S:t Matteus församling

S:t Matteus församling är en del av den världsvida kyrkan. Församlingen finns för att Gud har blivit människa i Jesus Kristus som är Vägen, Sanningen och Livet. S:t Matteus församling finns för dig både helg och vardag, i gudstjänst och bön. Varmt välkommen.

Från 1 maj har församlingen bytt digital plattform. Överflyttningen innebär bl a att e-postadresser till anställda har ändrats. Se fliken personal för korrekta uppgifter.

Församlingsexpeditionens öppettider under vecka 27-34 (4 juli-26 augusti):
mån, tis, ons och fre kl 10-12. Vecka 29 är expeditionen och bokningen stängd.

En bukett liljekonvaljer.

Boka dop och vigsel direkt här på webben

Varmt välkommen att boka dop eller vigsel i någon av församlingens vackra kyrkor, S:t Matteus kyrka, S:t Matteus lillkyrka och Mikaelskapellet.

Trevlig sommar och startdatum för hösten

Kyrkan tar inte semester. Sommaren igenom är du välkommen till högmässor och morgonmässor, sommarcafé och sommarkvällskonserter. Andra verksamheter har dock kortare uppehåll. Här kan du läsa när de startar igen.

Musik i sommarkväll 15 juni–24 augusti

Hela sommaren, varannan onsdag kl 19.00, är du välkommen till Sommarkvällskonsert i S:t Matteus kyrka. Alltid fri entré men en frivillig kollekt till musikverksamheten tas upp (kontant/Swish).

En dag på Stjärnholms stiftsgård torsdag 7 juli

Vi reser på natursköna vägar till Stjärnholms stiftsgård, belägen mellan Nyköping och Oxelösund.

Konfirmand 2022-2023

Välkommen som konfirmand 2021-2022! Här kan du läsa om och anmäla dig till alternativen i S:t Matteus församling.

Onsdag i S:t Matteus - mässa, musik & mat

Mitt i veckan inbjuds du till ”Onsdag i S:t Matteus”, ett koncept i flera delar. Mässa i Lillkyrkan, följt av lunchkonsert i stora kyrkan, alltid med fri entré. Vi avslutar med att bjuda till bords - matig sopplunch och gemenskap vid borden i församlingssalen.

Konserter i S:t Matteus

Här hittar du information om kommande konserter och musikgudstjänster samt även några tidigare framförda produktioner.

Lunchkonsert varje onsdag kl 12.00

Varje onsdag med start 19 januari är det lunchkonsert i S:t Matteus kyrka. Alltid fri entré. Efter konserten serveras sopplunch i församlingssalen för den som önskar.

Söndagsskolan på nätet!

Följ med dockan Mickis till söndagsskolan från S:t Matteus kyrka! Söndagsskolan är anpassad för barn från ca 4 år, men självklart kan alla vara med och titta på programmen (ca 10 min) var och när man vill. Kyrkoåret ser lite olika ut varje år, men se bifogad kyrkoårskalender för den aktuella söndagen.

Konfirmand 2022-2023

Hur blir jag medlem i Svenska kyrkan?

Alla som döps inom Svenska kyrkan blir medlemmar automatiskt. Det går också att anmäla att man önskar bli medlem. Det gäller både om du vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen. Här finns webbformulär för medlemskap.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!