Lunds stift

Prata med oss

Kontakt

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ung i den världsvida kyrkan 2018

Ung i den Världsvida kyrkan är ett utbytesprogram där unga (18-30 år) under tre månader får möjlighet att lära känna en systerkyrka i världen och får inblick i kultur, församlingsliv och levnadssätt.


Vill du…
- skapa dig en egen bild av hur vi tillsammans kan verka för en rättvis värld?
- uppleva den gränslösa och världsvida kyrkan genom att besöka någon av
Svenska kyrkans internationella partnerskyrkor/partnerorganisationer
- dela vardagen med människor från Afrika, Asien, Latinamerika
- vara med och ta emot unga människor från våra systerkyrkor när de besöker Lunds stift?

Är du…

- mellan 18 och 30 år
- aktiv i Svenska kyrkan och har erfarenhet av dess ungdomsarbete
- har du ett globalt engagemang
- vill du ut och få nya erfarenheter och perspektiv på tillvaron
- och kan engelska och/eller spanska

Då kan du…
söka en plats i Svenska kyrkans utbytesprogram Ung i den världsvida kyrkan.

Stipendiet omfattar...
Resa, visum, mat och logi, fickpengar, vaccinationer och försäkring. Du ansvarar själv för att boka resor, samt att ordna med visum och vaccinationer. De som blir uttagna kommer att ha förberedelsekurs 18-20 maj i Sigtuna och därefter en språkutbildning i Uppsala den 13 augusti-6 september. Utlandstid är sept - nov ca 3 månader och man bör ha lite marginal när man bokar flyg. Hemkomstkurs på Sigtuna folkhögskola äger rum den 11-13 december och fördjupningskursen den 21-23 januari 2019. Deltagaren ska vara tillgänglig för informationsinsatser i stiftet ett år efter sin stipendiattid.

Sista dag för ansökan är den 15 mars 2018. Ansökningsblanketter och mer information hittar du på www.svenskakyrkan.se. Klicka på fliken Internationellt arbete och Åk på utbyte, bli volontär. Ansökan skickas till: Marie Körner, Lunds stift, Box 32, 221 00 Lund.
Har du frågor är du välkommen att kontakta Marie Körner på tel 046 15 55 42,
Marie Körner

Informationsblad i pdf-format>

Fakta/Ung i den världsvida kyrkan

  • Ung i den världsvida kyrkan är Svenska kyrkans utbytesprogram där man under tre månader får dela liv, vardag och verklighet i ett annat land. Programmet spänner över fyra världsdelar och fem länder; Costa Rica, Tanzania, Filippinerna, Brasilien och Sverige.
  • Deltagarna får följa kyrkans arbete, gudstjänster och samhällsengagemang och delta i livet i lokalsamhället.
  • Utbytesprogrammet har funnits i olika skepnader sedan 1990-talet. Utbytet är ömsesidigt. Under hösten reser 14 deltagare från Sverige till samverkanskyrkorna och under våren kommer lika många deltagare från samverkanskyrkorna till Sverige och Svenska kyrkan.
    Den som söker ska vara mellan 18 och 30 år.
  • Det unika med programmet är att alla nivåer i kyrkan samarbetar, församling, stift och nationell nivå både i Sverige och i partnerkyrkorna för att stärka långsiktiga ömsesidiga kyrkorelationer och ge unga en erfarenhet av den världsvida kyrkan och ge grogrund för ett internationellt engagemang.