Sång och musik

S:t Matteus kan med fog förses med epitetet ”musikkyrka”. Här finns tre heltidsanställda kyrkomusiker, fem körer, en symfoniorkester samt en av Stockholms förnämligaste kyrkorglar.

Ambitionen att med musikens hjälp gestalta gudstjänsten i alla dess former har högsta prioritet och till gudstjänstlivet räknar vi även den stora sakrala musikskatten i form av mässor och requiem.

I musikverksamheten finns cirka 170 frivilliga sångare och musiker engagerade och det är viktigt för oss att arbeta med samma ambitionsnivå och professionalitet i alla åldersgrupper, från barnkörer och uppåt.

Körsång förekommer i så gott som alla huvudgudstjänster utom på sommaren. Konserter och musikgudstjänster har vi året runt, ibland i form av olika tematiska serier såsom tonsättarporträtt och sommarkvällsmusik.

Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till Matteusmusiken både som åhörare och som medverkande sångare och instrumentalist!

För mer information kontakta

Anders Frisk, Organist