Ryssby pastorat

Välkommen till oss och våra församlingar Ryssby, Agunnaryd och Tutaryd i Ljungby kommun.

Med anledning av Coronaviruset covid-19

Ryssby pastorat har nu bestämt att försiktigt börja fira gudstjänster på plats i våra kyrkor igen. Läs mer om gudstjänstlivet nedan och vår kalender. Vi följer fortsatt utvecklingen, regeringens beslut och folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör löpande nya bedömningar utifrån rådande situation. Tillsammans kan vi arbeta proaktivt mot virusets fortsatta spridning. Tack för visad förståelse. Vid eventuella frågor, kontakta mig gärna på tfn 0372-403 53.

Kyrkoherde Jakob Wadelius

Gudstjänstliv

Dop, vigsel och begravning

Begravningsverksamheten i Ljungby kommun

Leende kvinna i sportkläder håller upp två soppåsar medans hon blir fotad av en annan kvinna.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Jag njuter av skogen som omfamnar mig, eller av fjällens öppna vyer som breder ut sig framför mig. Där, mitt i Guds skapelse, har jag många av mina samtal med Gud. ." Läs tankar inför helgen av prästen Josefine.

Act Svenska kyrkan arbetar just nu tillsammans med våra partner över hela världen för att ge utsatta människor tillgång till hygienartiklar, matpaket, skyddsutrustning och information om hur coronavirusets spridning kan begränsas. Du kan bidra till det arbetet!

Ge en gåva - Sprid hopp

Porträttbild på ärkebiskop Antje Jackelén

Bön för mänskligheten i coronatid

Påven Franciskus och storimamen av Al-Azhar, Ahmed al-Tayyeb, uppmanar troende över hela världen till gemensam böndag den 14 maj för mänskligheten i coronatid. Ärkebiskop Antje Jackelén ber en bön från Lutherska världsförbundet i Uppsala domkyrka.