Foto: chandana-ban

Förälder mitt i livet

För dig med tonåringar.

TILL DIG SOM ÄR FÖRÄLDER MITT I LIVET

Ungdomar i konfirmandålder befinner sig i brytningstiden mellan att vara barn och vuxen. Du som förälder är ovärderlig, fast kanske på ett annat sätt än när ditt barn var litet.

Vi vill erbjuda dig möjligheten att under fem tisdagskvällar under hösten möta andra tonårsföräldrar, dela dina frågor, funderingar och erfarenheter, ta del av fördjupande föreläsningar och workshops, samtala, umgås och hitta lugnet i andakt och inre reflektion.

Tanken är att du som förälder ska få uppleva något av det din konfirmand är med om under året. Även du, vars ungdom inte vill anmäla sig till konfirmation, är välkommen att anmäla dig till träffarna. I oktober ges möjlighet att åka med på ett fördjupningsdygn på bekvämt avstånd från Mölndal i en vacker miljö.

Hanna Bothén och Ingela Bergström håller i trådarna för kursen . Hanna arbetar som pedagog, främst med konfirmander och ungdomar i Fässberg. Ingela arbetar till största delen som företagspräst i Mölndal.

”Värdefullt att ge sig själv möjlighet att stanna upp, reflektera över fasen ’förälder mitt i livet’” menar en tidigare förälder mitt i livet-deltagare.

Mer information och möjlighet till anmälan ges i början av juni. Om du redan nu är nyfiken eller har frågor, kontakta Hanna Bothén, hanna.bothen@svenskakyrkan.se, 0738 520 465.

Anmälan och kostnad

I kursavgiften på 500 kr ingår träffarna och fördjupningsdygnet. För dig som vill börja träffarna med en enkel måltid tillkommer en kostnad om 40 kr/tillfälle. Om avgiften är ett hinder för anmälan, kontakta oss gärna!

Anmäl er senast den 31 augusti 2020. Anmälan är bindande.

KONTAKTUPPGIFTER

ÄR DET OK FÖR ER ATT MEDVERKA PÅ BILD I FÖRSAMLINGENS INFORMATIONSKANALER? (Webbsida, blogg, facebook, instagram, folder osv)

I och med denna anmälan till Förälder mitt i livet-kursen godkännes de ekonomiska åtagandet som är förknippat med gruppen. För att kunna genomföra och administrera er deltagande i gruppen kommer vi att behandla era personuppgifter i våra system. Läs mer på: www.svenskakyrkan.se/molndal/personuppgiftshantering

Hanna Bothén