Other languages with Google Translate

Kontakt

Tibro pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 2, 54335 Tibro Postadress: Box 267, 54323 TIBRO Telefon:+46(504)43900 E-post till Tibro pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Tibro pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan i Tibro och Ransberg på webben!

Välkommen att fira lucia med oss och några av skolornas luciatåg!

8/12 kl 18.00 i Kyrkefalla kyrka, Luciahögtid med Nyboskolans skolkör
15/12 kl 16.00 i Högåskyrkan, Luciagudstjänst med Högåskyrkans barnkörer

Luciafiranden med Svenska kyrkan

Välkommen att fira lucia med oss och några av skolornas luciatåg! Missa inte heller luciagudstjänsten tillsammans med Högåskyrkans egna barnkörer! 8/12 kl 18.00 i Kyrkefalla kyrka, Luciahögtid med Nyboskolans skolkör 12/12 kl 18.00 och 13/12 kl 8.00 i Ransbergs kyrka, Luciahögtid med Ransbergs skola 15/12 kl 16.00 i Högåskyrkan, Luciagudstjänst med Högåskyrkans barnkörer

Tisdag den 17/12 kl 19.00 i Ransbergs kyrka
Glöggmingel i kyrkan

Vi sjunger in Julen

Tisdag den 17/12 kl 19.00 i Ransbergs kyrka Traditionella och populära julsånger tillsammans med Ransbergskören, Stinas vokalensemble, Marie Bergström, Jon Sirén, solister och musiker. Glöggmingel i kyrkan

Nu söker körerna i Tibro pastorat nya medlemmar!

Sjunga i kyrkokör?!

-Jomenvisst! Det är en rolig och utvecklande sysselsättning. Man tränar sitt gehör i samspel med de andra stämmorna, får stöd av varandra och kan uppleva en helt ny klangvärld. Mellan sångövningar och instudering av låtar får man dessutom lära känna intressanta och roliga människor som har just detta med körsång gemensamt. Dessutom kommer det då och då vetenskapliga rapporter om att det är bra för hälsan att sjunga tillsammans. Då räknar man både med den rent fysiska aktiviteten som sång innebär samt den stimulans man får av att ha kul ihop. Nu söker körerna i Tibro pastorat nya medlemmar!

Kontaktperson: Jenny de Carvalho 0504-43915

Kyrkefalla kyrkokör söker nya medlemmar!

Kyrkefallal kyrkokör vill gärna utökas med framför allt basar och tenorer. Man behöver inte kunna läsa noter, eller ha tidigare erfarenhet av körsång, men man måste kunna hålla en stämma. Man får göra ett enkelt sångprov som går ut på att härma korta fraser, samt sjunga en lätt melodi medan körledaren sjunger en andrastämma till. Inga andra närvarar om man inte önskar det. Kyrkokören övar på onsdagar kl.19-21. Vi sjunger all sorts musik. Mest kyrklig naturligtvis, men ofta passar även världsliga sånger in i sammanhanget och emellanåt sjunger kören vid andra evenemang ute i bögda´. Kontaktperson: Jenny de Carvalho 0504-43915

Våga-sjungakören

Om ni aldrig provat på körsång, eller känner er lite osäkra så ska ni absolut komma till Våga-sjungakören!!! Vi övar på onsdagar kl.17.45–18.45. Man behöver inte göra något sångprov och man är välkommen även om man varit ”utdömd” av någon opedagogisk lärare, eller äkta hälft… Kontaktperson: Jenny de Carvalho 0504-43915

Ransbergskören söker nya medlemmar!
För närvarande är vi 13 st i åldern 18-72 år.
Övning på torsdagar 18.30.
Välkommen!
Körledare Stina Wessman 0504-43918 stina.wessman@svenskakyrkan.se

Ransbergskören söker nya medlemmar!

Ransbergskören söker nya medlemmar! För närvarande är vi 13 st i åldern 18-72 år. Vi sjunger allt från pop till visa och lite gospel, gärna två- eller trestämmigt. En gång per termin har vi musikgudstjänst med tema som t ex har varit Laleh, Mikael Wiehe och Ingmar Johánsson. Kören medverkar framför allt vid gudstjänster i Ransbergs kyrka samt sjunger in julen med särskild julmusikgudstjänst varje år. Det är bra om du har lite sångvana sen innan och ibland behöver du öva hemma till inspelning. Vi har roligt tillsammans och ibland åker vi på musikal eller går ut och äter. Övning på torsdagar 18.30. Välkommen! Körledare Stina Wessman 0504-43918 stina.wessman@svenskakyrkan.se

Vårterminens körövningar startar v.3

Kontaktperson: Jenny de Carvalho 0504-43915

Kom och sjung i Ungdomskören!

Ni som fortfarande är unga (sådär 10-20 år) kan komma till Ungdomskören som övar på tisdagar kl.17-18. Vårterminens körövningar startar v.3 Kontaktperson: Jenny de Carvalho 0504-43915

Svenska kyrkan och GDPR

Följ länken för att läsa hur Svenska kyrkan handskas med personuppgifter