Blommande trädgren
Foto: Kristina Strand Larsson /Ikon

Ryssby pastorat

Välkommen till oss och våra församlingar Ryssby, Agunnaryd och Tutaryd i Ljungby kommun.

Hjälp oss hjälpa

Hjälp till Ukraina!
Hjälp till Ukraina! Foto: -

Ukraina behöver vår hjälp! Situationen i landet är kaotisk och oron är mycket stor. Ryssby pastorat har genom Sam-Hjälp biståndscenter bidragit med material till hjälpsändningar. Nu är det materialet skickat men behovet av ekonomiska medel är fortsatt stort.

Din gåva är viktig! Var med och gör skillnad för någon annan! ”Herren är min tillflykt och min borg, min Gud som jag förtröstar på.” Ps 91:2
Hjälp oss att hjälpa!

Swish: 900 34 19
Märk din gåva med ”Ukraina”.

Vill du vara med och sjunga?

Agunnaryds kyrkokör på Valborg 2022 Foto: Torsten Nilsson

För mer info kontakta körledaren Elisabet på tel 0769-271 267
Övningar torsdagar kl 19 i Agunnaryds Församlingshem
med uppvärmning innan kl 18.30

Välkommen till Agunnaryds kyrkokör

Bibelsamtal i Ryssby

En kvinna läser en bibel.
Kvinna håller en uppslagen Bibel. Foto: Magnus Aronson /Ikon

Tillsammans med Hans Luttrén läser och samtalar vi om Bibelns glada budskap. Fruktfika.

RYSSBY FÖRSAMLINGSHEM

Måndagarna 21 mars, 25 april och 16 maj kl 18.30.

Varmt välkommen!

askgravplats i agunnaryd

Stenar upplagda i form av ett hjärta framför en krans på en grav.
Stenar formade som ett hjärta på grusbädd. Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

På den nyare delen av Agunnaryds kyrkogård kommer det att anläggas en Askgravplats för gravsättning av urnor.

Arbetet beräknas att komma igång i februari. ​Vi ber om överseende för att det kommer att vara lite stökigt på kyrkogården under tiden arbetet pågår.
​​​
​Med vänlig hälsning
Vaktmästarna

Barnverksamhet

Välkommen till vårens aktiviteter!

Körverksamhet

Välkommen att delta i våra körer!

Flicka med en bukett ängsblommor i handen.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Jag tror på att lita på kroppens intelligens. Precis som Gud blev människa med en fysisk kropp så är vi det. Oavsett om vi tycker om vår kropp så rymmer den allt vi är. Mycket mer än vi kan ana." Läs Tankar inför helgen av prästen Agneta.

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge bort en present till någon som går i pension, fyller jämnt, till brudparet eller istället för en blomma. En gåva som ger mod hopp och medmänsklighet.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

Kyrkliga handlingar

En bebis i famnen på en vuxen och bebisens storasyskon som tittar ner i dopfunten medan vattnet hälls i.

Dop

Dopet är en fest. Vi firar att den som döps – liten eller stor – blir en del i Guds stora familj.

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Liten pojke överlämnar ring på bröllop.

Bröllop

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Levande ljus i kyrkan

Begravning

Om du förlorar en människa som står dig nära, behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska – att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen?

Gravrättsinnehavare sökes

Hittar kyrkogårdsförvaltningen ingen gravrättsinnehavare skyltas gravplatsen och besökare till gravplatsen uppmanas höra av sig. Hittas ingen innehavare under den tid som gravplatsen skyltas återgår gravrätten till kyrkogårdsförvaltningen.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.