Konfirmation 2025-2026

Konfirmationen innebär en chans att utforska livets stora frågor, ha roligt och lära känna nya vänner! Tisdag 21 maj öppnar anmälningarna till nästa läsår.

Välkommen till Minkonfa!

MinKonfa är ett sammarbete mellan många innerstadsförsamlingar i Stockholm*. Samtliga församlingars konfaalternativ för läsåret 2025-2026 kommer du att hitta här under den här fliken. Alternativen som S:t Matteus församling ser du också här nedan.

Tisdag 21 maj öppnar anmälan till alla grupper. 

*MinKonfa-Stockholm delas av Adolf Fredriks församling, Finska kyrkan, Gustaf Vasa församling, S:t Matteus församling, Stockholms Domkyrkoförsamling, Tyska kyrkan, och Västermalms församling. 

Anmäl dig här

Här hittar du alla konfirmandalternativ som samlas under Minkonfastockholm. Anmälan öppnar tisdag 21 maj.

Anmäl dig här

Italien på sportlovet 2025

Detta alternativ startar i september 2024 och avslutas med resa till Italien under sportlovet 2025.

Italien på påsklovet 2025

Detta alternativ startar i december 2024 och avslutas med resa till Italien under påsklovet.

Italien på höstlovet 2025

Detta konfaalternativ startar i maj 2025. Resan till Assisi, Italien sker under höstlovet.

Mitt i Allt - lägerfritt konfirmandalternativ

Vi fokuserar på upplevelser i den stad vi lever. Äter gott och har samtal om tron och våra liv. Inga övernattningar men många upplevelser!

I S:t Matteus församling erbjuds du fyra konfaalternativ under 2025-2026.
Tre grupper reser till Assisi i Italien under 2025. En på sportlovet, en på påsklovet, en på höstlovet.
Det fjärde alternativet, Mitt i Allt - lägerfritt, startar i januari 2025, håller sig hemma i stan och gör resor inåt och utåt i länet.

Se mer information under respektive flik nedan.


Allmän information
Vi träffas varannan tisdagseftermiddag/kväll i Mikaelskapellet på Karlbergsvägen 64 för att fira mässa och lära känna kristen tro och varandra. I början åker vi också på ett kortare helgläger. 
Mot slutet av läsningen gör vi en resa till den medeltida staden Assisi i Italien. Med pilgrimsvandringar låter vi historiens vingslag bära Bibelns berättelser om den tidiga kristna kyrkan. 

Vi utforskar kyrkans ursprung och nutid, besöker antika platser och kyrkor och
äter av den goda italienska maten medan vi samtalar om tron och våra liv.

 

Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek. Precis som livet. Vad är viktigt i ditt liv? Vad är kärlek och vänskap, gott och ont? Vilket ansvar har vi för världen och varandra? Vad är en tro och vad kan den spela för roll. Vad är Gud egentligen?
Flera miljarder har valt att tro på Jesus från Nasaret. Varför då?

Som konfirmand får du upptäcka mer av dig själv, få nya vänner och utforska några av livets stora hemligheter. Vi människor har ett behov av att få fundera över och prata om frågor som rör livets alla delar. Som ung är frågor kring vad man vill med sitt liv och vem man är viktiga frågor.