Konfirmation

Finns det något mer än det vi kan se och ta på och bevisa? Är kärleken större än det onda? Konfirmationstiden är en tid då du får upptäcka mer om dig själv och om andra.

Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek. Precis som livet. Vad är viktigt i ditt liv? Vad är kärlek och vänskap, gott och ont? Vilket ansvar har vi för världen och varandra? Vad är en tro och vad kan den spela för roll. Vad är Gud egentligen?
Flera miljarder har valt att tro på Jesus från Nasaret. Varför då?

Som konfirmand får du upptäcka mer av dig själv, få nya vänner och utforska några av livets stora hemligheter. Vi människor har ett behov av att få fundera över och prata om frågor som rör livets alla delar. Som ung är frågor kring vad man vill med sitt liv och vem man är viktiga frågor.

Ej medlem eller odöpt

Den som inte tillhör Svenska kyrkan är också välkommen att delta i undervisningen.Först i samband med konfirmationen behöver man anmäla inträde. Du behöver inte heller vara döpt för att börja som konfirmand, utan vi döper den som önskar det under konfirmandtiden.

Funktionsnedsättning

Har du behov av särskilt stöd, någon form av funktionsnedsättning – t ex nedsatt syn, hörsel, dyslexi, ADHD, allergier etc? Kontakta oss och rådgör kring bästa alternativ för dig!

För mer information kontakta

Jonas Faxell, Församlingspedagog