Foto: Gustaf Hellsin /Ikon

Ryssby pastorat

Välkommen till oss och våra församlingar Ryssby, Agunnaryd och Tutaryd i Ljungby kommun.

Månadsblad

I Ryssby pastorat ger vi varje månad ut ett nyhetsbrev där du kan ta del av det som händer i våra församlingar.

Bibelsamtal i Ryssby

En kvinna läser en bibel.
Kvinna håller en uppslagen Bibel. Foto: Magnus Aronson /Ikon

Tillsammans med Hans Luttrén läser och samtalar vi om Bibelns glada budskap. Fruktfika.

RYSSBY FÖRSAMLINGSHEM

Vi ses följande måndagar kl 18.30 under våren.

• 20 februari (Läs gärna romarbrevet kapitel 1-4)
  • 27 mars
  • 24 april
  • 22 maj

Varmt välkommen!

Bibelsamtal i Agunnaryd

Någon har tänt ljus och läser bibeln.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Tillsammans med Hans Luttrén läser och samtalar vi om Bibelns glada budskap. Tema - Uppenbarelseboken. Kvällsfika.

AGUNNARYDS FÖRSAMLINGSHEM

Onsdagarna 15 februari, 15 mars & 12 april kl 18.30 (Läs kapitel 17 & 18 inför första datumet)

Varmt välkommen!

Foto: Ida Renfjord
Två personer fotade ovanifrån sitter och pysslar.

Barn- och ungdomsverksamhet

"Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de." Matt 10:14

Körverksamhet

Välkommen att delta i våra körer!

Pingviner står på isen medan en av dem flyger ovanför dem.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Jesus är Gud, och är Herre över allt, varför skulle han inte kunna gå på vatten? Det känns som en ganska enkel handling för Gud. Nej, det ovanliga är att Petrus går på vattnet." Läs Tankar inför helgen med prästen Catharina Carlsson.

Kasse med mat

Dela lika under samma himmel

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. Act Svenska kyrkan arbetar med partner över hela världen för att främja en hållbar och rättvis matförsörjning.

Två illustrerade händer som möts för bön, med en blå himmel i bakgrunden..

Be en bön för klimatet

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus för klimatet, för vår jord och allt liv, och för kommande generationer och deras möjligheter på jorden.

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel. Vi har samma rättigheter men verkligheten ser olika ut Läs berättelser och hör röster från Act Svenska kyrkans arbete runt om i världen.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Kyrkliga handlingar

En bebis i famnen på en vuxen och bebisens storasyskon som tittar ner i dopfunten medan vattnet hälls i.

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Liten pojke överlämnar ring på bröllop.

Bröllop

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Levande ljus i kyrkan

Begravning

Om du förlorar en människa som står dig nära, behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska – att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen?

Gravrättsinnehavare sökes

Hittar kyrkogårdsförvaltningen ingen gravrättsinnehavare skyltas gravplatsen och besökare till gravplatsen uppmanas höra av sig. Hittas ingen innehavare under den tid som gravplatsen skyltas återgår gravrätten till kyrkogårdsförvaltningen.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.