Musiken i S:t Matteus

Välkommen till musikverksamheten i S:t Matteus. Till körsång, orgel- och orkesterkonserter, musikhögmässor och mycket annat.

Ladda ner generalprogrammet för vårens musik (pdf)

Om musiken i S:t Matteus

Ambitionen att med musikens hjälp gestalta gudstjänsten i alla dess former har högsta prioritet i församlingen. Ttill gudstjänstlivet räknar vi även den stora sakrala musikskatten i form av mässor och requiem.

I musikverksamheten finns cirka 170 frivilliga sångare och musiker engagerade och det är viktigt för oss att arbeta med samma ambitionsnivå och professionalitet i alla åldersgrupper, från barnkörer och uppåt.

Körsång förekommer i så gott som alla huvudgudstjänster utom på sommaren. Konserter och musikgudstjänster har vi året runt, ibland i form av olika tematiska serier såsom tonsättarporträtt och sommarkvällsmusik.


Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till Matteusmusiken både som åhörare och som medverkande sångare och instrumentalist!

Ny dirigent i S:t Matteus från årsskiftet!

Den första januari 2023 tillträder Espen Myklebust Olsen tjänsten som dirigent för S:t Matteus kör och symfoniorkester

Tack Sonny!

Sonny Jansson har varit anställd som dirigent och kyrkomusiker i S:t Matteus församling sen 2005. Nu går han i pension och gör sin sista konsert med Honeggers Kung David söndag 19 februari. Här kan du lyssna på en nyinspelning av hans senaste komposition Post Scriptum.

Konserter och musikhögmässor

Välkommen till en vår med musikhögmässor, kör- och orkesterkonserter samt lunchkonserter varje onsdag.

Körsång i S:t Matteus

Den omfattande körverksamheten i församlingen har spännande program som omfattar allt från enkla visor till stora produktioner med symfoniorkester. Deltagandet är kostnadsfritt.

S:t Matteus Musikvänner

Välkommen till en aktiv vän- och stödförening för musiken i S:t Matteus församling!

S:t Matteus Symfoniorkester

S:t Matteus symfoniorkester är en av de äldsta amatörorkestrarna i hela landet och S:t Matteus församling är idag den enda församlingen i hela Sverige som driver en egen symfoniorkester.

För mer information kontakta