Stöd och hjälp

Det är att visa omsorg om medmänniskan i livets olika skeden och att stödja och dela hopp. Ett stöd som inte bryr sig om samhällsklass, tro eller ursprung, med respekt för självkänsla och det egna ansvaret. Alla är välkomna!

Diakoni är hela församlingens gemensamma uppdrag, men det finns ändå anställd diakonipersonal i kyrkan. En diakon har social eller omsorgsinriktad utbildning på högskolenivå och är vigd till tjänst i Svenska kyrkan. Diakoner har tystnadsplikt.
Hör gärna av dig till oss!

Känner du att du behöver någon att prata med?

Kanske har det hänt något i livet som gör att det känns extra tungt just nu, eller så kanske du bara behöver prata av dig med någon utomstående. Samtalen kan handla om allt från relationsproblem och tankar om andlighet och tro, till orosmoment kring sociala och ekonomiska frågor, eller i samband med sjukdom och sorg. Inga ämnen är för små! Om du vill prata med en diakon är du välkommen att ringa för att bestämma en tid. Diakoner är utbildade i stödsamtal och själavårdssamtal. Samtalen är kostnadsfria och diakonerna har tystnadsplikt.

HEM- OCH SJUKBESÖK

Ibland kan det bli ensamt att ligga på sjukhus eller att vara hemma mycket utan större möjligheter att gå ut. En diakon, eller någon ur vår besöksgrupp, har möjlighet att gå på hem- eller sjukbesök. Kontakta oss så kan vi pratas vid. Ring gärna också om du vill vara med i besöksgruppen!

HJÄLP I KONTAKT MED MYNDIGHETER OCH INSTITUTIONER

En diakon kan finnas med och stötta dig i kontakt med myndigheter och institutioner. Kanske kan det handla om hjälp att förstå och eventuellt överklaga ett beslut, eller att försöka hjälpa till i dialogen om du känner att det är svårt att få fram det du vill säga, eller bara finnas till som ett stöd.

Så når oss på Diakoniexpeditionen

DIAKONER:
Per-Ove Nelstrand, telefon. 08-555 218 12
Telefontid: må, ti, on 9.00–10.00, to 10.30–11.30
e-post: per-ove.nelstrand@matteus.org

Susanne Åberg, telefon 08-555 218 13
Telefontid: må, ti, fr 9.00–10.00
e-post: susanne.aberg@matteus.org

Stiftelsehandläggare:
Carsten Malmberg, telefon 08-555 218 09
e-post: carsten.malmberg@matteus.org

Besöksadress: Västmannagatan 92, Stockholm.