Ryssby pastorat

Välkommen till oss och våra församlingar Ryssby, Agunnaryd och Tutaryd i Ljungby kommun.

Med anledning av Coronaviruset covid-19

har Ryssby pastorat vidtagit långtgående försiktighetsåtgärder. Vi ser att situationen är oroande och svårbedömd. Detta innebär att all församlingsverksamhet, såsom barngrupper, konfirmander, körer, soppluncher m.m. gör ett uppehåll. En huvudgudstjänst i pastoratet firas varje helg från och med den 5/4 med endast präst, kantor och kyrkvaktmästare närvarande i kyrkorummet, medan övriga gudstjänstfirare deltar på distans från sina hem (se länk angående gudstjänster nedan). Vi följer utvecklingen, regeringens beslut och folkhälsomyndighetens rekommendationer noga, och gör löpande nya bedömningar utifrån rådande situation. Tillsammans kan vi arbeta proaktivt mot virusets fortsatta spridning. Tack för visad förståelse. Vid eventuella frågor, kontakta mig gärna på tfn 0372-403 53.

Kyrkoherde Jakob Wadelius

Gudstjänstliv

Dop, vigsel och begravning

Begravningsverksamheten i Ljungby kommun

Flicka med superhjältemantel står på klippa vänd mot solnedgången.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

”De storverk Fadern och Sonen utförde var magnifika, och någon måste berätta om det för folket. Helga Ande fick sin nya tjänst lagom till pingsthelgen.” Läs tankar inför helgen av prästen Kjell.

Tillsammans sprider vi hopp! När världen drabbas av en pandemi förvärrar det en redan svår situation för människor i utsatthet. Behoven är stora och kommer dessutom att fortsätta öka. Din gåva gör skillnad!

Stå på modets sida

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus för någon eller något du tänker på. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För din egen skull eller för någon annans.

Be en bön på bönewebben