Ryssby pastorat

Kontakt

Ryssby pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 1, 34176 Ryssby Telefon: +46(372)40030 E-post till Ryssby pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ryssby pastorat

Välkommen till oss och våra församlingar Ryssby, Agunnaryd och Tutaryd i Ljungby kommun.

husförhör 2017

Uppslagen Bibel
Uppslagen Bibel Bild: Gustav Hellsing /Ikon

Välkommen på husförhör!

• 13 okt kl 18.30 på Marsholm för Prästnäs, Rönnäs, Vedåsas & Grythults rotar
  • 26 okt kl 18.30 hos Inger och Leif Johansson för Tjurkö rote
  • 31 okt kl 18.30 i Agunnaryds församlingshem för Bråna rote, Samuelssons är värdar
  • 7 nov kl 18.30 hos Susanne och Christoffer Bernlind för Sunnerås & Ugglansryds rotar
  • 8 nov kl 18.30 hos Per-Arne och Marita Högberg för Trinshults & Fagerhults rotar
  • 9 nov kl 10.30 på Västanå
  • 22 nov kl 18 hos Barbro Lindau för Ryssby rote
  • 22 nov kl 18.30 hos Anna och Jonas Hagelin för Deranäs & Nockarps rotar
  • 23 nov kl 18.30 hos Granroth/Johansson för Ryds & Århults rotar
9 november kl 18-22
11 november kl 10-14
-Tid att hämta andan
-Kravlösa ”bara-vara timmar”

Spa för själen i Tutaryd

9 november kl 18-22 11 november kl 10-14 -Tid att hämta andan -Kravlösa ”bara-vara timmar”

Nu har verksamheten för höstterminen 2017 startat. Välkommen med!

Barnverksamhet

Nu har verksamheten för höstterminen 2017 startat. Välkommen med!

Här hittar du information om våra vuxenkörer

Körverksamhet

Här hittar du information om våra vuxenkörer

"Ah, den här texten. Den här texten, vänner. Berättelsen om den lame mannen som av sina vänner sänks ner genom ett hål i taket för att få komma till Jesus, den är kyrka för mig, och jag ska förklara hur jag menar". Läs Maria Bergius Tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

Under allhelgonahelgen minns vi på ett särskilt sätt våra döda. Vi smyckar deras gravar med blommor och tänder ljus som lyser upp i mörkret mellan Alla helgons dag och Alla själars dag.

Allhelgona

Vi högtidlighåller reformationsveckan 28 oktober-3 november 2017. Söndag 29 oktober direktsänder SVT högtidsmässan från Uppsala domkyrka. Under veckan och på själva reformationsdagen 31 oktober håller stiften gudstjänster i domkyrkorna runtom i landet. Ill: Kent Wisti

Tillsammans firar vi 500 år av reformation

Dopet är en fest. Då firar vi att den som döps - liten eller stor - blir en del i Guds stora familj.

Dop

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Bröllop

Vid en begravning tar vi farväl av någon som har stått oss nära och överlämnar hen till Gud. Läs vad som står i Bibeln om döden och livet efter döden.

Begravning