Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift Webbplats

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Skåne och Blekinge. Grunden i stiftets organisation är församlingarna. I Lunds stift finns i dag 169 församlingar. Biskopen i Lunds stift är Johan Tyrberg.

Den 31 oktober 2016 kommer påven Franciskus till Lund. Det historiska besöket görs med anledning av att katoliker och lutheraner tillsammans uppmärksammar 500-årsminnet av reformationen.

Påven Franciskus kommer till Lund

Vem var Martin Luther? Vad var han så arg på? Och vad hände när han spikade upp sina 95 teser? Martin Luther inledde reformationen för 500 år sedan. Den förändrade både kyrkan och samhället på sin tid, och gör det fortfarande. Lär dig mer om reformationen genom våra texter illustrerade av Kent Wisti.

500 år av reformation

I november visiterar biskop Johan Tyrberg Frosta kontrakt, det vill säga församlingarna i Eslövs, Hörby och Höörs kommuner. Under fem dagar träffar biskopen församlingsbor, medarbetare och förtroendevalda på temat Fruktbar jord.

Visitation Frosta kontrakt

Här hittar du kontaktuppgifter till all personal vid Lunds stiftskansli. Välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss

Kyrkan har skapat en egen kalender, kyrkoåret, eller kyrkåret. Varje söndag och helgdag under kyrkoåret har sitt namn, sitt tema och sina bibeltexter.

Kyrkoårets bibeltexter

Som medlem i Svenska kyrkan stöttar du samhällets mest utsatta både i Sverige och världen. Du bidrar också till att du själv och andra kan sjunga i kör, besöka kyrkans öppna förskola och prata med en präst när det krisar.

Välkommen som medlem

Som medlem i Svenska kyrkan betalar du en medlemsavgift, också kallad kyrkoavgift. Begravningsavgift betalar alla som är folkbokförda i Sverige och har en inkomst. Här berättar vi mer om avgifterna och hur de används.

Kyrkoavgift och begravningsavgift