Foto: Catharina Carlsson

Ungdom

Församlingen samlar ungdomar i grupper och erbjuder samtal. Ungdomar som vill bli ledare för konfirmander får utbildning.

Ungdomsgrupp

Ungdomsgruppen träffas varje onsdag under terminerna. Det är en fortsatt gemenskap fördig som är konfirmerad. Vi inleder med mässa i Strängnäs domkyrka 18.30.

Efter mässan möts vi i domkyrkans bodar för att äta, kanske fika, umgås och vi har ett program som du själv är med och bestämmer hur det ska se ut. Sällskapsspel, diskussionskväll, kreativa övningar, bibelstudium, tårtbakartävling och mycket mer.

Strängnäs domkyrka och domkyrkans bodar onsdagar 18.30-21.00

Mässan

I domkyrkan firar vi mässa varje onsdag under läsåret. Det är en enklare veckomässa. Ungdomar är välkomna att medverka både när det gäller musiken och utformningen.

UNG LEDARE

Vill du vara ledare i församlingens konfirmandarbete? Du ska vara 15 åreller äldre och konfirmerad. Som ledare kommer du att få växa in i ansvaret och uppgifterna allteftersom du börjar känna dig säker.

Du erbjuds en grundutbildning på hemmaplan och kursen IKON på stiftsnivå för att utveckla ditt ledarskap i en meningsfull gemenskap av jämnåriga. Som ungdom är du en viktig del av  församling och som ung ledare i konfirmandarbetet.

Information om Ungdomsgrupp och Ung ledare
Ronja A Fangréus ronja.afangreus@svenskakyrkan.se  0152-245 05