Bröllop

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka.

Att gifta sig är ett stort och glädjefullt beslut. Enligt Bibeln och kyrkans tro är äktenskapet instiftat av Gud. I kyrkan sker vigseln i form av en vigselgudstjänst där brudparet ger sina löften till varandra inför Guds ansikte och får sitt äktenskap välsignat av Gud. Vigseln kan ske inför hela släkten och alla vänner, men även i all enkelhet inför två vittnen.

Vigsel eller välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap kan ske i S:t Matteus kyrka, S:t Matteus Lillkyrka och Mikaelskapellet. Observera att Mikaelskapellet bara kan bokas vissa tider.

Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion.

För bokning av vigsel och förfrågningar, vänligen ring församlingens växel på telefon 08-555 218 00, må, ti, on, fr 9.00–12.00 och to 13.00–16.00.

Bild: Ikon