Ryssby pastorat

Kontakt

Ryssby pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 1, 34176 Ryssby Telefon: +46(372)40030 E-post till Ryssby pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ryssby pastorat

Välkommen till oss och våra församlingar Ryssby, Agunnaryd och Tutaryd i Ljungby kommun.

Nu närmar sig starten för vårterminen 2018. Vi fyller på information efter hand. Välkommen med!

Barnverksamhet

Här hittar du information om våra vuxenkörer

Körverksamhet

Här hittar du information om våra vuxenkörer

Gud är kärlek står det i Bibeln och jag tror att Guds och människors kärlek till oss är den källa som förvandlar oss. En kärlek som inte kräver, utan som ser, och tar emot med öppna armar. Läs Anna Lundgrens tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

“Kramen tog inte slut. Hon klamrade sig fast vid mitt ben. Hårt. Jag var tvungen att hålla i mig i väggen för att inte tappa balansen.” Läs Susanna Olivins gripande möte med en liten flicka i ett av Manillas många slumområden.

Hennes blick gick rakt in i mig

Över 300 000 svenskar åker till Thailand varje år. Men städerskan på hotellet jobbar sju dagar i veckan och har inte råd med barnens skola. Nu måste resebolagen agera. Svenska kyrkan finns med bakom Schyst resande.

Var med och kämpa för Schyst resande

Dopet är en fest. Då firar vi att den som döps - liten eller stor - blir en del i Guds stora familj.

Dop

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Bröllop

Vid en begravning tar vi farväl av någon som har stått oss nära och överlämnar hen till Gud. Läs vad som står i Bibeln om döden och livet efter döden.

Begravning