Välkommen till Lunds stift - ett av Svenska kyrkans 13 stift. Stiftet består av 163 församlingar i Skåne och Blekinge. Vår biskop heter Johan Tyrberg.

Klimat och hållbarhet

Svenska kyrkan deltar på klimatmötet COP26

Den 31 oktober-12 november genomförs FN:s klimattoppmöte, COP26, i Glasgow. Förhandlare från världens länder samlas för att skynda på insatserna för att uppnå målen i Parisavtalet. Svenska kyrkan kommer att närvara med observatörsstatus.

Glimåkra kyrka

Värmande klimatinvestering

Det känns behagligt att komma in i Glimåkra kyrka. Kyrkan har en enorm rymd, men trots det håller den alltid en jämn och välkomnande värme. Det beror på att kyrkan just har bytt värmesystem, från direktverkande el till luft/luft-värmepump.

Husmor i Helgeandskyrkan

Närodlat för bättre miljö och hälsa

I Helgeandskyrkans kök i Lund doftar det friskt av nyplockade grönsaker. Allt är ekologiskt odlat hos en lokal producent. Maten är färsk, god, näringsrik och snäll mot miljön. Husmor Linnéa Malmqvist är glad över den nya inriktningen.

Aktuellt från biskop Johan

Någon att prata med