Konserter och musikhögmässor

Välkommen till en höst med musikhögmässor, kör- och orkesterkonserter samt lunchkonserter varje onsdag.

Julkonserter i S:t Matteus kyrka 10-11 december

Varmt välkommen till en julkonserthelg med fyra konserter under två dagar. Två familjekonserter med luciatåg och två vuxenkonserter med delvis annat innehåll. Biljetter säljs fr.o.m.15 nov på församlingsbiblioteket, Västmannagatan. 92.

Julkonsert Stockholms Poulenc-ensemble sön 18 dec 18.00

En årlig julhälsning med Stockholms Poulencensemble till stöd för Jul i Gemenskap - ett alternativt julfirande för människor i utsatthet.

Julmusik med Dolcissima

Tisdag 20 samt onsdag 21 december kl 12.00 i S:t Matteus kyrka bjuder vokalgruppen Dolcissima på bl a svensk och fransk julmusik. Fri entré.

Gunnar Idenstam spelar på orgeln i S:t Matteus kyrka sön 22 jan 2023 kl 16.00

Orgelkonsert med denne fullfjädrade orgelvirtuos, i musik av Francesca Caccini och Bach, svensk folkmusik samt "Peaceful Organ” - meditativa improvisationer för en orolig tid

Konserter hösten 2022

Höstens konserter och musikgudstjänster i S:t Matteus kyrka.

Lunchkonsert onsdagar kl 12.00

Varje onsdag är det lunchkonsert i S:t Matteus kyrka. Alltid fri entré. Efter konserten serveras sopplunch i församlingssalen för den som önskar.

Musiken i S:t Matteus

Välkommen till musikverksamheten i S:t Matteus. Till körsång och symfoniorkester, till konserter, musikhögmässor och mycket annat.

Inspelning av Finalkonserten i Organ Space, söndag 12 september, nedan:

Messa Brevissima

En inspelning av Messa Brevissima av Sonny Jansson. Mässan uruppfördes i S:t Matteus kyrka i mars 2021.

Förköp av konsertbiljetter

Förköp av biljetter till konserter, författaraftonar mm kan göras på
S:t Matteus Församlingsbibliotek på Västmannagatan 92, 2 tr (hiss finns). Telefon 08-555 218 35.
Resterande biljetter går att köpa i entrén vid konserttillfället.
Välj att betala kontant eller med Swish. Det går inte att reservera biljetter på telefon.

FÖRSAMLINGSBIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER

Måndag 14.00–19.00
Tisdag 14.00–19.00
Onsdag 10.00–15.00
Torsdag 14.00–19.00
Fredag 10.00–13.00

Ev. återstående biljetter kan köpas vid entrén 1 timme innan.

stöd musikverksamheten i S:t Matteus församling

Välkommen att bli medlem i S:t Matteus Musikvänner och stöd musikverksamheten i S:t Matteus församling. Som musikvän får du inbjudningar till konserter, inte sällan med eftersits - dricka med tilltugg. Trevligt mingel och möjlighet att få träffa och samtala med de musicerande.

Kostnad: 175 kr/år för medlem, 225 kr/år för familj
Anmälan till e-post: matteus.musikvanner@gmail.com
Kontaktperson: Astrid Berg. Telefon 070-759 78 09.

För mer information kontakta