S:t Matteus församling är en del av den världsvida kyrkan. Vi finns till för att Gud har blivit människa i Jesus Kristus, som är Vägen, Sanningen och Livet. S:t Matteus församling finns till för dig både helg och vardag, gudstjänst och bön. Varmt välkommen.

Den första advent börjar juletiden. Det är en glad tid eftersom vi väntar på att få fira att Jesus föddes. Vi samlas till gudstjänster, konserter och andra festliga händelser – det händer mycket i S:t Matteus församling i juletid!

Fira julen med oss!

Till kyrkan och gudstjänst kommer vi av olika anledningar. Gudstjänsten är centrum i den kristna gemenskapen. Den är en möjlighet att tillsammans med andra uttrycka tacksamhet, glädje och tvivel. Den är något att hämta kraft ur.

Gudstjänster

Varmt välkommen till våra stämningsfulla julkonserter! Lördag 16/12 och söndag 17/12. Biljettförsäljningen startar den 14 november kl. 14:00, S:t Matteus församlingsbibliotek.

S:t Matteus julkonserter

Varmt välkommen till S:t Matteus församlingsbibliotek. En mötesplats för bokälskare i alla åldrar och över disken avhandlas de flesta av livets aspekter.

Församlingsbiblioteket

Samtal med präst eller diakon, familjerådgivning eller stöd i sorg när någon nära har dött.

Diakoni – Stöd och hjälp

Begravningen är en viktig ceremoni, där vi får möjligheten att hedra och ta farväl av den avlidne och gör den till en fin och minnesvärd stund.

Begravning

S:t Matteus kan med fog förses med epitetet ”musikkyrka”. Här finns heltidsanställda kyrkomusiker, körer, en symfoniorkester samt en av Stockholms förnämligaste kyrkorglar.

Sång och musik

Den omfattande körverksamheten i församlingen har spännande program som omfattar allt från enkla visor till stora produktioner med symfoniorkester. Deltagandet är kostnadsfritt.

Våra körer

Finns det något mer än det vi kan se och ta på och bevisa? Är kärleken större än det onda? Konfirmationstiden är en tid då du får upptäcka mer om dig själv och om andra.

Konfirmation

Vi som arbetar med barn och familj i S:t Matteus vill möta föräldrar och barn i en öppen och lättsam gemenskap. Vårt mål är att du och ditt barn ska känna er hemma och välkomna i S:t Matteus kyrka. Varmt välkomna!

Barn- och familj

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka.

Bröllop

S:t Matteus församling är en växande
församling mitt i centrala Stockholm. Just nu söker vi en komminister.

Jobba hos oss!

S:t Matteus församling är en växande församling mitt i centrala Stockholm. Just nu söker vi en komminister.