Foto: Gustaf Hellsing/Ikon

Ryssby pastorat

Välkommen till oss och våra församlingar Ryssby, Agunnaryd och Tutaryd i Ljungby kommun.

Musikgudstjänst 21 augusti 2021

Karolina Bengtsson Foto: Tore Sjöqvist

Vi får lyssna till Karolina Bengtsson som ackompanjeras av Ulrik Hallenbrant.
”Till Guds ära”
Musik av Carlo Taube, G. Mahler, V. Olsson, J. S. Bach och G. F. Händel.

Agunnaryds kyrka 21 augusti kl 18

Välkommen!

Karolina Bengtsson är, liksom 1800-talets världssopran Christina Nilsson, uppvuxen på Huseby Bruk två mil söder om Växjö. Hon tog studenten från humanistiska programmet på Katedralskolan och blev antagen till Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn redan som 18-åring. Efter sin kandidatexamen erhåller hon nu en master vid Universität Mozarteum Salzburg i Österrike med studier för legendariska sopranen Barbara Bonney och arbetar/studerar (operastudio) vid Frankfurt Opera i Tyskland. Karolina vann första pris i en av de största internationella tävlingarna i Europa/Tyskland i september 2020. Därefter, flera vinster och framtida engagemang i Haydn Wettbewerb i Rohrau, Österrike, våren 2021. Karolina har arbetat med flera renommerade orkestrar, exempelvis Musik i Syds Musica Vitae. Karolina brinner för opera​och Liedkonst, men allra närmast hjärtat ligger den kyrkliga musiken!

lovsång och bön

Temat är församlingsförnyelse. Vår präst Magnus Persson leder samlingarna som gäller hela pastoratet.

Agunnaryds kyrka

Onsdag 11, 18 & 25 augusti kl 17 - 18.

Knäppta händer Foto: Magnus Aronson /Ikon

Helgmålsbön

Prästkragar Foto: Gustaf Hellsing/Ikon

Lördagar kl 18 i Ryssby kyrka

31 juli - Jussi, Jazz och en Fläkt från Wien, Anders Nilsson o Leif Dahl

7 aug - Spirituellt sväng, Charlotte Polson o Walter Berggren

14 aug - På sångens vingar, Sång och strängar

21 aug - Musik i sommartid med Max Kristiansson o Lennart Petersson

28 aug - Vid sommarens grind, Elisabet o Ruth Helena Wallin

Kyrkliga handlingar

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.