Foto: Caroline Casco

Förälder mitt i livet

Föräldrakurs fem kvällar och en helg, för dig som är förälder med en tonåring i konfirmandåldern.

Höstterminen 2022 Förälder mitt i livet

Vi träffas följande datum: 13/9, 27/9, 7-8/10 (övernattning), 25/10, 8/11, 22/11. Klockan 18:00-21:00 i Mariagården, Pedagogen park. Drop-in med mat från kl. 17:15. Vi har övernattning fredagen 7/10 till lördagen 8/10. Anmälan senast 9 september 2022.

TILL DIG SOM ÄR FÖRÄLDER MITT I LIVET

Vi vill erbjuda dig möjligheten att under fem kvällar möta andra tonårsföräldrar, dela dina frågor, funderingar och erfarenheter, ta del av fördjupande föreläsningar och workshops, samtala, umgås och hitta lugnet i andakt och inre reflektion.

Att vara förälder handlar inte om att vara perfekt utan om att vara äkta. Det handlar inte om att imponera utan att inspirera sitt barn.

I dessa tider är det viktigare än någonsin att ge våra barn och tonåringar hopp och framtidstro. Det är aldrig kört!

”Värdefullt att ge sig själv möjlighet att stanna upp, reflektera över fasen ’förälder mitt i livet’”

En tidigare förälder mitt i livet-deltagare.

För att bli trovärdiga behöver vi ibland vi stanna upp och reflektera över oss själva. Lever jag det jag lär? Hur mår du som människa? Inte bara som förälder. Tar du hand om dig?

Träffarna berör bland annat teman som kroppsuppfattning hos unga, existentiell hälsa och relation.

Vi erbjuder en gemenskap där vi tillsammans vid 5 till fällen i höst har möjlighet att dela tankar och erfarenheter, reflektera och få nya perspektiv genom de gästtalare som kommer på våra träffar.

Ett dygn åker vi till en Herrgård ca 1 timme från staden. God mat och mysig miljö utlovas.

ANMÄLAN OCH KOSTNAD

Förälder mitt i livet är för dig som har barn i konfirmandålder. Även du, vars ungdom inte vill anmäla sig till konfirmation, är välkommen att anmäla dig till träffarna.

I kursavgiften på 600 kr ingår träffarna och fördjupningsdygnet. För dig som vill börja träffarna med en enkel måltid ingår det i avgiften. Om avgiften är ett hinder för anmälan, kontakta oss gärna!

Anmälan är bindande.

KONTAKTUPPGIFTER

ÄR DET OK FÖR ER ATT MEDVERKA PÅ BILD I FÖRSAMLINGENS INFORMATIONSKANALER? (Webbsida, blogg, facebook, instagram, folder osv)

I och med denna anmälan till Förälder mitt i livet-kursen godkännes de ekonomiska åtagandet som är förknippat med gruppen. För att kunna genomföra och administrera er deltagande i gruppen kommer vi att behandla era personuppgifter i våra system. Läs mer på: www.svenskakyrkan.se/molndal/personuppgiftshantering