos oss. Vi hoppas att du ska trivas här hos oss och att det ska bli många goda år i vår församling.

Älvdalens församling

Älvdalens församling är en evangelisk-luthersk, öppen, demokratisk folkkyrka.  Församlingen är en självstyrande gemenskap som lever och  utvecklas och därför skiftar dess verksamhet med medlemmarna och tiden.
Kärnan i församlingsgemenskapen är gudstjänsterna.
Älvdalens församling ingår i Norra Dalarnas kontrakt i Västerås stift. 
Kyrkorådet är församlingens styrelse.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

FAIRTRADE

Vår Fairtradehylla finner du vid expeditionsdisken i Brittgården. Vi har passat på att fylla den med choklad, kryddor och leksaker. Välkommen in!

NEDLAGDA GRAVSTENAR

Information om nedlagda gravstenar klicka här!

SKYLTADE GRAVPLATSER

Älvdalens församling söker gravrättsinnehavare. De gravplatser som berörs är försedda med skylt. Du som vill veta mer eller om du är antecknad som gravrättsinnehavare är välkommen att kontakta församlingsexpeditionen. För mer information klicka här!

GRAVSKÖTSEL

Älvdalens församling erbjuder gravskötsel och övrig service på församlingens samtliga kyrkogårdar. För mer information klicka här!

Bli Medlem

Genom att vara med i Svenska kyrkan bidrar du till att både du och andra kan ta del av ett omfattande socialt arbete både här i Älvdalen och ute i världen. Du bidrar till att kyrkorummen kan finnas för såväl stillhet och eftertanke, som gudstjänster och konserter. Du bidrar till att barn och ungdomar kan få växa i trygghet och självkänsla. Och att människor, oavsett ålder, kan hitta ett meningsfullt och aktivt liv.

Anmälningsblankett:

Anmälningsblankett för barn/unga under 18 år

Anmälningsblankett för vuxen

 

GDPR - Så behandlar vi dina personuppgifter

Så här behandlar Svenska Kyrkan dina personuppgifter:  (Klicka här!)

https://www.svenskakyrkan.se/om-oss/personuppgifter