Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift Webbplats

Välkommen till Lunds stift. Vi är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Skåne och Blekinge. Grunden i stiftets organisation är församlingarna. I Lunds stift finns i dag 166 församlingar. Biskopen i Lunds stift är Johan Tyrberg.

Möt Henrik Lindblad. Sedan 1 juni är han ny stiftsantikvarie i Lunds stift. Henrik är efterlängtad. Trycket är hårt på frågor som rör det kyrkliga kulturarvet.

Ny stiftsantikvarie vill jobba nära församlingarna

Tänk att kunna cykla. Tänk att ha den friheten. "Jag har längtat jättemycket efter att få lära mig det här", säger Nozheen från Irak.

Kyrkan hjälper till med frihet på två hjul

I sommar blir det förutom texter, musik och liturgi mycket dans och rörelse i domkyrkan i Lund. Allt på temat tid.

Lunds stifts kyrkospel 2017: Har du tid?

Söndagen den 11 juni var det prästvigning i Lunds domkyrka.

De nya prästerna i Lunds stift

Söndagen den 11 juni var det prästvigning i Lunds domkyrka.

Lunds stift i media

I sommar håller många kyrkor öppet så passa på och upptäck kulturarvet, gå på gudstjänst, konsert eller andakt. Hitta till sommaröppna kyrkor via vår webbkarta eller app.

Besök en kyrka i sommar!

Som medlem i Svenska kyrkan stöttar du samhällets mest utsatta både i Sverige och världen. Du bidrar också till att du själv och andra kan sjunga i kör, besöka kyrkans öppna förskola och prata med en präst när det krisar.

Välkommen som medlem

Den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då får alla Svenska kyrkans medlemmar som fyllt 16 år välja vilka som ska företräda dem de kommande fyra åren.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Aktuellt från Svenska kyrkan