Ryssby pastorat

Välkommen till oss och våra församlingar Ryssby, Agunnaryd och Tutaryd i Ljungby kommun.

Lunchbön varje onsdag o torsdag 12.10 i Ryssby kyrka Bild: Pastoratet

Bibelsamtal

Uppslagen Bibel
Uppslagen Bibel Bild: Gustav Hellsing /Ikon

Tillsammans med Hans Luttrén läser och samtalar vi om

Bibelns glada budskap. Kvällsfika.

AGUNNARYDS FÖRSAMLINGSHEM

Onsdagar KL 18.30

Vårens datum: 29/1, 11/3 och 29/4

RYSSBY FÖRSAMLINGSHEM

Måndagar KL 18.30

Vårens datum: 20/1, 3/2, 2/3, 20/4 & 11/5

Varmt välkommen!

Församlingsfrukost

Hembakat bröd Bild: Linda Mickelsson/Ikon

Kom och njut av en god frukost!

Efter frukosten lyssnar vi på Lydia Svensson, fd nunna. 1988 valde hon att bli syster Ansgaria i ett kloster utanför Vadstena, men efer 28 år valde hon att flytta från klostret. Lydia berättar om livet i klostret, beslutet att lämna och utmaningarna med att anpassa sig till ett
samhälle där inte mycket gick att känna igen från 1988.

Var? Agunnaryds församlingshem
När? Lördagen den 1/2 kl 9
ALLA VARMT VÄLKOMNA!

I samarbete med studieförbundet Sensus

”Så går jag in i den tomma kyrkan som ligger strax bredvid. Bara sitter där en stund i tystnaden och stillheten. Samtalar lite med Gud. När jag går ut igen känner jag mig stärkt och fräsch. Ungefär som man efter att man druckit ett stort glas kristallklart rent vatten.” Läs tankar inför helgen av prästen Maria Scharffenberg.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Tillsammans med kyrkor och organisationer arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Act Svenska kyrkan

Kyrkans textila historia

Från klostrens tillverkning under medeltiden till 1900-talets förnyelse. Här får du en snabb genomgång av de kyrkliga textiliernas utveckling.