S:t Matteus församling

S:t Matteus församling är en del av den världsvida kyrkan. Församlingen finns för att Gud har blivit människa i Jesus Kristus som är Vägen, Sanningen och Livet. S:t Matteus församling finns för dig både helg och vardag, i gudstjänst och bön. Varmt välkommen!

Barn- och familjeverksamheten

Välkommen till barn- ungdoms- och familjeverksamheten i S:t Matteus församling! En miljö som gynnar gemenskap, växt och kreativitet, och visar på en väg in i den kristna tron. Vi ser fram emot att få träffa Dig!

Konserter och musikhögmässor

Välkommen till en höst med musikhögmässor, kör- och orkesterkonserter samt lunchkonserter varje onsdag.

Onsdag i S:t Matteus - mässa, musik & mat

”Onsdag i S:t Matteus”, ett koncept i tre delar. Mässa i Lillkyrkan, följt av lunchkonsert i stora kyrkan, alltid med fri entré. Avslutas med att sitta till bords med en matig soppa och varm gemenskap vid borden i församlingssalen.

Lunchkonsert onsdagar kl 12.00

Varje onsdag är det lunchkonsert i S:t Matteus kyrka. Alltid fri entré. Efter konserten serveras sopplunch i församlingssalen för den som önskar.

Barn- och familjeverksamheten

En bukett liljekonvaljer.

Boka dop och vigsel

Varmt välkommen att boka dop eller vigsel i någon av församlingens vackra kyrkor, S:t Matteus kyrka, S:t Matteus lillkyrka och Mikaelskapellet.

Mötesplatser för vuxna

Under denna rubrik hittar du vårt nya Afternoon Tea, samtals- och studiegrupper, hantverkskvällar, lunchkonserter, sopplunch och mycket annat. Välkommen till våra mötesplatser!

Resa till Kolmården

Följ med församlingens barn och familjeverksamhet till Kolmården, torsdag 3 november 2022.

Hur blir jag medlem i Svenska kyrkan?

Alla som döps inom Svenska kyrkan blir medlemmar automatiskt. Det går också att anmäla att man önskar bli medlem. Det gäller både om du vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen. Här finns webbformulär för medlemskap.