Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

Välkommen till Lunds stift. Vi är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Skåne och Blekinge. Grunden i stiftets organisation är församlingarna. I Lunds stift finns i dag 166 församlingar. Biskopen i Lunds stift är Johan Tyrberg.

Möt Jette Bendixen Rønkilde, som är en av huvudtalarna på Lunds stifts teologdag den 6 februari. Det kroppsliga är centralt för Jette. Kristendomen lever av att praktiseras och av att vi delar med oss av vår tro. Kristendomen är relation och gudstjänst är levande kommunikation - det är några av hennes budskap.

"Hur människor lever ut sin tro engagerar mig mer än döda ord"

During two days, 25-26 April 2018, the Diocese of Lund, Church of Sweden, is welcoming you to an international conference focused on use and development of church buildings and ecclesiastical heritage. The conference will presents projects and methods with the aim of finding extended use for churches as sustainable resources for local communities and parishes. Several keynote speeches give theological, societal and heritage perspectives on church buildings and cultural history in a European context.

Preserve, Use and Develop

- Det är i församlingarna och i mötet med eldsjälarna som jag hämtat kraft i arbetet. Det handlar om att se på livet med Guds kärleksfulla ögon. Älska världen som Gud älskar den. Då vaknar lusten till liv att göra förändringar. En annan värld är möjlig.

Torrid Bengtsson om klimatfrågan: ”En annan värld är möjlig”

Med projektet trädgårdsdiakoni hjälper Allerums församling i nordvästra Skåne människor att läka till kropp och själ. Utmattade ges möjlighet att hämta ny kraft genom att landa i naturen och det gröna.

Trädgårdsdiakoni - ett lyft för sjukskrivna

- Jag ser tillbaka på min tid i Allerums församling med värme. Det har gett mig mycket. Jag kom upp och iväg, fick rutiner, ett socialt sammanhang och mötte andra i liknande situation.

”Värdefulla första steg på vägen tillbaka”

Lunds stift inledde 2017 ett samarbete med det Nordöstra stiftet i den Evangelisk-Lutherska kyrkan i Tanzania ELCT och erbjuder hösten 2018 två praktikantplatser i det nordöstra stiftet.

Praktikant i Tanzania 2018!

Lunds stift i media

Aktuellt från Svenska kyrkan