S:t Matteus församling

S:t Matteus församling är en del av den världsvida kyrkan. Församlingen finns för att Gud har blivit människa i Jesus Kristus som är Vägen, Sanningen och Livet. S:t Matteus församling finns för dig både helg och vardag, i gudstjänst och bön. Varmt välkommen.

Från 1 maj har församlingen bytt digital plattform. Överflyttningen innebär bl a att e-postadresser till anställda har ändrats. Se fliken personal för korrekta uppgifter.

Konfirmand 2022-2023

Välkommen som konfirmand 2021-2022! Här kan du läsa om och anmäla dig till alternativen i S:t Matteus församling.

Stockholms bokhelg 19-22 maj

Under denna bokhelg fyller förlag, bokhandlare, museer och institutioner Stockholms gator med litterära samtal, signeringar och releaser. I år deltar också S:t Matteus församlingsbibliotek. Vi välkomnar till författarträffar, visning av biblioteket mm.

Öppen förskola, tisdag och onsdag

Vi välkomnar alla familjer med barn upp till 5 år till vårens Öppna förskola! Tisdagar i S:t Matteus kyrka, onsdagar i Mikaelskapellet.

Babycafé fredag - för de allra yngsta

För familjer med de minsta barnen, från de nyfödda fram till dess att barnet tar sina första steg, fredagar mellan 10.00-13.00.

Måndag Afternoon Tea

Välkommen till Afternoon Tea i Mikaelskapellet varannan måndag! Ett inbjudande och vackert dukat eftermiddagste i engelsk stil, god gemenskap samt ett intressant föredrag eller musik.

Onsdag i S:t Matteus - mässa, musik & mat

Mitt i veckan inbjuds du till ”Onsdag i S:t Matteus”, ett koncept i flera delar. Mässa i Lillkyrkan, följt av lunchkonsert i stora kyrkan, alltid med fri entré. Vi avslutar med att bjuda till bords - matig sopplunch och gemenskap vid borden i församlingssalen.

Konserter i S:t Matteus

Här hittar du information om kommande konserter och musikgudstjänster samt även några tidigare framförda produktioner.

Lunchkonsert varje onsdag kl 12.00

Varje onsdag med start 19 januari är det lunchkonsert i S:t Matteus kyrka. Alltid fri entré. Efter konserten serveras sopplunch i församlingssalen för den som önskar.

Söndagsskolan på nätet!

Följ med dockan Mickis till söndagsskola från S:t Matteus kyrka! Söndagsskolan är anpassad för barn från ca 4 år, men självklart kan alla vara med och titta på programmen (ca 10 min) var och när man vill.

Konfirmand 2022-2023

Hur blir jag medlem i Svenska kyrkan?

Alla som döps inom Svenska kyrkan blir medlemmar automatiskt. Det går också att anmäla att man önskar bli medlem. Det gäller både om du vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen. Här finns webbformulär för medlemskap.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!