Foto: Gustaf Hellsin /Ikon

Ryssby pastorat

Välkommen till oss och våra församlingar Ryssby, Agunnaryd och Tutaryd i Ljungby kommun.

Bibelsamtal i Agunnaryd

Någon har tänt ljus och läser bibeln.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Tillsammans med Hans Luttrén läser och samtalar vi om Bibelns glada budskap. Tema - 3 berättelser ur gamla testamentet. Kvällsfika.

AGUNNARYDS FÖRSAMLINGSHEM

Onsdagarna 7 februari, 6 mars & 10 april kl 18.30 (Läs 1 Moseboken kapitel 2-3 till första datumet.)

Varmt välkommen!

Bibelsamtal i Ryssby

En kvinna läser en bibel.
Kvinna håller en uppslagen Bibel. Foto: Magnus Aronson /Ikon

Tillsammans med Hans Luttrén läser och samtalar vi om Bibelns glada budskap. Fruktfika.

• 29 januari kl 18.30. Läs gärna Psaltaren 123-125
  • 26 februari kl 18.30. Läs gärna Psaltaren 126-128
  • 18 mars kl 18.30. Läs gärna Psaltaren 129-131
  • 22 april kl 18.30. Läs gärna Psaltaren 132-134

RYSSBY FÖRSAMLINGSHEM

Varmt välkommen!

Café Påtåren i Agunnaryds församlingshem

Närbild på två kaffekoppar på fat och hallongrottor.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

TORSDAGAR KL 14 - 16.30

Öppet för alla - kom när du vill. Diakon Anna är alltid på plats. Hoppas vi ses!

Andakter på Västanå i Ryssby

Någon häller upp kaffe från en blommig termos till någon som håller fram sin kopp.
Foto: Nadine Minner /Ikon

Vi träffas kl. 10 följande torsdagar: 15 februari, 14 mars, 18 april, 16 maj och 13 juni.

Välkommen till en enkel och trevlig gemenskap med förmiddagskaffe och andakt. Vi delar livet och inspirerar varandra till att fortsätta tro!

Onsdagsvila

Ett träkors står mellan två tända stearinljus.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Välkommen till Onsdagsvila i Tutaryds församlingshem. Vi träffas kl. 18.30 - 19.15 under sex tillfällen: 13/3, 20/3, 27/3, 3/4 och 10/4.

Detta är en stund för dig, som förhoppningsvis erbjuder både paus och påfyllnad. Upptäck och dela gemenskap under tystnad.  Vi kommer att lyssna till musik, vara stilla i tystnad och få med oss ”ord på vägen”. Varje gång inleds med en enkel avspänningsövning.

Kyrkoblad

I Ryssby pastorat ger vi var tredje månad ut ett nyhetsbrev där du kan ta del av det som händer i våra församlingar.

Foto: Ida Renfjord
Två personer fotade ovanifrån sitter och pysslar.

Barn- och ungdomsverksamhet

"Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de." Matt 10:14

Körverksamhet

Välkommen att delta i våra körer!

En person står vid kanten av ett berg och kollar ut över landskapet med utslagna armar. Solens strålar skär igenom molnen.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"I en bibeltext som läses i kyrkorna denna söndag står det om Jakob som brottas med en okänd om natten. Vi förstår att den okände på något oförklarligt vis är Gud själv." Läs tankar inför helgen.

Be en bön under fastan

På bönewebben kan du skriva en bön eller tända ett ljus i fastan.

En kvinna med hörlurar sitter i en soffa med en kopp kaffe och tittar ut genom fönstret.

Lokala radioandakter

Ta chansen att lyssna på andakter från Radio Ljungby när du vill.

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

Act Svenska kyrkans blogg

Vi lever alla under samma himmel. Vi har samma rättigheter men verkligheten ser olika ut Läs berättelser och hör röster från Act Svenska kyrkans arbete runt om i världen.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Bild som visar hur tjänsten Naturkartan ser ut i olika enheter.

Hitta pilgrimsleder i Naturkartan

I appen Naturkartan eller på naturkartan.se finns många pilgrimsleder samlade. Kartorna i appen kan du använda även när du är offline - bra när du inte vill bli störd på vandringen!

Kyrkliga handlingar

Ett föräldrapar, en präst och en bebis vid ett dop utomhus på vintern.

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Liten pojke överlämnar ring på bröllop.

Bröllop

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Levande ljus i kyrkan

Begravning

Om du förlorar en människa som står dig nära, behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska – att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen?

Gravrättsinnehavare sökes

Hittar kyrkogårdsförvaltningen ingen gravrättsinnehavare skyltas gravplatsen och besökare till gravplatsen uppmanas höra av sig. Hittas ingen innehavare under den tid som gravplatsen skyltas återgår gravrätten till kyrkogårdsförvaltningen.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.