Konfirmand 2025

Häng med på konfirmation 2025! Tro - Kompisar - Livet Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Vad är viktigt i mitt liv? Hur är jag en bra människa? Vem vill jag vara? Finns Gud? Kan jag tro? Vad betyder det i så fall för mig? Konfirmation är din möjlighet att fundera på allt det här både själv och tillsammans med andra ungdomar och vuxna. Konfirmation handlar om tro. Och tro handlar om livet: om dig och alla du bryr dig om och hur det är att vara människa bland alla andra människor här på jorden. Och så mycket mer. Konfirmation är också träffar, skratt, allvar, sommar, sol, läger, Bibeln, andakt, gudstjänst, nära vänner och nya vänner. Det är så mycket mer. Hur mycket mer? Våga utmana dig själv och ta reda på det. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmationen är så mycket mer. Konfirmation handlar om de stora frågorna – tro, liv och kärlek. Dessutom får många konfirmander vänner för livet. Det är inte försent att anmäla dig! skicka ett mail till alvdalen.pastorat@svenskakyrkan.se med kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig :-)

Konfirmandanmälan

Är du döpt?

Vad är det bästa med att vara konfirmand?

Under konfirmandtiden får du möjlighet att möta både dig själv och andra på ett nytt sätt.

De flesta svarar gemenskapen och allt det roliga vi hittar på. Andra uppskattar möjligheten att göra och prata om sådant man aldrig skulle gjort annars.
Många svarar att andakterna eller lägren/utflykterna är det som gjort starkast intryck. Konfirmationstiden brukar innebära minnen för livet!

Måste man tro på Gud?

Du behöver inte tro på Gud för att anmäla dig, men vara öppen för att det kanske kommer att sås ett frö av tro i dig under resans gång. Vissa tror på Gud när de börjar sin konfirmationstid, några börjar tro under tiden, medan andra gör det inte alls.

Hur ofta ses man?

Vi träffas varje tisdag under hösten och under våren. Ibland på hemmaplan och ibland på läger/utflykter.
Det är viktigt att vi innan en träff vet om du kommer eller inte (fika!).
Som konfirmand ska man gå på gudstjänst/mässa under jul.

I mars träffar vi andra konfirmander från stora delar av Dalarna under en happening som heter Fighting the darkness

”Klicka här för vanliga frågor & svar”

Anmälan

Anmäl dig  genom att  maila alvdalen.pastorat@svenskakyrkan.se Du kan även anmäla dig via formuläret längre ner på denna sida.

Vid frågor och funderingar

Karolina Pernling Kyrkoherde