S:t Matteus församling

S:t Matteus församling är en del av den världsvida kyrkan. Församlingen finns för att Gud har blivit människa i Jesus Kristus som är Vägen, Sanningen och Livet. S:t Matteus församling finns till för dig både helg och vardag, i gudstjänst och bön. Varmt välkommen.

Då vi inte längre har möjlighet att inbjuda till offentliga gudstjänster kommer vi att från och med söndag 5 april sända gudstjänster och andakter via nätet. Låt oss vägleda dig dit!

Följ gudstjänsten på nätet

På grund av rådande situation livestreamas gudstjänsterna, för deltagande via dator eller mobil. Vi avråder från gudstjänstdeltagande på plats i kyrkan. Kyrkans klockor kommer att ringa och gudstjänsterna kommer att firas, men bara de medverkande kommer att finnas på plats i kyrkorummet.

Gudstjänster under påsken 2020

All verksamhet utöver gudstjänster och mässor gör uppehåll tills vidare. Men varje dag kl 11.00 hålls bön eller mässa i S:t Matteus kyrka.

Corona och verksamheten i S:t Matteus

Du som är 70+ eller tillhör annan riskgrupp och behöver praktisk hjälp eller någon att prata med, kontakta oss!

Du som är 70+ och bor i S:t Matteus församling

Det är en stor omställning för dig som ska hålla dig hemma på grund av coronavirusets snabba spridning. Isoleringen i hemmet kan i längden upplevas som mycket påfrestande. Vi har därför, tillsammans med ett par pensionärer i Vasastan, funderat kring vad man kan göra.

Tips och råd till dig som ska hålla dig hemma

Vi firar mässa eller middagsbön varje dag klockan 11.00 i S:t Matteus kyrka. Om du tillhör en riskgrupp och måste hålla dig hemma, kan du ändå förena dig med oss i denna veckoandakt.

Be där du är - veckans andakt

Tid att fundera över konfirmationsåret? Läs om olika alternativ i församlingarna på Norrmalm och i S:t Matteus församling.

Konfirmation 2019-2020

Dopet är en högtid som är förknippad med stor glädje. Det är en fest då vi firar och gläds över att en människa blir del av ett sammanhang.

Dop