Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

Välkommen till Lunds stift. Vi är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Skåne och Blekinge. Grunden i stiftets organisation är församlingarna. I Lunds stift finns i dag 166 församlingar. Biskopen i Lunds stift är Johan Tyrberg.

Den 17-22 oktober visiterar biskop Johan Tyrberg församlingarna i f.d. Österlens kontrakt som omfattar Tomelilla och Simrishamns kommuner. Media hälsas välkomna att följa med vid studiebesöken hos Nordic Sea Winery, Daniel Berlin Krog och Bollerups Lantbruksinstitut och Naturbruksgymnasium.

Biskop Johan visiterar Österlen

I boken ”Ditt liv och mitt” skriver Majgull Axelsson om Vipeholm - anstalten för så kallat sinnesslöa i Lund. Det var inte länge sedan de allra svagaste i samhället fördes bort, låstes in och behandlades på de mest ovärdiga sätt.

Majgull Axelsson: ”Maktlöshet intresserar mig för den delas av många”

Författaren Helena Thorfinn: ”Det tysta medgivandet är förödande.”

Helena Thorfinn från Lund har en bakgrund som journalist. Tidigare bodde hon i Dhaka, Bangladesh och jobbade på ambassaden där. - Verkligheten utanför fönstret var så dramatiskt. Jag kände att jag måste berätta om människorna av kött och blod.

Att vara modig, våga säga ifrån och stå upp för människovärdet är viktigt för Lotta Fång, präst i Malmö. Under bokmässan i Göteborg var det högaktuella frågeställningar.

Lotta Fång på Bokmässan: "Vi har gått över tröskeln till ett annat samhälle"

Den 28 september-1 oktober var det dags för Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. I myllret av besökare på Bokmässans golv fanns Kent Wisti, stiftsadjunkt för mission i Lunds stift.

Kent Wisti på Bokmässan: ”Vi måste lära oss att leva utanför tvärsäkerheten”

Den 16 september släpps biskops Johans bok "En levande relation".

"En levande relation" - ny bok om bön av biskop Johan

Den 16 september släpps biskops Johans bok "En levande relation".

Lunds stift inleder 2017 ett samarbete med det Nordöstra stiftet i den Evangelisk-Lutherska kyrkan i Tanzania ELCT.

Praktikant i Tanzania!

Möt Birgitta, Kerstin, Sandra och Lars. Varför brinner de för att pilgrimsvandra?

Fyra röster om pilgrimsvandring

Magnus Malmgren är sedan 1 juni 2017 ny pilgrimspräst i Lunds domkyrka.

"Pilgrimsvandring är fantastiskt"

Magnus Malmgren är sedan 1 juni 2017 ny pilgrimspräst i Lunds domkyrka. - Det känns jättekul. Jag har varit engagerad i pilgrimsvandring i alla år jag varit präst, säger Magnus.

Som medlem i Svenska kyrkan stöttar du samhällets mest utsatta både i Sverige och världen. Du bidrar också till att du själv och andra kan sjunga i kör, besöka kyrkans öppna förskola och prata med en präst när det krisar.

Välkommen som medlem

Lunds stift i media