Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

Ung i den världsvida kyrkan

Ung i den Världsvida kyrkan är ett utbytesprogram där unga (18-30 år) under tre månader får möjlighet att lära känna en systerkyrka i världen och får inblick i kultur, församlingsliv och levnadssätt.

Fakta/Ung i den världsvida kyrkan

• Ung i den världsvida kyrkan är Svenska kyrkans utbytesprogram där man under tre månader får dela liv, vardag och verklighet i ett annat land. Programmet spänner över fyra världsdelar och fem länder; Costa Rica, Tanzania, Filippinerna, Brasilien och Sverige.
  • Deltagarna får följa kyrkans arbete, gudstjänster och samhällsengagemang och delta i livet i lokalsamhället.
  • Utbytesprogrammet har funnits i olika skepnader sedan 1990-talet. Utbytet är ömsesidigt. Under hösten reser 14 deltagare från Sverige till samverkanskyrkorna och under våren kommer lika många deltagare från samverkanskyrkorna till Sverige och Svenska kyrkan.
    Den som söker ska vara mellan 18 och 30 år.
  • Det unika med programmet är att alla nivåer i kyrkan samarbetar, församling, stift och nationell nivå både i Sverige och i partnerkyrkorna för att stärka långsiktiga ömsesidiga kyrkorelationer och ge unga en erfarenhet av den världsvida kyrkan och ge grogrund för ett internationellt engagemang.