På en uppslagen laptop ligger en mobiltelefon som någon har sitt pekfinger på.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Kontakt och press

Här hittar du kontaktuppgifter till personal på stiftskansliet i Lund, samordnare och kontraktsprostar i Lunds stift, Domkapitlet samt Lunds stifts pressrum.

Vänd dig i första hand till din församling om du har frågor om Svenska kyrkan, kristen tro, ditt medlemskap och kyrkans verksamhet eller om du vill boka vigsel, dop, samtal med präst och liknande. 

Längst ner på den här sidan finns en sökfunktion om du är osäker på vilken församling du tillhör. På sidan Församlingar hittar du länkar till alla församlingar i Lunds stift. Klicka på ner-pilen till höger om rubriken Församlingar i Lunds stift.

Lunds stiftskansli

Röd tegelbyggnad med en portal.
Lunds stiftskansli, Kraftstorg 12 b, Lund. Foto: Wikimedia Commons
Växel

046-15 55 00 

E-post

lundsstift@svenskakyrkan.se

Adress

Kraftstorg 12 B, 223 50 Lund

Receptionen är öppen vardagar kl. 8-16.30 (fredag 15.30).

Lunchstängt kl. 12-13.

Röd tegelbyggnad med en portal.

Personal på stiftskansliet

Här hittar du kontaktuppgifter till personal på stiftskansliet i Lund. Växeln når du på telefon 046-15 55 00.

Press

Här i pressrummet finns våra pressmeddelanden och övrigt pressmaterial. Pressekreteraren når du på 046-15 55 23 eller camilla.lindskog@svenskakyrkan.se.

Någon håller en hand i sina vid en sjukhussäng.

Samordnare i Lunds stift

Här hittar du en lista på samordnare i stiftet i frågor som rör Jourhavande präst, Institutionssjälavård, de kyrkliga förskolorna och studentföreningen Stiftsgruppen.

Kontraktsprostar

Lunds stift är indelat i 12 kontrakt. Varje kontrakt leds av en kontraktsprost som biträder biskopen med bland annat ledning och tillsyn.

Domkapitlet i Lunds stift

Domkapitlet är ett tillsynsorgan för präster och diakoner, men också en inomkyrklig domstol med sju ledamöter. Här prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Stiftsgården Åkersberg

Stiftsgården Åkersberg i Höör är en av Lunds stifts två kurs-och konferensgårdar. Du når Stiftsgården Åkersberg på 0413-55 91 00 eller genom att skicka ett mejl till info@akersberg.se.

Stiftsgården Södra Hoka

Stiftsgården Södra Hoka i Asarum i Blekinge är en av Lunds stifts två kurs- och lägergårdar. Du når Stiftsgården Södra Hoka på 0454-195 40 eller genom att skicka ett mejl till info@sodrahoka.se.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.