Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift Webbplats

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Skåne och Blekinge. Grunden i stiftets organisation är församlingarna. I Lunds stift finns i dag 169 församlingar. Biskopen i Lunds stift är Johan Tyrberg.

Svenska kyrkans webb förändras bland annat för att bli mer mobilanpassad och för att göra det enklare för dig som besökare att hitta det du letar efter. Utseendet är nytt, men det mesta av innehållet är detsamma.

Välkommen till en ny webbplats

Biskop Johan Tyrberg har under fem dagar besökt församlingarna i Lomma, Burlöv, Staffanstorp och Svedala kommuner. Temat var färdas tillsammans.

Biskopen på visitation i Bara kontrakt

På konferensen Samhälle & existens gavs dussintalet seminarier på olika teman. De spände över alltifrån barns rätt till andlig utveckling till konst, sexualitet, media, normkritik med mera. Ett annat viktigt ämne var hur religion kan fungera som ett verktyg för integration.

Konferensen Samhälle & Existens: Religion som integrationsverktyg

Den 31 oktober 2016 kommer påven Franciskus till Lund. Det historiska besöket görs med anledning av att katoliker och lutheraner tillsammans uppmärksammar 500-årsminnet av reformationen.

Påven Franciskus kommer till Lund