S:t Matteus församling

S:t Matteus församling är en del av den världsvida kyrkan. Församlingen finns för att Gud har blivit människa i Jesus Kristus som är Vägen, Sanningen och Livet. S:t Matteus församling finns till för dig både helg och vardag, i gudstjänst och bön. Varmt välkommen.

För ditt och andras bästa är det önskvärt att du är vaccinerad när du besöker församlingens verksamheter.

Från 1 december gäller nya restriktioner från FHM kring samlingar med förväntat
besöksantal över 100:

Högmässor: inget vaccinationsbevis krävs. Sitt på markerade platser i kyrkan.

Julkonserter, Matteusbarnens julbön mm: vaccinationsbevis krävs för alla deltagare över 18 år.

Julkonserter i S:t Matteus kyrka 11-12 december

Biljettförsäljningen till årets fyra julkonserter startar tisdag 23 november på Församlingsbiblioteket, Västmannagatan 92.

Måndag Afternoon Tea

Välkommen till Afternoon Tea i Mikaelskapellet varannan måndag! Ett inbjudande och vackert dukat eftermiddagste i engelsk stil, god gemenskap samt ett intressant föredrag eller musik.

Sagostund på församlingsbiblioteket!

Klockan 16 på måndag 6 december läser sagofén Hilda böcker för barn på biblioteket. En saga för de små, en för de lite äldre.

Babycafé

För familjer med de minsta barnen, från de nyfödda fram till dess att barnet tar sina första steg, fredagar mellan 10.00-13.00.

Öppna förskolan hösten 2021

Vi välkomnar alla familjer med barn upp till 5 år till höstens Öppna förskola! Vi startar vecka 35, tisdagar och onsdagar.

Konserter i S:t Matteus

Här hittar du information om konserter och musikgudstjänster, samt senast framförda produktioner.

Onsdag i S:t Matteus - mässa, musik & mat

Mitt i veckan inbjuds du till ”Onsdag i S:t Matteus”, ett koncept i flera delar. Mässa i Lillkyrkan, följt av lunchkonsert i stora kyrkan, alltid med fri entré. Vi avslutar med att bjuda till bords - matig sopplunch och gemenskap vid borden i församlingssalen.

Söndagsskolan på nätet!

Följ med dockan Mickis till söndagsskola från S:t Matteus kyrka! Söndagsskolan är anpassad för barn från ca 4 år, men alla kan självklart vara med och titta på programmen (ca 10 min) var och när man vill.

Konfirmand 2021-2022

Välkommen som konfirmand 2021-2021! Här kan du läsa om och anmäla dig till alternativen i S:t Matteus församling.