En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.
Foto: Malin Wrigstad /Ikon

Utbytesprogram: Ung i den världsvida kyrkan

Välkommen att söka till Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18–30 år. Du får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Sista ansökningsdag för utbytesprogrammet är 15 mars varje år för kommande höst.

Med anledning av rådande pandemi har beslut fattats om att inget utbyte genomförs under hösten 2022. Vi uppdaterar informationen så snart vi vet när det är möjligt att ansöka till programmet igen!

Två kvinnor på en kulle. De håller om varandra och blickar bort över bergen. En av dem pekar på något.

Så fungerar utbytesprogrammet

Här får du veta mer om hur det fungerar, hur du förbereder dig och hur dina tre månader i ett utbytesland kan se ut.

Gruppbild på unga deltagare

Så söker du till utbytesprogrammet

Att delta i utbytesprogrammet kan bli en upplevelse för livet. Du kan ansöka om att vara med om du är mellan 18 och 30 år. Välkommen med din ansökan.

Kaffeplantor.

Costa Rica

Den lutherska kyrkan i Costa Rica - Iglesia Luterana Costarricense, ILCO, finns med i utbytesprogrammet.

Tåg kör på ett spår som ligger under vatten. En man med säckar på huvudet väntar på att passera.

Filippinerna

Dela vardagen på öriket Filippinerna tillsammans med den oberoende Katolska kyrkan.

Armar sträcks upp  mot luften

Tanzania

Tanzanias lutherska kyrka finns med i utbytesprogrammet genom det nordvästra stiftet och Karagwe stift.

Ta emot en utbytesdeltagare

Är du aktiv i en församling kan du och församlingen vara med och ta emot en utbytesdeltagare från något av våra länder. Mer information om detta hittar du på Kornet under ämnet Act Svenska kyrkan och menyrubriken Engagera dig.