En grupp ungdomar håller om varandra i en ring.
Foto: Nadine Minner /Ikon

Konfirmand och ungdom

I församlingarna i Skåne och Blekinge sker ett omfattande arbete som vänder sig till ungdomar, till exempel konfirmation och ungdomsgrupper. Stiftskansliets personal arbetar med att stötta församlingarna i det arbetet. Det kan handla om att skapa nätverk och mötesplatser, eller att erbjuda fortbildningar inom aktuella frågor.

Konfirmation

Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Under konfirmandtiden får ungdomar möjlighet att utforska sin relation till Gud, till sitt dop, till andra människor, till sig själva och hela den värld vi lever i.

Här nedan kan du söka efter en konfirmationsgrupp som passar just dig.
Hittar du inte en konfagrupp där du bor? Kontakta din lokala församling direkt istället.

Vill du konfirmeras?

Sök efter en konfirmationsgrupp eller ett konfirmationsläger som passar dig och dina intressen.

Hitta konfirmation

Stjärngruppen fick konfirmanden Stellas dröm att bli sann

Från att vara dold bakom en nerstängd kamera till att bära processionskorset. Från att sitta i bilen och inte våga vara med till en stolt konfirmand! Den resan har Stella i Landskrona gjort. Detta tack vare omsorgen och engagemanget i Stjärngruppen för konfirmander med särskilda behov.

Möten och aktiviteter för ungdomar

Efter konfirmation erbjuder Svenska kyrkan en mängd olika möjligheter till möten och aktiviteter, både i församling och genom Svenska kyrkans ungdomsorganisation (SKUL). Här finns också plats för stillhet och samtal med någon som har tid att lyssna.

Om du vill veta mer om ungdomsverksamhet, kontakta din församling. Du kan även kontakta Svenska kyrkans ungdomsorganisation (SKUL) om du är intresserad av barn och ungdomsarrangemang i Lunds stift.

Vitt kors med vit flamma mot röd bakgrund och texten Svenska kyrkans unga.

Svenska kyrkans unga i Lunds stift

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Välkommen till Lunds distrikt.

Ung tjej med blont långt hår.

Gör som Vera – bli trainee i Svenska kyrkan

Hallå där Vera Landin, en Staffanstorpstjej på 20 år som efter gymnasiet testar på att jobba i Svenska kyrkan, närmare bestämt i Uppåkra församling. Vad gör du om dagarna som trainee?

Stipendier för unga vuxna som vill åka ut

Lunds stift hjälper unga vuxna mellan 18-30 år som vill resa ut i världen för att lära känna en systerkyrka och få inblick i kultur, församlingsliv och levnadssätt. Stiftet arbetar med Svenska kyrkans utbytesprogram "Ung i den världsvida kyrkan", ett volontärprogram i Tanzania och med Lunds missionssällskaps resestipendier.

Hör gärna av dig 

Stiftskansliets personal finns som stöd till församlingarna i arbetet med konfirmander och ungdomar. Hör gärna av dig om det är något du undrar.