Foto: Magnus Aronson/IKON

Arbeta i Svenska kyrkan

Vill du arbeta inom Svenska kyrkan? Har du funderat på att bli präst, diakon, kyrkomusiker eller församlingspedagog? Här kan du hitta information om utbildningsvägar, läsa om hur det är att jobba i kyrkan och vilka personer du kan kontakta.

Att bli präst

Denna sida vänder sig till dig som är intresserad av att bli präst i Lunds stift. Här får du information om utbildning, antagning och praktiker.

Christian Senniksen arbetar framför allt med människor som på olika sätt lever i samhällets marginaler.

Att bli diakon

Välkommen till gemenskapen i Lunds stift. Denna information vänder sig till dig som är intresserad av att bli diakon i Lunds stift.

Att bli församlingspedagog

En församlingspedagog arbetar främst med de pedagogiska uppgifterna i församlingen. Många har barn och ungdom som sitt huvudsakliga arbetsområde, men det finns också de som arbetar med inriktning mot vuxna.

Att bli kyrkomusiker

Att arbeta som kyrkomusiker i Svenska kyrkan är ett mångfacetterat arbete. Du arbetar aktivt med människor i alla åldrar och i livets alla skeenden.

Ta chansen att bli trainee - winwin både för unga och församlingar

Hallå där … Alice Karjalainen, en skånetjej på 21 år som just nu testar att jobba i Svenska kyrkan. Vad innebär det att vara trainee i Lunds stift?

Lediga tjänster

Varmt välkommen att söka jobb hos oss. Annonserna för tjänster i Lunds stift finns i pdf-format eller som länkar till församlingens webbplats. Du finner även länk till vårt vikarietorg och till tjänster över hela landet.

Mer om arbete i Svenska Kyrkan

Diakoni och socialt arbete

Diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om människor i livets olika skeden. Att värna om medmänniskan och hålla människovärdet högt är diakonens stora uppgift.

Ideellt arbete i Svenska kyrkan

Föreläsning av docent Johan von Essen vid medarbetardagen i Kristianstad i samband med visitationen av Villands och Gärds kontrakt.

Att söka anställning som präst

Så här går det till att söka en anställning som präst i Svenska Kyrkan.