Foto: Johannes Frandsen/IKON

Familj

Svenska kyrkan Mölndal erbjuder mötesplatser för barn och unga, men också för familjer och föräldrar.

Aktuellt och på gång för familj och föräldrar

Sommarkyrka vid Brostugan, Gunnebo

John Halls väg, Gunnebo. Sommaren 2021 är det verksamhet för barn och ungdomar vid Brostugan. För ungdomar ålder 8-13 år på tisdagar, onsdagar och torsdagar kl 10.00 – 13.00, 6 juli - 29 juli. (v 27-30). För ungdomar ålder 13-19-åringar på tisdagar och torsdagar kl 15.00 – 17.00, Onsdagar kl 19.00-21.00 (Onsdagar samling vid Fässbergs församlingshem). 6 juli- 29 juli. (v 27-30). Läs mer här!

Sommarkyrka vid Brostugan, Gunnebo för 8-13-åringar

John Halls väg, Gunnebo. För ungdomar ålder 8-13 år på tisdagar, onsdagar och torsdagar kl 10.00 – 13.00, 6 juli - 29 juli. (v 27-30)

Sommarkyrka vid Brostugan, Gunnebo för 13-19-åringar

John Halls väg, Gunnebo. För ungdomar ålder 13-19-åringar på tisdagar och torsdagar kl 15.00 – 17.00, Onsdagar kl 19:00-21:00 (Onsdagar samling vid Fässbergs församlingshem). 6 juli- 29 juli. (v 27-30)

Bella bor i Kakuma flyktingläger i norra Kenya. Hon tvingades fly från sitt hemland för drygt åtta år sedan, i en rebellattack då båda hennes föräldrar dödades. Hon träffade sin make Prosper när hon var på väg hit. De hade båda tvingats fly ensamma, utan någon närstående, och Bella känner att Gud svarade hennes bön genom att ge henne en god troende man.
Bella arbetar inom den fritidsverksamhet som Svenska kyrkans internationella arbete stödjer på plats i flyktinglägret. Hennes jobb handlar om att mobilisera tjejerna. När flickor får delta i organiserade fritidsaktiviteter kan de utveckla sin egen identitet och påverka sin egen framtid. Jämställdhet är nyckeln för ett fungerande samhälle utan våld och övergrepp.
Kyrkan är mycket viktig för Bella och den starka tron delar hon med sin man, som idag är ordförande i en av flyktinglägrets kyrkor. Tillsammans möter Bella och Prosper de vardagliga utmaningarna i flyktinglägrets hårda tillvaro; matbristen, sjukdomarna och ångesten över att vara fast i flyktinglägret på obestämd framtid. De förlorade sin första dotter när hon var 8 månader. En dag för drygt tre år sedan blev hon väldigt sjuk. Efter en vecka på sjukhus dog hon och de vet inte vilken sjukdom det var. Sorgen över ett förlorat barn finns alltid kvar, men idag har de fullt upp med sin andra dotter Angel, som just fyllt två år.

#8mars

Internationella kvinnodagen. En dag att lyfta de fantastiska starka kvinnor som finns i vår värld. Och sätta fokus på de orättvisor och den ojämlikhet som råder.

PREP-kurs

PREP (Prevention and Relationship Enhancement Program) är en kurs i hur man bättre kommunicerar i en parrelation. För dig som lever i en parrelation finns nu möjlighet att gå PREP-kurs i Mölndal. Anmälan.

Förälder mitt i livet 2021-2022

Kurs fem tisdagar (varannan vecka) och en helg, för dig som är förälder med en tonåring i konfirmandåldern. Beräknad start 28 september 2021.

Öppet hus för alla skostorlekar i Kållereds församlingshem

Kållereds församlingshem. Torsdagar kl 14.30-16.30. Start 2 september.

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland

I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland med scener ur både gamla och nya testamentet. Besök en guidad visning! Anpassade visningar för både barn, ungdomar och vuxna.