Blommande trädgren
Foto: Kristina Strand Larsson /Ikon

Ryssby pastorat

Välkommen till oss och våra församlingar Ryssby, Agunnaryd och Tutaryd i Ljungby kommun.

En låda tepåsar står bredvid några muggar med Svenska kyrkans emblem.

Församlingshemsvärd/värdinna o församlingsassistent (90 – 100 %)

Då en medarbetare går i pension söker vi dig som vill hålla våra lokaler snygga och trivsamma och som vill skapa förutsättningar för att människor ska mötas och trivas i kyrkans lokaler.

Café Påtåren i Agunnaryds församlingshem

Närbild på två kaffekoppar på fat och hallongrottor.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

TORSDAGAR
25/4, 2/5 (Afternoon tea denna gång),
16/5, 23/5 och 30/5
KL 14 - 16.30

Öppet för alla - kom när du vill. Diakon Anna är alltid på plats. Hoppas vi ses!

Kyrkoblad

I Ryssby pastorat ger vi var tredje månad ut ett nyhetsbrev där du kan ta del av det som händer i våra församlingar.

Två personer fotade ovanifrån sitter och pysslar.

Barn- och ungdomsverksamhet

"Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de." Matt 10:14

Körverksamhet

Välkommen att delta i våra körer!

Ett barn sitter på en vuxen persons rygg. Solen lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen

"Det händer ibland att jag försöker vara så tyst och stilla som möjligt i mitt eget hem. Då gör jag mitt bästa att inte märkas, att inte höras, att knappt andas." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Påskens drama

Tankar inför helgen är en blogg med korta predikningar som tolkar söndagens tema och bibeltexter ur ett vardagsperspektiv. Här kan du läsa tankarna om påskens drama.

Någon är inne på Svenska kyrkans Facebook-sida på mobiltelefonen.

Sociala medier

Följ oss gärna på Instagram @ryssbypastorat och Facebook facebook.com/ryssbypastorat

Insatser under året gav resultat

Act Svenska kyrkan har under 2023 genomfört katastrofinsatser i 21 länder och långsiktigt utvecklingsarbete i 25 länder. Läs om hur gåvor och engagemang gjort skillnad i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Två händer skriver på en bärbar dator.

Cyberangreppet 2023–2024

Svenska kyrkan utsattes den 23 november 2023 för ett cyberangrepp, en så kallad ransomware-attack. På denna sida hittar du information om angreppet och efterföljande konsekvenser i form av stulen data.

Bild som visar hur tjänsten Naturkartan ser ut i olika enheter.

Hitta pilgrimsleder i Naturkartan

I appen Naturkartan eller på naturkartan.se finns många pilgrimsleder samlade. Kartorna i appen kan du använda även när du är offline - bra när du inte vill bli störd på vandringen!

Kyrkliga handlingar

Ett föräldrapar, en präst och en bebis vid ett dop utomhus på vintern.

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Liten pojke överlämnar ring på bröllop.

Bröllop

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Levande ljus i kyrkan

Begravning

När en människa som står dig nära dör behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska kring dödsfallet – att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen?

Gravrättsinnehavare sökes

Hittar kyrkogårdsförvaltningen ingen gravrättsinnehavare skyltas gravplatsen och besökare till gravplatsen uppmanas höra av sig. Hittas ingen innehavare under den tid som gravplatsen skyltas återgår gravrätten till kyrkogårdsförvaltningen.