Foto: chandana-ban

Förälder mitt i livet 2021-2022

Kurs fem tisdagar (varannan vecka) och en helg, för dig som är förälder med en tonåring i konfirmandåldern. Beräknad start 28 september 2021.

TILL DIG SOM ÄR FÖRÄLDER MITT I LIVET

Vi vill erbjuda dig möjligheten att under fem tisdagskvällar under hösten möta andra tonårsföräldrar, dela dina frågor, funderingar och erfarenheter, ta del av fördjupande föreläsningar och workshops, samtala, umgås och hitta lugnet i andakt och inre reflektion.

Träffarna berör bland annat teman som kroppsuppfattning hos unga, existentiell hälsa och relation.

Program hösten 2021

28 september – uppstart och lära känna gruppen.

”Värdefullt att ge sig själv möjlighet att stanna upp, reflektera över fasen ’förälder mitt i livet’”

En tidigare förälder mitt i livet-deltagare.

12 oktober – Projekt perfekt. Om utseendekultur och kroppsuppfattning hos unga. Kristina Holmqvist Gattario, lektor på Göteborgs universitet, föreläser och leder samtal.

15-16 oktober – fördjupningsdygn på vackra Tofta Herrgård. Vi får möjlighet att stanna upp för reflektion och vila.

26 oktober – Är du okej? Fältgruppen Mölndal berättar om det våldspreventiva projektet #ärduokej och ger en bild av sitt uppdrag i mötet med Mölndalsungdomar.

9 november – Meningen med mig. Christina Lloyd, psykoterapeut och religionspsykolog m.m., föreläser och leder samtal kring existentiell hälsa hos unga.

23 november – avslut och summering av terminen.

ANMÄLAN OCH KOSTNAD

Förälder mitt i livet är för dig som har barn i konfirmandålder. Även du, vars ungdom inte vill anmäla sig till konfirmation, är välkommen att anmäla dig till träffarna.

Sista anmälningsdag är den 27 augusti och du som anmäler dig före midsommar har en garanterad plats. Har du frågor, kontakta Hanna Bothén, hanna.bothen@svenskakyrkan.se, 0738-520465.

I kursavgiften på 600 kr ingår träffarna och fördjupningsdygnet. För dig som vill börja träffarna med en enkel måltid ingår det i avgiften. Om avgiften är ett hinder för anmälan, kontakta oss gärna!

Anmälan är bindande.

KONTAKTUPPGIFTER

ÄR DET OK FÖR ER ATT MEDVERKA PÅ BILD I FÖRSAMLINGENS INFORMATIONSKANALER? (Webbsida, blogg, facebook, instagram, folder osv)

I och med denna anmälan till Förälder mitt i livet-kursen godkännes de ekonomiska åtagandet som är förknippat med gruppen. För att kunna genomföra och administrera er deltagande i gruppen kommer vi att behandla era personuppgifter i våra system. Läs mer på: www.svenskakyrkan.se/molndal/personuppgiftshantering