Ryssby pastorat

Ryssby pastorat

Välkommen till oss och våra församlingar Ryssby, Agunnaryd och Tutaryd i Ljungby kommun.

Påsken är kyrkans största helg och vi firar att Jesus besegrar döden. Genom det visar Gud att det onda vi gör och som sker hela tiden är besegrat. Allt det som tynger vår värld, allt som hindrar livet, allt som stänger till våra hjärtan och stänger ute livet, rullas bort. Det rullas bort precis som stenen framför Jesus grav var bortrullad. Det är centrum i kristen tro.

Påsken

Dopet är en fest. Då firar vi att den som döps - liten eller stor - blir en del i Guds stora familj.

Dop

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Bröllop

Vid en begravning tar vi farväl av någon som har stått oss nära och överlämnar hen till Gud. Läs vad som står i Bibeln om döden och livet efter döden.

Begravning