Prata med oss

Kontakt

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Internationellt

Svenska kyrkan och Lunds stift är en del av en världsvid kyrka. Här möts människor av tro från hela världen för att hjälpa och stötta varandra.

Tack vare det internationella samarbetet är den kristna kyrkan en stark röst för solidaritet, rättvisa och medmänsklighet runt om i världen. Kyrkan är också engagerad i en mängd biståndsprojekt inom sjukvård, utbildning, jordbruk, vattenförsörjning, med mera.  

Ett viktigt inslag i det internationella arbetet är vänrelationer mellan stift och mellan församlingar i olika länder. Lunds stift har sedan flera år samarbete med Lui-stiftet i Sydsudan, med Evangelische Kirche in Mitteldeutschland samt en ekumenisk vänrelation med kristna palestinier. Dessutom deltar Lunds stift i utbytesprogram för ungdomar och unga vuxna till Tanzania, Costa Rica, Brasilien, Filippinerna, Sydafrika och Israel/Palestina.  

I Hong Kong och Jordanien finns utsänd personal från Lunds stift på plats för att bistå i olika hjälp- och utvecklingsprojekt och samarbeta med den lokala kyrkan.

Ung i den världsvida kyrkan

Svenska kyrkans stipendieprogram heter Ung i den världsvida kyrkan. Stipendiet är ett utbytesprogram. Svenska ungdomar besöker Svenska kyrkans samarbetsparters i olika länder under tre månader och ungdomar därifrån besöker oss i Sverige under lika lång tid.

Marie Körner

Marie Körner

Lunds stift

Stiftsadjunkt för internationella frågor, vänstift, ekumenik och religionsdialog

Direkt: 046-15 55 42

SMS: 0706-39 89 55